Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 10:47, 13 gru 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Strumień paruje przy -16 st.

Ewo,
powtarzam te fotki, bo sa przepiękne ! taką zimę lubię
cudna słoneczna, biała i mroźna !
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:45, 13 gru 2012

Do góry
halina_zawitkowska napisał(a)

O właśnie ten misz masz chcę zlikwidować przed tarasem jakby ktoś mi doradził jak go zagospodarować .Na wiosnę są tu tulipany jak przekwitną to wyjmę a na stałe to jest jałowic na środku inie znam nazwy tej sosenki a w ogóle muszę nauczyć się nazw. Myślę o wrzosach ale tu trochę wiatr hula to chyba będą marzły.Czekam na propozycję.

wypowiem się odnośnie wrzosów - u mnie rosną właśnie tam, gdzie wiatr hula i dają radę ... tylko nie wiem, czy nie będzie smutno jeśli posadzisz same wrzosy - może mieszanka wrzosów i wrzośców ? tylko co do tych ostatnich mam blade pojęcie, mam 2 tylko jako stabilizator kamyczków przed domem - jakoś żyją

pozdrawiam
Pszczelarnia 10:41, 13 gru 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dzisiaj na kolorowo - górska łąka dla Was.

Skąd Ty teraza.. takie kwiaty w taki mróz?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:21, 13 gru 2012

Do góry
i na drzwi ..wzorowałam się na Danusi, a glamur będę wzorować na wianku Agaty..
namiastka wprawdzie, ale jest

i na tym świerkowym podkładzie i 2 ze słomy planuję! zrobić kolejne wianki, ale się rozkręciłam!

dziękuję wam Wszystkim, później odpowiem, idę sie szpikować lekami
Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 10:17, 13 gru 2012

Do góry
moje; 1. dla dzieci...2. na drzwi...mam jeszcze jeden podkład ze świerka - mały i 2 ze słomy, na tych chcę zrobić wianki dla córci i synka..jeden w czerwieniach i złocie, drugi fiolet, srebro i oberżyna

dziękuje wszystkim, za wsparcie, pomoc, kibicowanie, fajne teksty na tym wątku, zabawa na długo utkwi w pamięci
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:12, 13 gru 2012

Do góry
I takie obrazki z tarasu..... bo w kapciach
Zielone róże.... boję sie, że umarzną One nie weszły w stan spoczynku Prawie wszystkei róze takie mam

A RH maja się dobrze.. bronią sie przed mrozem...

Pozostawione bylinki nadają kształty..

A wrzoski pod kołderką
Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 10:10, 13 gru 2012

Do góry
kolejne dzieło Gabrysi....a Madżenka gdzieś swoje pochowała i nie mam żadnej foty, a zrobiła cuda!

teraz wypatrzyłam, kto tam w tej bombce jest widoczny?

plac weny twórczej..na kolanach...jak się wstawało to i stękało!

i nasza gospodyni z pistoletem w akcji!...czyli tym razem szefowa Gospodyń okołomiejskich Madzia/Noemi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:10, 13 gru 2012

Do góry
Irenko ,na 3 setki z tysiącem ,należy się coś ekstra z prądem!
Niech Waligóra skacze po miód,doleje rumu ...i stanie się cud!
Irenka chrypę wygoni za płoty,pomogą jej w tym siódme poty!

Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 10:08, 13 gru 2012

Do góry

o, ten mi się bardzo podobał. Pozdrawiam Gabrysiu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:06, 13 gru 2012

Do góry
Irenko bardzo mi przykro z powodu Twojego przeziębienia, dla zdrowotności zostawiam herbatkę z miodem i cytryną, o! Jeśli masz taką możliwość to wyleż się w ciepłym łóżeczku i nie wychodź na to zimnisko, buziakuję

Źródło: http://www.smaksztuki.pl/rady-i-ciekawostki-o-herbacie/136-dodatki-do-herbaty-herbata-z-cytryna-i-miodem-szkodzi.html
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:04, 13 gru 2012

Do góry
Pszczółko , Mariusz, Bogdziu .. .. śniegu było zdecydowanie więcej, ale pamiętam była ładna i mroźna pogoda.... a ja z bratem i grupą przyjaciół pojechaliśmy za miasto...... wracaliśmy już pieszo, bo komunikacja nie działała.. Jak wyjeżdżaliśmy mama płakała, że wojna wybuchła i byśmy nigdzie nie jechali.... Oczywiście pojechaliśmy........ stąd pamiętam ten dzień dokładnie.

A mój pies robi to czego się najbardziej bałam zakładając oczko.. łazi po zamarzniętej tafli wody.. i podchodzi do rozmrożonego fragmentu (wrzucona elektryczna przerębla) aby napić się wody.... cholernik mi się utopi.

Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 10:00, 13 gru 2012

Do góry
ja choruję, ale wstawiam dalsze fotki, coby nie było, że chitrus...i do tego leniuszek!

inspiracje dla nas, eko wianek Agi_pe i obok w fioletach jej koleżanki Izy...ależ ta Iza pletła te gałęzie dereni, trzeba było wam to widzieć...zdolne dziewczyny, uczestniczą w wielu warsztatach, dzięki temu nam było łatwiej..

kolejny wianek Izy...szło jej błyskawicznie!

i kolejny

a to Gabrysi, zrobiła trzy o ile się nie mylę, tez ma talent w rękach
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:59, 13 gru 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Na sam koniec tego miłego dnia 12.12.2012 r. prawie o godz. 12 w nocy wrzucam moje kolejne dzieło skończone Tak wygląda po udekorowaniu wianek z witek brzozowych, którego wykonanie pokazywałam kilka stron temu

To prezent dla wyjątkowej osoby - mojej serdecznej koleżanki, z którą się jutro spotykam

prezent śliczny też bym taki z chęcią przyjeła na swoje ręcę
buziak
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:58, 13 gru 2012

Do góry
W zbliżeniu wianek dla dzieci...a ja się pochorowałam, katar. kaszel i ogólne przymulenie, siedzę w domku i szybko muszę się leczyć, no bo święta i goście za pasem.... Waligóra już dzwonił do lekarza, ja nie taka skora, ale oczywiście do poniedziałku nie ma miejsc, czyli lecz się sam!!!

takie elementy na wesoło, aby wzbudzić zainteresowanie dzieci, barwy też jarzące, chyba dzieci to lubią

Dla odmiany czas na zmiany... 09:56, 13 gru 2012

Do góry
beta napisał(a)
a teraz pokaże Wam jak się w weekend "opierniczałam"

oczywiście chodzi o pierniki

a zaczęło się tak

a potem lukrowanie

i już w słoiczku

kochana ale miałyście zabawę
ślicznie, apetycznie wyglądają i ten słodziaczek na zdjęciach.....sama słodycz
A słoik, hmm prezentuje się cudnie z pierniczkami
buziaki
Kwiatki i rabatki u Elizy 09:55, 13 gru 2012

Do góry

Elizo, te anioły są bosko-niebiańskie. Niebo ma kolor czerwony w grudniu! Bardzo mi się podobają. Mają kwiatki jak na ogrodowe anioły przystało. Anioły Ogrodniczki.

Przyjazny ogród 09:55, 13 gru 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zaglądam czy cos wkleiłeś ale pewnie na razie nie miałeś czasu. Pozdrawiam.

Tylko bogatki, jeszcze nic innego się nie pojawiło, ale dopiero w tym tygodniu ruszyła u mnie jadłodajnia.
Wieczorem napiszę coś więcej, teraz pozostało mi jeszcze 5 minut przerwy .
Ogródek Hanusi po zimie 09:55, 13 gru 2012

Do góry
U mnie dosłownie wyjrzało,i znów poszło spać.Dalej lekko w minusie.Wróciłam z przebieżki,kilometraż jesienny w dalszym ciągu możliwy,chodniki odśnieżone i nie wszędzie posolone,lżej po takich się chodzi.
Dziś prace domowe i .......Ogrodowisko. Wianki obejrzałam,lecę dalej.
Pozdrawiam z zimowym optymizmem! Wszystko u mnie w ogródku przykryte,nawet sprawdzać nie muszę.....jestem pewna na 100 %

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:53, 13 gru 2012

Do góry
A zima dziś przekazała mi wiadomość, że już sobie idzie. Sami zobaczcie.

Powiedziała "Spadam już z tych płotów"
Nie wiem czy to widać na zdjęciach, ale śnieg dosłownie odkleił się od płotu. Zabawnie to wygląda.

Na dodatek przed chwilą widziałam dwa wielkie klucze ptaków wracające ze wschodu na zachód. Normalnie u mnie lecą na odwrót.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:52, 13 gru 2012

Do góry
Gratki z okazji następnej seteczki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies