Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 17:44, 30 sty 2013

Dorka zapraszam!
Gabriela 18:50, 30 sty 2013

Karola, pozdrawiam i pytam czy jeżówki przed sianiem przemrozić, czy niekoniecznie? Nigdy ich nie siałam, a będę jak wiesz.
bociek 18:56, 30 sty 2013

Hej Karol Pozdrawiam deszczowo, roztopowo Zaloze sie, ze u Ciebie tez leje
popcorn 19:00, 30 sty 2013

Gabrysiu miałam jeżówkowe nasiona w ubiegłym roku kupione normalnie w nasiennym, w paczuszce, niczego nt stratyfikacji nasion nie było, wzeszły ładnie. Myślę więc że nie trzeba Mówisz że będziesz siać? Do doniczek? Może i ja się skuszę? Zobaczę - jak będę miała wolne miejsce w skrzynce, posieję! Obok werbenek pozdrawiam!!

Kasiu - leje od wczoraj, raz mocniej raz słabiej. Woda powoli nie ma gdzie wsiąkać Sporo śniegu było w końcu!! Jutro czwartek,w taką pogodę znowu bazarku nie będzie A są te fajne starocie i różności... wiosno przyjdź!!

bociek 19:01, 30 sty 2013

U mnie jeszcze moc sniegu I kopcow kreta
A takich bazarkow to zazdroszcze. Bylam kiedys na pchlim targu we Francji, tam to dopiero maja cuda cudenka Ale ceny tez cudne...
Gabriela 19:02, 30 sty 2013

Zrobię rozsadę - najpierw do skrzyneczki, potem do szklarenki pomidorowej i na rabatę.
Właściwie, to już się nie mogę doczekać.
popcorn 19:06, 30 sty 2013

Kwietniowy warzywnik - już się nie mogę doczekać
popcorn 19:08, 30 sty 2013

Kasiu - co do bazarków, to wygooglałam sobie kilka w Londynie Końcem kwietnia wybieramy się na parę dni, pustą walizkę biorę i zamierzam coś upolować
U nas śniegu jeszcze trochę, ale podjazd pusty, drogi też już od wczoraj zupełnie czarne. Da się wytrzymać Na kopce nie patrzyłam, omijam wzrokiem na razie

Gabrysiu - też powoli przytargam trochę ziemi do domu, jak się ogrzeje to do skrzynek i bach. Jeżówki i werbenki możeby już siać, niech rosną! Na warzywa jeszcze czas...

pozdrawiam!!
Gabriela 19:10, 30 sty 2013

Ja czekam jednak do początku marca, bo potem wszystko wyciągnięte będzie. Tylko werbena i kobea będą siane u mnie w lutym.
Bogdzia 19:12, 30 sty 2013

Spojrzałam na powyzsze zdjęcie i myslałam że tak jest u Ciebie ale sie zdziwiłam. Pewnie jednak masz tak jak ja czyli jeszcze sporo śniegu.Pozdrawiam.