Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

Urszulla 15:31, 30 sty 2013

Oglądałaś już te linki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/116-kompozycje-na-parapety-i-balustrady?page=18

https://www.ogrodowisko.pl/watek/116-kompozycje-na-parapety-i-balustrady?page=19

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1760-letnie-skrzynki-balkonowe-i-donice
ewa004 15:59, 30 sty 2013

Ulcia oglądałam

Myslałam że chyba w te duzą donice dam dwie kulki i uzupełnię biała petunią i trawką taka zielona jak u Danusi ,ale nazwy nie pamiętam

Druga ciut mniejsza zostanie z ta kulką i tym konikiem dołożę tylko petunie

A na ta najmniejsza myślałam aby dać coś zielonego na pniu i też połączyć to z petunią

Co o tym myślisz ?
ewa004 16:04, 30 sty 2013

O trawka to zielistka
Mala_Mi 17:21, 30 sty 2013

Kulig, grzaniec...... Ale tu się dzieje..i jeszcze słoneczko rozdają.... Udało się w samą porę z kuligiem przed odwilżą
Kasiek 18:05, 30 sty 2013

ewa004 napisał(a)
Oto moje gwiazdy

Jejku,piekne te Twoje gwiazdeczki
Ostatnio tu sie radzilam,bo nie za bardzo wiem co zrobic z moja hortensja,przezimowala w pokoju goscinnym,teraz wypuszcza nowe listki.Dostalam fajne porady lacznie z fusami dla roslinki
Mam tez dwie w ogrodzie(na jesien wsadzilam) nie wiem czy przezyja,zobaczymy.Planuje dokupic kilka nowych,mysle o bieli i rozu
Ewa,ten kwiatek z boku-co to jest?
ewa004 19:30, 30 sty 2013

Aniu masz racje kulig świetna sprawa szkoda że mogłam tylko obserwować ale grzańca nie podarowałam

Kasiu ja tez hortensje mam pierwszy rok , wiec nie mam doświadczenia
Te na zdjęciu są bukietowe zimowały w garażu i kwitną na zeszłorocznych pędach,nie przesadzałam do ogrodu bo albo marzną albo nie kwitną,zobaczymy jak te się uchowały .

W ogrodzie posadziłam Limki ,ale na pewno w tym roku dosadzę Anabelki bo bardzo mi się podobają

A ten kwiat o który pytasz nazywa sie dość popularnie NN
Kwitnie ślicznie co roku podwaja swoją objętość ,kupiłam go dwa lata temu na targach,ale nazwy nie zapamiętałam

Poszukam ładniejszego zdjęcia może ktoś rozpozna
ewa004 19:39, 30 sty 2013

jak go kupiłam dwa lata temu miał trzy gałązki i jednego kwiatka ,w zeszłym roku już był taki jak na zdjęciu .
Musze go wsadzić do większej doniczki.i ciekawe co pokaże w tym roku
nieszka 20:21, 30 sty 2013

ewa004 napisał(a)
Ulcia oglądałam

Myslałam że chyba w te duzą donice dam dwie kulki i uzupełnię biała petunią i trawką taka zielona jak u Danusi ,ale nazwy nie pamiętam

Druga ciut mniejsza zostanie z ta kulką i tym konikiem dołożę tylko petunie

A na ta najmniejsza myślałam aby dać coś zielonego na pniu i też połączyć to z petunią

Co o tym myślisz ?

Fajne pomysły. A zanim się pojawią petunie - ja uwielbiam białe- możesz do tych zmimozielonych dodać bratki
Tess 21:54, 30 sty 2013

Melduję się
ewa004 22:03, 30 sty 2013

Tees jeśli zajrzysz , cały dom zobaczysz na str 34 muszę zrobić elewacje domu i togo budynku gospodarczego.
Jak widzisz stary dom ,budynek gospodarczy po remoncie ,dużo pracy przed nami ale robimy co możemy na ten rok na 100 % zaplanowana elewacja