Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 17:39, 02 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Mój pierwszy hipek będzie niedługo cieszył.....pozostałe w ciemnej chłodnawej piwnicy......

A chcesz jeszcze jednego? Dziś dzieliłam swojego, któremu dałam nazwę "Hardkorowy koksu". Młodziutki, ledwie roczny, a musiałam rozcinać mu doniczkę, taki byk! Chętnie podaruję.
Winobluszcz trójklapowy 17:19, 02 lis 2012

Do góry
i ostatnie zdjęcia...
widać wyraźnie te ogonki lisciowe ( niedługo i one odpadną) oraz owoce...

Winobluszcz trójklapowy 17:14, 02 lis 2012

Do góry
Danusiu, skoro tak mowisz, to jeszcze trochę fotek...
bo kolorystyka tegoroczna naprawde mnie zadziwiła i powiem nawet ...zachwyciła...

tu już zaczął szybko tracić liscie, a dokladniej blaszki lisciowe... bo ogonki jeszcze sterczą na zewnątrz...
Mój ogródek pod Gdańskiem 17:10, 02 lis 2012

Do góry

świnka ze mnie, że przeoczyłam setkę u Ciebie ... troszkę spóźnione, ale najszczersze gratulacje
Pszczelarnia 17:04, 02 lis 2012

Do góry
I dużo pracowitych pszczółek do pomocy, co by w każdym kwiatuszku siedziały I wiele wiele innych rzeczy... aaaaa i oczywiście cudnej rabaty wsiowej
Pszczelarnia 17:03, 02 lis 2012

Do góry
Przyłączam się do gratulacji.

Pszczelarnia 17:00, 02 lis 2012

Do góry
Dziękuję. Zostawiam Wam kwiatek i zmykam do obowiązków.
Pszczelarnia 16:59, 02 lis 2012

Do góry
I niech takie Ci lilie wyrosną.....
Pszczelarnia 16:58, 02 lis 2012

Do góry
Gratuluję 300 stronek

Pszczelarnia 16:58, 02 lis 2012

Do góry
Pszczółko pracowita........ gratuluję pełnej seteczki I czekam na kolejne

O....! 16:49, 02 lis 2012

Do góry
witajcie
miło, ze zaglądacie i czasem coś napiszecie...
oczywiście, te pierwsze zimowe oznaki podczas jesieni juz minęły ...w ogrodzie niespecjalnie...trochę porządkuję...

winobluszcz stracił liście...jeszcze tylko sterczą ogonki liściowe, blaszki odpadły...no i widać granatowe owoce...
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:48, 02 lis 2012

Do góry
Dziś dzień lenia, wiec .. pojechałam do najbliższej szkółki.... i spodobał mi się Świerk Kaukaski Aureospicata Picea .....tylko jeszcze malutki...... szklarnię mi za 10 lat zasłoni....buuuuuuu ... a taki ładny i teraz mam dylemat.. oglądać szklarnię.... i ładnego iglaczka...czy ?????
Nawet jest na Forum wątek o tym świerku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1730-swierk-kaukaski-aureospicata-picea-orientalis-aureospicata

A to ten maluszek.... że to większych nie sprzedają.... tzn u nas.....

Kwiatki i rabatki u Elizy 16:36, 02 lis 2012

Do góry
Dziewczyny Aniu an-tre, Aniu asc, Irenko, Betysiu, Ewo, Urszulko bardzo Wam dziekuję, za życzenia szczęśliwej podróży, jak widać wróciłam zdrowa i cała, więc Wasze życzenia miały moc Dziękuję, za Wasze wizyty i jeszcze kilka fotek ze starego zapuszczonego parku, chociaż taki też ma swój klimat...

Pszczelarnia 16:25, 02 lis 2012

Do góry
Kiedy jedni o kuchni, inni o wycieczkach i planach, ja o rzeczywistości ogrodniczej w listopadzie. Warzywnik leży pusty i smutny, obok niego sterta obornika - jak to połączyć w całość?

Za fachowe porady (udostępniam wszystkim) dziękuję Basi K. - to jej praca. Basiu, tak to sobie uporządkowałam.

Pietruszka jest "neutrala", lepiej jednak, aby nie rosła tuż przy marchwi, obie może opanować mączniak.
Uwaga: kapustne mogą być sadzone w tym samym miejscu po upływie czterech (!) lat. A to dlatego, aby uniknąć groźnej choroby - kiły kapustnej!

Z planu wynika, że powinno być 12 poletek. Cztery w 1 rzędzie to nawiezione obornikiem w pierwszym roku. Na tych poletkach w roku następnym sadzi się rośliny, które wymagają żyznej ziemi. W trzecim roku na tych samych poletkach sadzi się/sieje rośliny, które dobrze plonują na ziemi mniej zasobnej.

Zielone to ta sama grządka na przestrzeni 3 lat, podobnie pomarańczowe, niebieskie i żółte. Tu wychodzi zmianowość. Po ogórkach - czosnek, buraki. Po selerach - pomidory, zioła jednoroczne lub szpinak. Po kapuście - cebula, fasola szparagowa. Po ziemniakach - pory, marchew i pietruszka.
Te same warzywa wracają na swoje miejsca dopiero po trzech latach.

Przykłady doboru gatunków do uprawy współrzędnej:
marchew - cebula - koper do momentu kwitnienia
marchew - por
pomidor - seler
ogórek - cebula - koper
burak ćwikł. - fasola szparag. - cebula - sałata - koper
kapusta - seler
truskawki - czosnek
Mój zielony świat 16:23, 02 lis 2012

Do góry
Justyna napisał(a)

śliczności już sobie wpisałam do chciejstw wiosennych

pozdrawiam
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:16, 02 lis 2012

Do góry
Witam, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej... Jestem już w domu, odpoczęłam i powoli wracam do codzienności.
Była to bardzo sentymentalna podróż. Odwiedziłam groby bliskich, pospacerowałam po miejscach mojego dzieciństwa, popatrzyłam z daleka na dom rodzinny, w którym mieszka już ktoś inny, czas wspomnień i zadumy...
Zrobiłam kilka zdjęć w parku, który kiedyś był miejscem zabaw, spacerów, spotkań... a teraz jest smutny, zaniedbany... a jesienią wydaje się jeszcze bardziej opuszczony...

Aleja kasztanowa

Pszczelarnia 16:00, 02 lis 2012

Do góry
Ewuniu,czy głodna dusza może na gołąbki do Ciebie? Z garnkiem dyniowej w ramach rewanżu.....

A przy okazji,nie czekając na zera pogratuluję TRZECH SETEK!
Oby tak dalej ,i do prac ogrodowych żeby starczyło sił !

Ogród na Cedrowej 15:45, 02 lis 2012

Do góry

Cudne jest to zdjęcie ale to już wspomnienie białe też jest piękne Żurawki kupiłaś w Ikei fajne Agnieszka , ciekawe jak przezimują.
Ogródek Hanusi po zimie 15:33, 02 lis 2012

Do góry
Zajrzałam do Irenki,ona rycynusy wyłuskuje.....Mój jeszcze rośnie, dostałam go właśnie od Irenki.Zawiązał jednego czerwonego jeżyka,mam nadzieję,że będę miała własne nasionko.......piękna to roślinka.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:10, 02 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Izuś czy pierogi z kaszą są pierogami??? Nie przekonam się bo M zapowiedzial, że drugi raz w życiu pierogów nie będzie robił bo zbyt pracochłonne!!!! będzie robił gołąbki
U nas w obejściu rewolucja się już odbyła i dlatego lubię się śmiać ze stereotypu kobieta - człowiek
Muszę iść obedrzeć mamuta ze skóry aby M obiad zrobił

Tuliskam
Betysia gdzież Ty?

no tom się zafrasowała ... obdzieram zaledwie mamuciatko a obiad to bym kciała ... chyba na anioła w męskiej postaci trafiłam ... ... no przeciez wiem, że podczytasz drogi Adamie ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies