Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 15:07, 08 sty 2013

Witam po kolejnej nieobecności!
Zaraz ksiądz rozpoczyna kolędę na mojej ulicy i wpadłam tylko na chwilkę, wieczorem pewnie dopiero ponadrabiam.
Marta, powiem Ci, że akurat ta krzewuszka jest obiektem zazdrości kilku moich sąsiadów, zachwycają się nią niesamowicie, ale jak kwitnie to naprawdę mało kto przechodzi obok niej obojętnie - nawet koledzy M, którzy nigdy nie zwracają uwagi na ogród
Jolu, zapraszam ponownie. Roślinki sa chwilowo w stanie spoczynku, ale dzieciaki rosną bardzo szybko i odpukac zdrowo

Nie byłam ostatnio na forum, bo robiłam sobie wianek na drzwi, świąteczny zniknie jutro wraz z choinką i pozostałymi ozdobami i żeby nie było smutno to zrobiłam wianek na drzwi
na wiklinową bazę zrobiłam na drutach wełnianą otoczkę

Później dorobiłam kwiatki i doszyłam perełki

Welka 15:09, 08 sty 2013

Na zbliżające się ferie tez już znalazłam sobie zadanie
Pozdrawiam
GosiaJoanna 19:52, 08 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Zgadnijcie - znowu u mnie pada. Jukę wczoraj poprawiłam, dziś wygląda tak samo, a nad ogródkiem chcę mi się płakać.

U nas też tak było, po każdym deszczu za domem było jezioro, a ogródek pływał. Mąż w ubiegłym roku zrobił odwodnienie i podłączył dren do studni która znajduje się na naszej posesji. Pięknie tu u Ciebie z pewnością zajrze do Ciebie częściej
dorkow0 20:40, 08 sty 2013

Ewelinko, wianki zrobione przez Ciebie, piękne... Kwiatuszki, takie delikatne...
Kiedyś robiłam na szydełku różne rzeczy, ale już dawno przestałam... Może czas zacząć...
Welka 20:53, 08 sty 2013

Gosiu, podpis widzę że już działa u nas mimo odwodnienia tak się robiło, bo mamy tak cudnie zrobioną drogę, że ogród jest niżej i wszystko do nas płynie, wiosną mają kłaść kostkę i trochę obniżyć i wtedy zrobimy ogrodzenie z przodu, więc odwodnienie powinno dać radę przy normalnych opadach.
Dorota, na szydełku tez robię, ale w robieniu na drutach mam większą wprawę, a i szydełka mi się gdzieś pogubiły przy przeprowadzkach, ale w wakacje odszukam
EPODLAS 22:41, 08 sty 2013

Ewelinko, u mnie też dzisiaj była kolęda. Pracowita z ciebie dziewczyna - praca, dom, dzieci i jeszcze piękne rzeczy tworzysz. Bardzo ładny wieniec, nietuzinkowy, ja bym nigdy na to nie wpadła, żeby taki zrobić. Mnie najbardziej podobają się perełki w kwiatkach. Umiem robić na drutach, na szydełku nie. Udało mi się w życiu zrobić kilka swetrów. Od kilku lat zarzuciłam swoją dziewiarską działalność.
monteverde 22:51, 08 sty 2013

Ewelinko nie wiedziałam, że z Ciebie taka dziergająca dama i na szydełku umiesz też cho, cho zostaw ten wianek nie zdejmuj , bo nie ma właściwie świątecznych akcentów tylko zimowe, a zima jeszcze trwa jest b. ładny
Zeta 00:39, 09 sty 2013

Nono piękny wianuszek...pogody nie zazdroszczę u mnie pada ...ale śnieg....samamniewiem co lepsze....gratuluje setki bo się spóźniłam i ślę kfiatucha..
Gosiniak 11:52, 09 sty 2013

Ewelinko żebym ja tak potrafiła, wianuszek pierwsza klasa, a ja jeszcze swojego wianka nie ściągam, bo nie mam zastępstwa Zaciekawiłaś mnie tą czerwoną księżniczką, idę poszukać u ciebie bo nie widziałam, może też dodam na listę
Gosiniak 12:07, 09 sty 2013

Śliczna jest, czy w pierwszym roku już tak kwitła? Ja ma u siebie takie o ciemnych liściach, ale jakoś słabo kwitną, a u ciebie tak wspaniale.