I tyły za szklarnią kompostownik i warzywnik. W tym roku nie będzie chyba wrzywnika tylko sam kompostownik
A to moje rośliki przetrzymywane w pomieszczeniach
Hortensja ogrodowa
i trawa rozplenica "Rubrum"
a i jeszcze spiralka, ale taka lichawa ma dopiero rok
Tutaj rośnie hortensja Anabele i będzie podsadzona funkiami bo tu jest cień i może jakieś większe trawki
trzeba poprawić jakość trawki(ale niestety nierówności nie zniweluję )
A tutaj gdzieś będzie lustro (chyba z klonem, który jest teraz zawinięty)
Lawenda dostanie eksmisję
bardzo dziękuję za wszystkie życzenia . teraz odliczam dni do spotkania w czarnej górze .
sylwester odespany . wczorajszy dzień obfitował w desperackie poczynania mojego organizmu .......
jak bozie kocham że cały rok nadrobiony w zabawie , choć nie narzekam . jednak ten jeden dzień pozwalam sobie zaszaleć na maxa .
nikt mi nie wierzy w boleści mojego kręgosłupa i moich biednych nóg ......może choć wy mi uwierzycie ...co ??????
u nas po wiosennym tygodniu wreszcie sypnęło śniegiem , ale to jak owsem na noworoczna podsypkę . czego zwyczaj.boję się że jak przyjdą mrozy to roślinki kompletnie bez pierzynki .
Na początku front
zamierzam dać więcej kamienia białego (będę musiał kupić ekobordy bo nie mm)
dosadzić kulek i posadzić hortensje oraz trawy (jeszcze nie wiem dokładnie co i jak )
tutaj przede wszystkim wyłożyć kamieniem
zmienić układ kamieni granitowych
Haniu, serdeczne pozdrowienia z nowym rokiem, ja też ci zostawiam kwiatuszek, wiem, że lubisz bratki, ale nie wiem jaki kolor preferujesz, więc wybrałam takie, jakie ja lubię najbardziej
Hmm, albo dereń biały 'sibirica' ze cztery krzaki w jeden dołek po środku i całe koło wypełnione runianką? Kompozycja nie przemarza, jest bardzo dekoracyjna, a dereń przycinany nisko będzie co roku odbijał pięknymi łodygami z czerwonym kolorem zimą! Tylko będzie trzeba troszkę bardziej nasypać kory albo najlepiej kompostu jako ściółki i przez pierwszy rok podlewać, potem to już samowystarczalne połączenie...
dereń mi się podoba i w połączeniu z runianką ....no warte przemyślenia
No i jeszcze dowód na to że to Początek....w pełnym tego słowa znaczeniu... Jesteśmy na etapie budowy bordów z granitu. Planujemy zrobic w tym roku wszystkie bordy i tylko trochę nasadzeń....
Planuję coś podobnego u siebie, powiedz mi proszę czy te kostki są osadzane na betonie? Jak gruby musi być beton, żeby ich mróz ziemi nie powyciskał? I jeszcze jedno pytanie czemu dajesz dwie kostki, względy estetyczne czy jakieś inne?