Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 22:29, 09 sie 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

Zmieniony awatarek, super. Takie zdjęcie powinnam też mieć zrobione, we własnym ogrodzie. Nadrobiłam i jak zawsze jest co u Ciebie oglądać przy okazji uśmiałam z przygody z kosiarką i reakcji Zbyszka.

Myślę, że Twoja NN jest Limką. Zajrzyj do mnie bo wstawiłam swoje na stronie 340- ej. Są takie właśnie dorodne. Mają sztywne pędy, ładnie się utrzymują pomimo uporczywych deszczy. Podoba mi się Phantom i od zawsze Vanilia Fraize. Te z kolei chciałabym mieć w przed ogródku. Jeszcze przez kolejny rok w sferze marzeń.

Aniu, byłam u Ciebie. Masz wypasione Limki.
Zatem moją NN uznaję za Limlight

Wydaje mi się,że Gosia robiła ci Aniu zdjęcie w ogrodzie i bardzo mi się podobało. Poszukaj tą fotkę i zmień sobie awatarkowe .
Typografia ogrodu 21:29, 09 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Chwilę musiałam się zatrzymać, by przetłumaczyć na polski
wybacz cos mi sie slownik zawiesil
Typografia ogrodu 21:11, 09 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja dalej nie rozumiem...
Typografia ogrodu 21:01, 09 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tu skurst jrst porzadeczek.to nahbluzsz@ ni szkolka i z bardzo starannym materialem roslinnym

NewLife w ogrodzie 17:50, 09 sie 2016

Do góry
Beatko, napisz mi, jak wysoko może być okno sąsiada, z którego ma taki cudny widok. I jaka może być odległość od jego domu do twojego tarasu? Muszę coś policzyć.
Ogródek Iwony II 14:58, 09 sie 2016

Do góry
Edytko, radzą sobie. Szałwie są w dobrej kondycji.

Rozchodniki wsadziłam w cieniu i niech się ukorzenią. Podobnie dereń.
Po trawkach widać przeprowadzkę. Podcięłam to co suche i zobaczymy.
Jeszcze raz wielkie dzięki.

Po tym, jakie hortensje są u dziewczyn, gotowa jestem uznać, że to idealna miejscówka dla Limki. A to oznacza, że muszę coś zrobić z miejscem pod dębem, gdzie takie ładne już nie są. Chyba mają tam kiepską ziemię.
Na razie się zastanawiam nad moimi małymi limkami.
Albo zmienię im miejscówkę, albo zrobię im podwyższoną rabatę z dobrą ziemią. Bo tam jest sporo korzemi od dębu i tuji.
W kamiennym kręgu od początku 11:16, 09 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, pięknie u Ciebie.
W jaki sposób na rabacie sadzisz różne gatunki rozchodników, by tworzyły całość kompozycji?
Różowej kocimiętki jeszcze nie widziałam.
A przed wejściem zapowiada się ciekawie

Iwonko, rozchodniki sadzę przypadkowo...różnie, czasami są to po prostu zapchajdziury
tutaj posadzone są rzędami po trzy, cztery

tutaj w kępie, na glinie i mają monstrualne rozmiary....tam docelowo będzie inaczej, ale one wypełniły doskonale puste miejsce na tworzonej rabacie.

NewLife w ogrodzie 09:57, 09 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
A ja myślałam, że serby szybko rosną

Ja też Ale na pewno zdecydowanie szybciej niż koreanki. Te, które oglądałam miały około 20-30cm tegoroczny przyrost na przewodniku. To sporo.
Iwk4 napisał(a)
Beatko, koreanki dwie widziałaś u mnie.
Potem ci napiszę co i jak. Jeśli zdecydujesz się na serby, to koniecznie większe.
Widziałam Iwcia i nawet rozmawiałam o nich z Twoim mężusiem. Zdaje się, że każda z nich ma swoją historię...Koniecznie napisz co i jak.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:51, 09 sie 2016

Do góry
Aniu, widziałam twoje limki. Zatem moim wypierdkom pod dębem muszę dać dobrej ziemi.
Potwierdziłaś, że ta wypasiona to limka.
Masz cudowne rabaty kwiatowe. Ta roczna ostróżka jest fajna. Koniecznie zbierz nasionka.
Fajnie pasuje do jeżówek.
NewLife w ogrodzie 09:16, 09 sie 2016

Do góry
Beatko, koreanki dwie widziałaś u mnie.
Potem ci napiszę co i jak. Jeśli zdecydujesz się na serby, to koniecznie większe.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:10, 09 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Fajnie już w okno weszły. Lubię tak. Mocno je cięłaś wiosną?
Ana, pod kulkami bukszpanowymi wcześniej coś miałaś, a teraz pusto? Czy coś może zmieniasz?
Przyjdę jutro na info o Vanilkach (upsss, dzisiaj )
Pora spać

dzisiaj jednak Ci nie powiem, od połowy nocy przechodzą burze i dszcz, jest ciemno buro i ponuro. Czyli cień
Spostrzegawcza jesteś, w kulkach były kiedyś stipy i hakone. Stipy się pokładały, wyplewiłam nowe siewki i przeniosłam w inne miejsce. Hahone (nie ta odmiana co na zawijasowej) ciągle przypalało więc przeniosłam je w cień. Teraz dumam co dam dać, a może zostawić łyso
Ogród z rzeźbą 07:56, 09 sie 2016

Do góry
Z kwitnięciem liatry nie wiem, co napisać. Na jednej rabacie mam dwie. Jedna kwitła, druga zaczęła, jak pierwsza przekwitła.
Wygląda, jakby to były dwie odmiany. Wysoka i niska.
Czyli liatry na słońce dać?
W tym roku jedna kwitła mi w tych hostach równo z kwiatami host i mi się to podobało.
Moja działka na Dębowym Lesie 07:27, 09 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, jeśli to ona, to ja mojej dam drugą szansę. U ciebie ładna jest z tymi koralikami kwiatów

To cudna hortka.Jako pierwsza przyszła do mojego ogrodu.

Luise odier ponownie kwitnie

Dostałam w prezencie imieninowym cerd himalaski.
dylemat gdzie posadzić, dlatego jeszcze w doniczce
Ogródek Iwony II 07:06, 09 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dominiko, pewnie masz rację, ale zobacz sama:
moja NN, podejrzana o bycie Limlight:

hortensje Limlight:

Polar Bear dopiero startuje:

Największe kwiaty ma Phantom:

A Vanilia Fraize zaczyna się przebarwiać, kwiaty są średniej wielkości:

Zmieniony awatarek, super. Takie zdjęcie powinnam też mieć zrobione, we własnym ogrodzie. Nadrobiłam i jak zawsze jest co u Ciebie oglądać przy okazji uśmiałam z przygody z kosiarką i reakcji Zbyszka.

Myślę, że Twoja NN jest Limką. Zajrzyj do mnie bo wstawiłam swoje na stronie 340- ej. Są takie właśnie dorodne. Mają sztywne pędy, ładnie się utrzymują pomimo uporczywych deszczy. Podoba mi się Phantom i od zawsze Vanilia Fraize. Te z kolei chciałabym mieć w przed ogródku. Jeszcze przez kolejny rok w sferze marzeń.
Ogródek Iwony II 01:04, 09 sie 2016

Do góry
Twoja inspirka fajna. Weszłam sobie do tego ogrodu, lubię się inspirować, chłonąć nowe kompozycje.

Ogródek Iwony II 00:39, 09 sie 2016

Do góry
Dominiko, tu na forum, jak sie pisze, nie można niczego odbierać do się. Każdy ma prawo powiedzieć, jakie ma doświadczenie i jak tylko Zbyszek się zgodzi, to wczesną wiosną przesadzimy go na rabatę obok. Też miałam takie wątpliwości, ty je potwierdzasz...
Aniaaaa też kiedyś się mnie pytała o decyzje dotyczące drzew.

Widziałam normalnego buka, takiego, co ma ponad 100 lat w wielkim ogrodzie parkowym. Tam rosły same stare drzewa, były cudne, ale nie do małego ogrodu, dlatego wybrałam kolumnowego buka wolnorosnącego.
Nie mniej może osiągnąć 3 metry szerokości i trzeba mieć świadomość.
Tu Danusia pokazała dwie kompozycje z dwoma takimi samymi drzewami:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712389106115/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712389106112/

Ogródek Iwony II 00:20, 09 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
... Czasy się zmieniły i podejście do obowiązków i zajęć również ale ten facet też potrzebny bo kto by tak narzekał jak nie my

Przemku, otóż to Trafiłeś w samo sedno.
Dla Ciebie na dobranoc maki:

Zebrałam już nasionka.

Jeśli ktoś jeszcze byłby zainteresowany, proszę pv. Osoby, które już pisały uwzględnię do wysyłki Będę wiedzieć, jak podzielić nasionka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:14, 09 sie 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Żeby nie było tylko strasznie jest tez miło widoki zaokienne

Fajnie już w okno weszły. Lubię tak. Mocno je cięłaś wiosną?
Ana, pod kulkami bukszpanowymi wcześniej coś miałaś, a teraz pusto? Czy coś może zmieniasz?
Przyjdę jutro na info o Vanilkach (upsss, dzisiaj )
Pora spać
Rododendronowy ogród II. 23:57, 08 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dzięki, znalazłam wczorajszego twojego posta.

Sama nie wiem. Jutro obejrzę, czy to są u mnie drugie Będę podlewać,bo pod nie kiepsko deszcz pada...

Napisz po obejrzeniu.
Ogród z rzeźbą 23:54, 08 sie 2016

Do góry
Przyszłam powzdychać na dobranoc. Ania, jak możesz katować cudnymi fotkami.

Ania, posadziłam między biało-zielone hosty liatrę. Co sądzisz o takim połączeniu? Efektu spodziewam się za rok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies