Aniu, dzisiejszy dzień zaczęłam od poogladania Twojej Wizytówki i od razu ten poniedziałek stał sie do zniesienia - masz piękny ogród. Powiedz, ile czasu trzeba czekać na takie ładne trawy?
Witaj Edytko....... bardzo miłe to co piszesz....... I cieszę się, że taki misz-masz ma też takich co go lubią Wiec od razu lubię Ciebie
A trafki rosną szybko...szybciej niż ci się wydaje.... warto z tego powodu posadzić gęściej..wtedy efekt szybszy...
Już pokazywałam, ale pokażę jeszcze raz... bo sama też już tego nie znajdę.. te niższe a gęste kępy są tez już przeniesione w nowe miejsce
Wrzesień 2009 - świeżo posadzone trafki.... (połowę już musiałam przenieść bo było za gęsto )
To rok później....czyli 2010 (dwie zielone kępy jeszcz są.... )
A to 2011 - daję z sobą fotę bo widać rozmiar Zielone kępy przeniesione...
I wrzesień 2012.. połowa traw wiosna została przesadzona w nowe miejsce
Kasiu,witaj poniedziałkowo.
Dorotko,nie moge się doczekac na zamówione rośliny i sadzić,sadzić,sadzić.
Celinko,te moje panienki maja lepiej jak nie jedno dziecko,na wszystko maja pozwolone,chowane zupełnie bezstresowo.
Kasiu, na warzywnik nie muszę Cię namawiać
zobacz wykopałam sobie jesienią trochę pietruszki i włożyłam do skrzynek
mam całą zimę świeżą w domu.
To dla Ciebie żeby było tematycznie
Ula ale mnie kusisz, pietruszkę posadzę do doniczki i będę czekać na zieloną natkę
Pozdrowienia spod karmnika od podopiecznego rudzika. Melduję, że śniadanie zjadł i zimie się nie daje.
Bodajże tydzień temu rudzik pojawił się na parapecie okiennym.
Ale więcej się nie pojawił.
Czy ja dzisiaj mogłam widzieć lecącą czaplę ? siwą ? z białoobrzeżonymi skrzydłami ??????
Nigdy wcześniej takiego ptaka nie widziałam w mojej okolicy.
Dzidka no jest za wcześnie na czaple ale zawsze mogą byc wyjątki bo i u Agi jest wyjątkowo rudzik i u Ciebie był , więc i czaplę mogłas pewnie widziec.Oprócz koloru bardzo charakterystyczne w czasie lotu powinny byc widoczne długie nogi. Pozdrawiam.
Jestem szczęśliwą posiadaczką pięciu rododendronów "Horizon Monarch", które wiosnę i lato spędziły na tarasie w donicach ale zaraz zrobi się zimno i nie wiem jak je zabezpieczyć???
Piękny Twój powojnik, moje w tamtym roku posadzone, ciekawe czy przezimują.
Róża piękna, tylko napisz czy pachnąca?
A jakże, pięknie pachnie i podobno płatki na przetwory się nadają, ale ja nie robię.
Wiele osób na innym forum ją chwaliło, a ja zakochałam się w niej jak zobaczyłam to zdjęcie:
Czytam o problemach z oczami,wobec tego zdrowia życzę a jak wydobrzejesz, to poczytasz
Obiecane zdjęcie:
Dzięki Grazynko. więc to w kształcie muszli jest i rybka w środku, Nie spotkałam jeszcze takiego ale Ania Monte też chyba ma bo wiedziała o tej rybce. Dziękuję i pozdrawiam Grażynko.