Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 19:05, 30 sty 2013

Gabriela napisał(a)

]

Cudowny oczar, czarujący o tej porze roku, ja ciągle czekam na kwitnienie mojego, są pąki, to będzie pierwszy raz, bo posadzony był na wiosnę i też jest taki żółty. Oglądałam oczywiście przebiśniega, jakże Ci zazdroszczę tego cieplejszego nieco klimatu. Pozdrawiam.

Piękny oczar to prawda. J a też mam takiego malutkiego, sadzonego zeszłej wiosny i w tym roku zakwitł! Mimo, że go przesadzałam, a one podobno tego nie lubią Pozdrowienia wiosenne prawie!
agata_chrosc... 19:07, 30 sty 2013

bociek napisał(a)
Agatka, zwiastunie wiosny
Mam pytanie kiedy zazwyczaj pokazuja sie pierwsze kwiatki? Czy ten jest wczesniej, czy to normalna pora w Holandii?

to dość tutaj normalne, ale bywa też później. Na dowód tygodniowe wakacje szkolne, które się zaczną za dwa tygodnie nazywają się zwyczajowo krokusowymi wakacjami Ale jeśli tu już kwiatki wychodzą to w Polsce za jakiś miesiąc też powinny zacząć. Trzymajcie się zmarzlaki
agata_chrosc... 19:08, 30 sty 2013

Juzia_G napisał(a)
Też dziękuję za przebiśniega i pozdrawiam!

Sciskam
ana_art 19:59, 30 sty 2013

Dzięki za promyk nadzieji jak dobrze wiedzieć że jeszcze miesiąc i kwiecie się u nas rozsypie...
JulkAd 20:18, 30 sty 2013

Agatko już Twojego przebiśniega u Ozz widziałam. U Ciebie zatem wiosenne buziaki zostawiam, chociaż u nas na razie tylko odwilż, a kfiotków nie widać
nieszka 20:35, 30 sty 2013

No i pierwszy holenderski przebiśnieg wiosnę uczynił
Gardenarium 20:38, 30 sty 2013

Mamy wiosnę na Ogrodowisku, nieważne w jakim kraju Ale jest - cieszmy się. Jak byłam w zeszłym roku w Niemczech o tej porze też kwitły oczary i przebiśniegi i tego Ci zazdroszczę, klimatu lepszego

Instagram Ogrodowiska
Celina 21:03, 30 sty 2013

Agatko ,dziekuję,za podzielenie się pierwszym znakiem wiosny!
mam nadzieję ,że u mnie też niedługo coś sie wykluje!
dzisiaj słonko po południu sie przebiło . czego i Tobie życzę!
Pozdrawiam
EPODLAS 21:08, 30 sty 2013

Agnieszko, już u ciebie drugiej widzę dzisiaj na forum wychodzące cebulowe. To znaczy, że wiosna naprawdę blisko. Pogoda u nas wyjątkowo paskudna, ale dni już znacznie dłuższe. I to cieszy. Nie lubię tych krótkich dni.
zaczarowanaa 21:10, 30 sty 2013

Ja tez zazdraszczam , u mnie w takim razie za dwa miesiace wiosna..... huraaaaaaaaaaaaapozdrawiam przedwiosennie)))