Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 16:17, 10 gru 2012

Do góry
Blaski i cienie nowego życia 16:11, 10 gru 2012

Do góry
Cieszę się bardzo że Wy się cieszycie......wianki musiałam zrobić bo taka tu "presja", a właściwie wszystko co do tej pory zrobiłam to dla innych. Cieszę się że chociaż jeden wianek ze świecami mi się ostanie.
Dzisiaj uskuteczniłam jeszcze rogaliki orzechowe......ale to praca tylko dla tych co w domu siedzą i mają czas do zagospodarowania......bo się długo je lepi u układa do wypieku ze względu na to że się kruszą więc nie polecam Tym którzy się spieszą albo nie mają cierpliwości.
A jutro zakupy przedświąteczne, bo w środę ma nas tutaj zasypać. A to mój mały jako pomoc przy kruchych ciasteczkach kilka ni wcześniej...nic dodać nic ująć

Moje zmagania ogrodowe 16:06, 10 gru 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)
Witaj Ewelinko.
Piekne te Twoje ozdoby.
Zobaczyłam na jednym z Twoich zimowych zdjęć jukę. Byłoby dobrze, gdybyś związała ją sznurkiem. Ja pierwszego roku pozostawiłam moje tak jak ty i częściowo mi wymarzły. Potem jedna z sąsiadek poradziła mi abym je na zimę związywała, bo ten środek jest wrażliwy, zwłaszcza jak zamoknie a potem przemarznie. I teraz co roku związujemy juki sznurkiem i zawsze nam pięknie kwitną.

Witaj Zuza!
Bardzo sobie cenię, jak inni podpowiadają co robić na zimę z roślinami, ale akurat o juki się nie boje. To już chyba 3 zima tej ze zdjecia, w pierwszą zimę związałam i wiosną wszystkie liście zrobiły sie okropne i większośc ucięłam. Sąsiadka i moja mama nigdy nie wiązały i kwitły im rewelacyjnie, wiec w ostatnią zimę tez nie związywałam i nic jej nie było (w sumie u mnie w Gietrz. nikt nie wiąże i nic się z nimi nie dzieje). Poza tym ona w tym roku kwitła, ma z 9 odrostów, więc swoje zadanie już spełniła A jak przemarznie to wezmę sobię odnóżkę od rodziców, bo mają ich mnóstwo. Ale jak kiedys coś jeszcze zauważysz to prosze pisz, bo często nawet nie wiem co robię źle (tak jak z tym przeklętym torfem).
Na dowód, że ładnie kwitła dla Ciebie zdjęcie z lipca (sprzed walki z koniczyną w trawniku i po zalaniu rabat)

Ogród z perspektywą na przyszłość 15:54, 10 gru 2012

Do góry
Front narazie obfocony

W nocy jest naprawdę pięknie
Mój kawałek raju II 15:31, 10 gru 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)
na drugie świeżutka pół godziny wcześniej złowiona fląderka z surówką po obiedzie wróciliśmy do domku na kawkę i ciasto

Jak ja uwielbiam flądre...już mi ślinka leci...
Pozdrawiam i podglądam od czasu do czasu
Magda

ja też b. ja lubię pozdrawiam również
Ogród średniowieczny i nie tylko 15:30, 10 gru 2012

Do góry
Marek udało Ci się przestawić, wchodzą 640 x 480
Mój kawałek raju II 15:28, 10 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Rany, nie mogę...zajrzałam, z myślą, że jakieś kolory dałaś antidotum na biel...a tu moje ulubione jedzonko, och jak by mi tak kto pod nos dał, z 5 bym wpałaszowała!
Aniu pozdrawiam

Irenko przyjeżdżaj to pojedziemy na fląderkę a z kolorami nie jest źle, mój grudnik
i różyczki
Lecę w kulki... 14:06, 10 gru 2012

Do góry
Ja po tym przedłużaczu też tu trafiłam

Właściwie to ja do tego wątku pasuję, bo też jestem od paru lat bardziej kulka niż kiedykolwiek

No a jeszcze po drodze kulając śniegiem sie oblepiłam i tu chyba odtajam

Za kałużę z góry przepraszam

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:55, 10 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Choinka w ciągu dnia. jednak nie umiem zimą robić zdjęć, tak pięknie błyszczała w słońcu a zdjęcie takie nie jest..

No tak , nieźle Cię pobomowało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie stresuj sie kochana u mnie podobnie, Bombki rządzą
Pozdrawiam w ten zimowy czas.
Ps. w te święta chyba wygram walkę z tą KOKOCHĄ. hihihihihihihihihihihihihihi
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:53, 10 gru 2012

Do góry
Kasiu, wybacz, małe spóźnienie, wielkie gratki na 500!!
obudź się z zimowego snu, święta idą i tak naprawdę wiele się dzieje
Pszczelarnia 13:33, 10 gru 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kura w zbliżeniu.

Ładne te zwierzaki podążające ...
Kurki,kogutki i boćki bardzo lubię
Ogród Magdalenka 13:31, 10 gru 2012

Do góry
Upsss... A ja na TAKĄ imprezę wpadam spóźniona Ale nic to kochana, w środę sobie odbijemy i poszalejemy Gratulacje i buziaki!!!
No i kwiatuch na wspomnienie lata

ogrodoweimpresjejolki 13:08, 10 gru 2012

Do góry
Ja lubię siedzieć w domku zimą, i podziwiać takie widoki na fotkach, boję się zasp, korków itp.
Ale jak tak patrzę na zimowe fotki, to trochę żal, że mnie tam nie ma. Pozdrawiam Jotko.

Weroniko, damy radę

Na osiedlu zrobiło się "ptaszkowo" jak nigdy Zawsze można liczyć na coś do zjedzenia

Igiełkowy ogródeczek 13:06, 10 gru 2012

Do góry
Cd. Lilak Palibin

Świerk Inversa

I widoczki wiosenne na tą rabatkę

Sierpień 2012

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:56, 10 gru 2012

Do góry
Nasz kot ostatnio jest bardzo towarzyski, biega za nami jak pies. Przez pięć dni w tygodniu jest tylko ze mną, więc wyjatkowo lubi moje towarzystwo. W sobotę zmywarka była poddawana zabiegom spa, wiec pozostawało mi mycie ręczne, którego nie cierpię. Za to kicia uwielbia wodę. Prawie cały dzień przeleżała na oknie.

Kwiatki i rabatki u Elizy 12:50, 10 gru 2012

Do góry
Dzisiaj miała gościa, przyszedł zobaczyć co dobrego do jedzenia może u mnie znaleźć. Najpierw posilił się jabłuszkiem

Potem przyszedł popatrzeć co słychać w poidełku, więc pojadł słonecznika, na jabłuszko nie miał już ochoty

A następnie podleciał do karmnika i siedział tam dobre 15 minut nie dopuszczając do jedzenia sikorek

Myślę, że pani kos, ale pewności nie mam, więc jak ktoś wie to proszę o rozpoznanie
Igiełkowy ogródeczek 12:33, 10 gru 2012

Do góry
A teraz rabatka w szczegółach- wiosenne przyrosty na świerku gniazdowym Nidiformis

Pierwsze kwiaty i pierwszy gość na azalii

Świerk Białobok

Rododendron Polaris

Pszczelarnia 12:32, 10 gru 2012

Do góry
Kura w zbliżeniu.
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:21, 10 gru 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Elu wpadłam się przywitać czeka nas chyba mroźna noc, bo tak jakoś wyziębiło się brrr dobrze, że w domu ciepło i przytulnie miłego wieczoru
...a mieczyk dla ocieplenia

Aneczko, jaki piękny mieczyk mi przysłałaś, za oknem zimno, mroźno, więc taki cudny kwiatuszek poprawił mi nastrój, dziękuję
Igiełkowy ogródeczek 12:11, 10 gru 2012

Do góry
Wszystkim bardzo dziękuję za odwiedzinki i nadmieniam, iż każdego odwiedzę, dajcie mi tylko trochę więcej czasu, tyle tu pięknych ogrodów. Buziaki dla was.
Histori cd.
Rabatka o strony zachodniej w 2010 roku

W 2011

Obecnie wygląda to tak, migdałek, który był pośrodku zmarzł i zastąpiła go śliwa wiśniowa na pniu.
W przyszłym roku planuję tam małe zmiany, rododendrony będą przeniesione, bo zakrywają je już prawie lilaki. Poza tym w przyszłości planuję z piaskownicy zrobić taką podwyższoną rabatę i usunąć ten żwirek, który na razie musi być bo kora nie bardzo przy piaskownicy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies