Ten jegomość dzisiaj urzędował na parterze To była moja prowokacja .Dałam sporą ilośc świeżej ziemi a robaczki tez w niej widziałam ,,były białe i długie wyglądały na dżdżownice ,nakopałam sie troszke ale pan dzięcioł odwdzięczył mi sie śliczną fotką .
Ciąg dalszy prezentacji...idziemy dalej lewą stroną w głąb ogrodu Te kolorowe "rupiecie" to kącik dzieci, była tam piaskownica ale dziwnym trafem jakoś wyszła sobie na ogród )
A to była pergola z małym płotkiem, płotek niestety się połamał przy dostawie żwiru
Idziemy dalej...
Patrzymy w prawą stronę hihi
oj jakos zimno się zrobiło )
Ja też go uwielbiam, jesienią cały "płonie". Posadziłam też parę gałązek prz starej śliwie i jesienią gdy śliwa gubi liście, drzewko przebarwia się na czerwono
Przeszłam przez Twój ogródek i sporo iglaczków dostrzegłam Żywopłot ze świerka super. Napisz coś więcej o cięciu iglaków w swoim ogrodzie, są takie zwarte i śliczne, kiedy je tniesz? I również gratuluję 100-ówki.
Wyjrzało słonko dzisiaj zza chmury, rozweseliło krzaki w ogrodzie.
Świat nie jest wcale taki ponury jaki ostatno był co dzien.
Żólcią zajaśniał cyprys groszkowy, niebieskim przywabia świerk,
dereń-czerwony ma kolor nowy, a srebrem zabłysnął serb.
A może ktoś doradzi czy i jak przyciąć jegomościa Mariken? Pierwszy rok siedział cicho, a w tym roku się rozbujał, czy przyciąć na wiosnę te gałązki najdłuższe, troszkę mi szkoda, ale chciałabym mieć bardziej równego. Poradźcie!
Latem:
Teraz: