Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:53, 18 gru 2012

Do góry
Leno jutro mam w planie stroikowanie, gąbka się moczy

a te moje eko przed domem smutne i jutro musze białe bombki dodać żeby rozweselić i rozjaśnić

powiesiłam serduszka szklane, które bardzo mi sie podobaja

Mój zielony świat 21:49, 18 gru 2012

Do góry
Bogdziu, pozdrawiam również. A wiesz, dziś, ku mojej wielkiej radości, przyleciał pan dzięcioł

Irenko, ciekawa jestem Twojego pudełeczka z nazwami. Pewnie już etykietki się wysypują

Wiataj Zeto, zapraszam. A może jednak miłość klonowa się spełni...

Elizo, mi też pierniczki wpadają w oko i nie tylko Odwzajemniam życzenia!

Gosiu, myślę, że dla takich piękności warto pomyśleć o dosadzeniu osłony.
Ja lubię klony w połączeniu np. z pierisami, azaliami japońskimi, rh, sosnami, cisami, bambusami, szydlicami, dereniami, miłorzębami, magnoliami, bukszpanami, cisami, paprociami, hostami.
Z dedykacją dla Ciebie poniżej wklejam klony. Zdjęcia pochodzą z Ogrodu Botanicznego we Wrocławiu, Arboretum w Wojsławicach, Ogrodu Japońskiego we Wrocławiu i pokazowego ogrodu japońskiego w Janowicach Ibuki.
Do tej pory ogrody w większości chłonęłam oczami, w przyszłym sezonie będę uwieczniała.
Póki co:

Życzenia świąteczno-noworoczne 2012 / 2013 21:47, 18 gru 2012

Do góry
Radosnych i spokojnych
Świąt Bożego Narodzenia
oraz wszystkiego najlepszego
w Nowym Roku. Wam życzę

Roztoczańskie klimaty 21:47, 18 gru 2012

Do góry
Zeta napisał(a)

Funkiowo paprociowo rododendronowo

Dzisiaj jest szczególny dzień. To już kolejny ogród do którego po raz pierwszy zawitałam i się zachwyciłam.
Drzewa, kamienie , wspaniałe rośliny, no i sympatyczne pieski.

Dla odmiany czas na zmiany... 21:46, 18 gru 2012

Do góry
Hej Beata! gratulacje i kwiatek z mojego ogrodu
Pierniczki zrobiłam! A co!

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:45, 18 gru 2012

Do góry
dobrze by było mieć plan .. pomysł, ideę no cóż spontan też może być jak nie ma się inaczej to co zrobić
więc przyniosłam ozdoby hehe czerwone, ale spontan poszedł w kierunku eko
i już polecaiło szykowanie stroików przed domem

a ten jeszcze nie skończony

Ogród do kwadratu 21:45, 18 gru 2012

Do góry
Magdziu - u nas pierniki schodzą w oka mgnieniu! Pochowałam gdzie się dało... Mam nadzieję, że nie znajdą. Na dowód mojego pierniczkowania zdjątka:

Moje storczyki 21:39, 18 gru 2012

Do góry
Nowy okaz którego będę szukał na wiosnę z galerii Danusi https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/267-swiat-storczykow-phalaenopsis
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:36, 18 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

To kalectwo z usztywnioną nogą to ja ...ale już wracam stopniowo do formy.

no to teraz patrzymy i widzimy takie kalectwo całe w bandażach ... to bendem JA !!! za miesiąc ...
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:35, 18 gru 2012

Do góry
a teraz przygotowania bardziej ogrodowiskowe - tj.

mój przepis
wiadro, szmata, woda i trochę porządku,
następnie przelot przez ogród z sekatorem i pozbieranie różnych gałązek
poznosić zasuszone co się zasuszyło
trochę chińskich ozdobek i do dzieła

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:33, 18 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie wyglądają te lampki na katalpie - i na innych krzokach też I strasznie ładny masz stół w domu

nie no Sebek ... foch ... a ja ... a ja ... tam w linii coca coli ??? ... stół ... !!! ... co za młodzież
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:33, 18 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
A to dowód, ze nie do końca u mnie bojko jemioły.. mam bojkot kuchni i takich tam przygotowań świątecznych, bo mam nawał roboty....... nawet nie mam czasu myśleć o świętach i staram się nie myśleć by w czarna dziurę nie wpaść.. siły zbieram na ogrodowisku i dalej do zaległości......

A to, że bojkot nie jest celowy.. przed chwilą specjalnie dla ciebie zrobiłam.... M protestował przed pokazywaniem, bo lampek brakło...... się skurczyły..... obiecałam dokupić pomimo oszczędności kryzysowych.
Na foto została sie drabina do jutra .... ....

A sikorki sobie jadły z karmnika, a w tle widać M jak ubiera choinkę w lampki

Aniu ale bogato u Ciebie, ślicznie a mamcia nie przyjedzie na święta? to by po pichciła troszeczkę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:30, 18 gru 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

jak tak dalej będzie padalo to na święta się da ruszyc nigdzie u nas, teraz jest już tragedia z jazdą...
światełek na bukszpanach też nie bedzie bo nie mam jak do nich teraz dojść, a po drugię wcalę ich nie widać

...po tym co czytam i widzę.....chciałoby się napisać...zas.ało na biało....yp=r...mały rebusik

oj masz rację za.... chciałam dzisiaj jechać do centrum na zakupy, wszędzie paraliż komunikcyjny 8w porywach 12 na godzinę, samochód musiałam zostawić 2 km od starówki na dużym parkingu, jak wróciłam po 2 godzinach nie mogłam wyjechać bo mnie zasypało... W sumie dzisiaj 3 razy się odkopywałam. Rano pod przedszkolem, po południu w mieście i jak wracałam prawie pod domem... Ja wiem że mówiłam o klimacie świąt i śniegu ale bez przesady
Biały domek pod lasem 21:28, 18 gru 2012

Do góry
Prezenty pod choinkę dla żeńskiej części rodziny w tym roku sama robiłam, mam nadzieję, że się spodobają:
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:26, 18 gru 2012

Do góry
Ewelinko

Irenko ... hm przygotowania ? idą, czasem lecą, czasem się snują
ale ogrodowisko pcha do przodu - przepis od Gabrysi inspiracje od Ani co w kulki leci
i pierniczki gotowe - motywy roslinne też są

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:24, 18 gru 2012

Do góry
Moje drogie ogrodowiczanki. Dziekuję, że zaglądacie Na razie zamiast chorować siedzę w pracy i ciągam nosem po ziemi. Jak dotrwam do swiąt to odżyję. Uciekam od Was bo menu świąteczne kończymy i listę zakupów. Na szczęscie prezenty kupione częściowo przez net, bombki może jutro dotrą, resztę Irenka mi kupi , jupi jaj
Enerdżajzery doładuję w święta

Przynam się, że w sobote skreciłam kolano... I jestem przeziębiona. Więc nie jeżdże samochodem, tyram w pracy, M na delegacji , święta się zbliżają a ja w lesie...
Dlatego mój depresyjny nastroj wynika z nadmiaru atrakcji więc wybaczcie wróce do was wpełni gdy energia mi wróci a mam nadzieję, że to nastąpi w święta. I obiecuję powrót z megadoładowaniem, będę skakać jak króliczek enerdżajzer!!!

To kalectwo z usztywnioną nogą to ja ...ale już wracam stopniowo do formy.
W cieniu drewnianego kościoła 21:21, 18 gru 2012

Do góry
agrokotlina napisał(a)
Witam wszystkich
.... kupiliśmy opuszczony, stary kamienny dom, zamarzyłam by stworzyć mu ogród. Gdybym miała jednym zdaniem opisać moją drogę do tego miejsca, to brzmiałoby ono tak: "Osiemnaście lat temu stanęliśmy na wzgórzu, które nas zaczarowało."
..

Stary kamienny dom !!!!! Już to wystarczy bym chciała u Was bywać.
A otoczenie i mnie oczarowuje.
Mój kawałek raju II 21:11, 18 gru 2012

Do góry
A tu czapy na hortensji ogrodowej
wrzos przykryty, ale widać kwiatki różowe i widać , że nie zmarznięty
no i sikory, maja słoninkę powieszoną na krzewach goji, bo i dzięcioły 2 wolą tam przylatywać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:10, 18 gru 2012

Do góry
Danusiu, pozdrawiam 2 tysiące i piąty raz , gratuluję, dziękuję i przez kolejny tysiąc do przodu
słoneczka, ciepełka i serducha - moje szklane troszkę zimne ? - za to szczere

ps.
to siedzenie Twoje w zamknięciu fajne jest - podoba mi się twórczy efekt
Mój kawałek raju II 21:07, 18 gru 2012

Do góry
Aniu, Reniu, Pszczółko, Bogusiu,Tess, Agatko, Zeta dzięki za troskę, od razu mi lepiej, jesteście kochane a teraz pokażę drzewka w moim raju, bo musiałam wyprowadzić psa, bo byłam sama w domu i przy okazji coś cyknęłam

Aha na początek zdjęcia skrzynki i natkijak widać skrzynka drewniana z otworami
a teraz odkryłam trochę ciemnawo wyszło jak biorę natkę to potem s powrotem zakrywam skrzynką, mój długiiiii na spacerze
a tu owoce goji, trochę zostawiłam i podjadam takie zmarznięte wszystko jakieś ciemne wyszło ale kształty widać a teraz drzewka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies