Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 11:18, 08 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Ja tak z ciekawości muszę zapytać Jak kosisz ten trawnik Możesz nawet dać u siebie fotorelację z koszenia, pewnie dziewczyny poprą ten pomysł

Cześć Mirka Uśmiechnęłam się na myśl, jak wklejam tu siebie spacerującą z kosiarką w tę i z powrotem i jeden pasek, drugi pasek, trzeci pasek. Hahahaha. Ja po prostu wychodzę z kosiarką na spacer i przez jakąś godzinkę ganiam za nią w tę i z powrotem. Nic więcej! Ani nie zmieniam wysokości, ani nie mam jakiejś specjalnej, która wzorki robi. Wystarczy konsekwencja kierunków (raz w jedną i powrót) oraz w miarę prosty chód (ciekawe jakby mi wyszło po kilku głębszych).
A kusi mnie jeszcze spróbować koła porobić
Mira104 11:21, 08 sie 2016

Ale to jest nie możliwe optycznie wygląda to na trawę w różnych rozmiarach. To mnie teraz zaskoczyłaś
LyraBea 14:31, 08 sie 2016

Ha, po drodze z zakupów wstąpiłam do naszego ogrodniczego (Mam dwa bliziutko od domu, ale staram się nie pamiętać). Mają Serby po 25zł. Takie dzieciaczki już wyrośnięte mi do zadka. Jak myślicie. Brać? A swoją drogą wiele z nich ma po dwa przewodniki. To taka ich przypadłość?

Dobra cena? Fajne okazy? Nie znam się. Brać?

zoja 22:05, 08 sie 2016

powiem tak: sąsiad ma piękny widok
...ja nie chciałabym dla nikogo z sąsiadów aż tak być widoczna
jolanka 22:13, 08 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Ha, po drodze z zakupów wstąpiłam do naszego ogrodniczego (Mam dwa bliziutko od domu, ale staram się nie pamiętać). Mają Serby po 25zł. Takie dzieciaczki już wyrośnięte mi do zadka. Jak myślicie. Brać? A swoją drogą wiele z nich ma po dwa przewodniki. To taka ich przypadłość?

Dobra cena? Fajne okazy? Nie znam się. Brać?

Beatko, ja bym nie brala Jeśli chcesz mić w miarę szybki efekt to warto zapłacić troche więcej i nie martwic się, że będą dziwnie rosly. Pewnie można wyciąć te ponadprogramowe przewodniki i zostawic jeden,
Poza tym są dosyć male, kiedy saslonią Ci sąsiada Nieprędko. Ja kupowałam na róg dzialki juz takie 2-metrowe i placiłam po 100 zl. Trochę mniejsze byly po 50-70.

Od tych na zdjęciu odejmij jeszcze wysokośc doniczki
Ewa777 22:38, 08 sie 2016

Nie znam się na świerkach, wiec nie podpowiem Ci
Ale trawkę pochwalę- cudna jest Perfecto
Margo 08:04, 09 sie 2016

Beatko, serby malutkie, Ja też bym nie kupiła. Za długo trzeba będzie czekać na efekt. Spróbuj zajrzeć do tej szkółki po drodze do mnie, Ja tam kupowałam swoje. Przy okazji możemy umówić się na kawkę
Sąsiad ma piękny widok z okna, aż mu zazdroszczę
anbu 08:43, 09 sie 2016

A ja myślałam, że serby szybko rosną
Iwk4 09:16, 09 sie 2016

Beatko, koreanki dwie widziałaś u mnie.
Potem ci napiszę co i jak. Jeśli zdecydujesz się na serby, to koniecznie większe.
BasiaLT 09:19, 09 sie 2016

zoja napisał(a)
powiem tak: sąsiad ma piękny widok
...ja nie chciałabym dla nikogo z sąsiadów aż tak być widoczna

No fakt.. sąsiad ma widok rewelacyjny. Też bym nie chciała być dla kogoś aż tak widoczna bo nie ma mowy o chodzeniu sobie po tarasie w bieliźnie.

A tak swoją drogą to on to zdjęcie robił z komina czy użył drona? Bo widać że robione z wysokości.