Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 18:24, 21 sty 2013

Celina napisał(a)
[

Słucham??? ile posadziłaś krokusów?? 1700??!!

Celinko... krokusów w tym to tylko połowa... samych zawilców mam posadzonych 50 albo 100 ... już nie pamiętam co sadziłam, ale nauczona doświadczeniem..teraz zbieram kartki co kupuję i wtykam kartki / łyżeczki gdzie co sadzę...

Konstancja30 napisał(a)
to Chochołowska się kryje ... Anek na krokusy jadę do Ciebie ...

I spróbuj nie przyjechać

Rench napisał(a)

to Chochołowska się kryje ... Anek na krokusy jadę do Ciebie ...

To ja też się piszę na to oglądanie z bliska

Masz blisko... więc aż głupio, że do teraz nie przyjechałaś...... ale na krokusy mussssss

Marzena2007 napisał(a)
Ania Ty się chyba dopiero dzisiaj przyznałaś do 1700 cebulowych.....
Oj będziemy oglądać
A nie mówiłam, że masz wszystkie możliwe gatunki i kolory?

Bo ich nie liczyłam... jak inni zaczęli liczyć to posumowałam swoje zakupy i jakoś tak wyszło.. ..a wszystkich chyba nie ma..ale starałam z się zakupić takie jakich nie mam.... bo ja nie ogrodowiskowa jestem.. jakoś jednolicie jest ładnie, elegancko...ale ja lubię jak co kawałek mnie coś zaskakuje... Wiec do innych wchodzę jak jak na wystawę do muzeum pooglądać dzieła sztuki, a u siebie robię wycieczki przyrodnicze....... Ale po wyjściu z muzeów waszych łapię zawsze doła, że tak ładnie, a ja co?????? Ale natury nie oszuka

Pszczelarnia napisał(a)
Te krokusy to dedykowane pszczołom som!

Buziaki zostawiam. Ale fajna zima!

I muszę mieć różne krokusy, bo dedykowane pszczołom są A każda pszczółka lubi inne...

Mala_Mi 19:40, 21 sty 2013

Edi00 napisał(a)
Aniu, dzisiejszy dzień zaczęłam od poogladania Twojej Wizytówki i od razu ten poniedziałek stał sie do zniesienia - masz piękny ogród. Powiedz, ile czasu trzeba czekać na takie ładne trawy?

Witaj Edytko....... bardzo miłe to co piszesz....... I cieszę się, że taki misz-masz ma też takich co go lubią Wiec od razu lubię Ciebie
A trafki rosną szybko...szybciej niż ci się wydaje.... warto z tego powodu posadzić gęściej..wtedy efekt szybszy...
Już pokazywałam, ale pokażę jeszcze raz... bo sama też już tego nie znajdę.. te niższe a gęste kępy są tez już przeniesione w nowe miejsce
Wrzesień 2009 - świeżo posadzone trafki.... (połowę już musiałam przenieść bo było za gęsto )

To rok później....czyli 2010 (dwie zielone kępy jeszcz są.... )

A to 2011 - daję z sobą fotę bo widać rozmiar Zielone kępy przeniesione...

I wrzesień 2012.. połowa traw wiosna została przesadzona w nowe miejsce

Joanka 20:10, 21 sty 2013

Ania, muszę się pochwalić storczykowym sukcesem!
Zaczęłam moczyć, jak kazałaś, raptem dwa razy i już mi coś wypuściło na starych pędach.
Mala_Mi 20:14, 21 sty 2013

Dziewczynki zapraszam zawsze na krokuski i na tulipanki i na zwykłe babskie ble-ble

Kasiu...przy -8 deszcz leje????? U nas pada, ale jest +2.. i po pięknej zimie..... a było tak pięknie
Wrzucę w takim razie jeszcze jakie wściekłe kolorki.... niezgodne z dekalogiem ogrodniczym....... trudno... jestem mimo woli i tak niech zostanie

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

I moje grzechy.. na razie wiosenne..

Bolą zęby od tego misz-maszu????
Mala_Mi 20:15, 21 sty 2013

Joanka napisał(a)
Ania, muszę się pochwalić storczykowym sukcesem!
Zaczęłam moczyć, jak kazałaś, raptem dwa razy i już mi coś wypuściło na starych pędach.

Tylko nie za często mocz... jak malutkie to mogą być zadowolone korzonki lub zadowolone łodygi z kwiatuszkami
Joanka 20:16, 21 sty 2013

Melduję, że mnie nie bolą
Sebek 20:17, 21 sty 2013

asc napisał(a)

A potem tulipanki... to samo miejsce..dlatego krokusy są plamami...

Te tulipany bardzo mi zapadły w pamięci u Ciebie Tak, że postanowiłem je mieć Tylko posadziłem 100 - a u Ciebie o wiele wiele więcej ich jest
Joanka 20:20, 21 sty 2013

Robię wszystko jak moje storczykowe Guru (czytaj Ania asc)
Moczę co dwa, trzy tygodnie.
A to co wyłazi to na mur beton łodygi z kwiatuszkami. Tadam
Magda70 20:27, 21 sty 2013

asc napisał(a)

[

niee Pomorze będzie po Wrocławiu...u Was zawsze cieplej niż u nas niestety

Eeeee raczej Pomorze ma szybciej wiosną, bo od morz cieplej i zimy łagodniejsze

Pożyjemy, zobaczymy...nie będziemy się targować...
w sumie nie miałabym nic przeciwko...ale....
Byle do wiosny!
A ...zapomniałam...Ty chcesz jeszcze zimę... no dobra...wytrzymam
Magda70 20:39, 21 sty 2013

asc napisał(a)
Dziewczynki zapraszam zawsze na krokuski i na tulipanki i na zwykłe babskie ble-ble

Kasiu...przy -8 deszcz leje????? U nas pada, ale jest +2.. i po pięknej zimie..... a było tak pięknie
Wrzucę w takim razie jeszcze jakie wściekłe kolorki.... niezgodne z dekalogiem ogrodniczym....... trudno... jestem mimo woli i tak niech zostanie

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

I moje grzechy.. na razie wiosenne..

Bolą zęby od tego misz-maszu????

Kolorowe te grzechy....