Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

hindsight 01:18, 09 sie 2016

Nie próżnujesz kule na pewno fajnie by wyglądały, można by dać Danica i buksy, niekoniecznie muszą być przecież tylko 1 rodzaju. Nie wiem, co z berberysami, w sensie żółtego, żeby nie było za dużo do tych buków, one powinny być jednak wyeksponowane, moim zdaniem, żeby nic nie zakłócało ich pięknego pokroju. Trawy też. Myślę, że bardziej doświadczone dziewczyny ci pomogą, do wiosny jest na szczęście duzo czasu i tak, jak patrzę tu na forum, to takie koncepcje fajnie ewoluują przez zimowy okres ale taka rabata to chyba będzie hicior
Anusia 07:06, 09 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Dominiko, pewnie masz rację, ale zobacz sama:
moja NN, podejrzana o bycie Limlight:

hortensje Limlight:

Polar Bear dopiero startuje:

Największe kwiaty ma Phantom:

A Vanilia Fraize zaczyna się przebarwiać, kwiaty są średniej wielkości:

Zmieniony awatarek, super. Takie zdjęcie powinnam też mieć zrobione, we własnym ogrodzie. Nadrobiłam i jak zawsze jest co u Ciebie oglądać przy okazji uśmiałam z przygody z kosiarką i reakcji Zbyszka.

Myślę, że Twoja NN jest Limką. Zajrzyj do mnie bo wstawiłam swoje na stronie 340- ej. Są takie właśnie dorodne. Mają sztywne pędy, ładnie się utrzymują pomimo uporczywych deszczy. Podoba mi się Phantom i od zawsze Vanilia Fraize. Te z kolei chciałabym mieć w przed ogródku. Jeszcze przez kolejny rok w sferze marzeń.
lindsay80 09:43, 09 sie 2016

Świetna ta drewniana podpora dla róż, dobrze, że będziecie ją powiększać.

Pooglądałam relację hortensjową bo sama mam wątpliwości co do odmian, które mam w ogrodzie.
Ciekawe na czym stanie z Twoją NN, mam 5, które są takie same i miały być odmianą Polar Bear, ale już kilka osób stwierdziło, że tak nie jest.
Jak roślinki, pozbierały się po trasie w paczce?
Iwk4 14:58, 09 sie 2016

Edytko, radzą sobie. Szałwie są w dobrej kondycji.

Rozchodniki wsadziłam w cieniu i niech się ukorzenią. Podobnie dereń.
Po trawkach widać przeprowadzkę. Podcięłam to co suche i zobaczymy.
Jeszcze raz wielkie dzięki.

Po tym, jakie hortensje są u dziewczyn, gotowa jestem uznać, że to idealna miejscówka dla Limki. A to oznacza, że muszę coś zrobić z miejscem pod dębem, gdzie takie ładne już nie są. Chyba mają tam kiepską ziemię.
Na razie się zastanawiam nad moimi małymi limkami.
Albo zmienię im miejscówkę, albo zrobię im podwyższoną rabatę z dobrą ziemią. Bo tam jest sporo korzemi od dębu i tuji.
Zana 17:13, 09 sie 2016

Tak dużo zdjęć u Ciebie, że nie kojarzę tych host z liatrami, o których u mnie piszesz. Pokażesz jak wygląda ta kompozycja?
Mysza 17:19, 09 sie 2016

Iwonko pięknie roślinki podrosły
Zapomniałam w tym roku posadzić liatry i bardzo żałuję.Twoje śliczne są.
Wstawiłam zdjęcie z basenem, kiedyś pytałaś o niego.

Buziaczki.
olga80 18:39, 09 sie 2016

Iwonka nadrobiłam zaległości.Prac ogrodzie wykonany, uważam,że dobrze zrobiłaś prostując chodnik pasuje do Twojego ogrodu. Pięknie rozrosły się u Ciebie roślinki, wszystko nabiera masy.Lubię kolorowe ogrody,romantyczne,ale ostatnio ciągnie mnie do nowoczesności i prostoty kto wie może w drugiej części będzie prostota. Iwonko twórz swój ogród tak jak serce podpowiada
Jestem już ciekawa Twojego kamienia
ewa004 19:24, 09 sie 2016

Zazdroszczę że z Emusiem mozesz planować ...mój w nic się nie angażuje co dotyczy ogrodu ..no chyba że go poproszę ale ile sie nagada
hindsight 19:25, 09 sie 2016

Iwonko, hortensjom daj obornika, jak Mira. Plus woda. To powinno załatwić sprawę.
Anusia 20:03, 09 sie 2016

Iwonko one muszą dobrze wystartować. Ja swoim właśnie zapodałam obornik w granulkach w dołek, potem warstwa ziemi tak aby korzenie nie stykały się z nim. No i oczywiście potrzebują duużo wody.