Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Z Pszenicznej ... 16:17, 20 sty 2017

Do góry
Dla dziewczyn w temacie drzewek wielopniowych

Perukowiec

Śliwa ozdobna

Wiśnia japońska - Kanzan

i reszta to jest formowane brzozy

Ogród z pergolą 15:55, 20 sty 2017

Do góry
Jak nie znajdę az 1 sztuki wielopiennej brzozy doorenbosa, to tak zrobie
Miłego szuszowania
Ogród z pergolą 10:15, 20 sty 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708731572/
Myślisz, że to 3 wsadzone do jednego dołka????

AgataP napisał(a)

Ja mam wsadzone 3 do jednego dołka tylko że zwykłe brzozy i na dodatek cięte, ale rosną

Aniu niewiem jak jest tam posadzone ale to jest jeden ze sposobów na wielopniowe drzewo. kiedys magnolia zaproponowala zrobienie tak na którymś wątku i wedlug mnie wyglada to super
moze Agata pokaże nam swoje?
Ogród z pergolą 10:02, 20 sty 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708731572/
Myślisz, że to 3 wsadzone do jednego dołka????

Ja mam wsadzone 3 do jednego dołka tylko że zwykłe brzozy i na dodatek cięte, ale rosną
Kolorowy ogród na piasku 21:40, 19 sty 2017

Do góry
Witaj Vivo ..dawno nie byłam w Twoim wątku i widzę jak ogród rozrósł się ogromnie ...pięknie rozrosły się róże ,trawy o innych roślinach nie wspomnę...ogród zacieśnił się tworząc piękny park połączony ze stawem....brzozy jak szybko urosły..często oglądając tego nie widać ale po jakimś czasie to widać ...Życzę Wam na rok 2017 dużo siły i zdrowia dla dalszej pielęgnacji ogrodu...
Ogród z pergolą 14:48, 19 sty 2017

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Jak będzie ładnie to się pochwale
zobacz jeszcze coś takiego znalazłam

Wielopniowe też mi się bardzo podobają ale najbardziej podobają mi się brzozy pożyteczne w obecnym ogrodzie nie mam ale w nowym na pewno posadzę.

miodzio!
Ogród z pergolą 14:42, 19 sty 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Ale takie 3-4 białe brzozki posadzone razem to tez cudne są

noooo https://pl.pinterest.com/pin/166422148708731572/
ale ja będe je podziwiać za ogrodzeniem i w Waszych ogrodach. to by było źle odebrane gdybym brzozy posadziła przy uczulonej teściowej
Typografia ogrodu 13:29, 19 sty 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

czasem lepiej nie wiedziec ja wiem dokładnie ile w każdy roku w postatnich 5 latach poszo na ogród M tez wie
Staram się wszystko rozkładać w czasie. juz w lutym jakies krawęzniki może kupimy to już bedzie coś z głowy. rosliny wyliczam dokładnie. mierze powierzchnie ustalam rozstaw i licze. nie kupuje spontanicznie, bez planu. idzie się tego nauczyć. szkółki czasem odwiedzam tylko by popatrzeć dla efektu nie tylko kasa ale i czas potrzebny -wiem bo nam tez go trzeba
zagajnik rośnie. gdy przytyja brzozy dosadzone w zeszlym roku bedzie jeszcze fajniej

Bardzo dobry wpis. O tym nie ma w książkach ogrodniczych a powinno być. O planowaniu i werfykowaniu, rozliczaniu budżetu ogrodowego.

Typograficznie pięknie u Ciebie. Dobrze, że nie zamienisz molini na molinie.

O m. Transparent mówił mi kiedyś Tomek z Radkowa, że jednak ją lepiej punktowo sadzić "tu i tam pomiędzy". W bloku nie będzie dobrze. Ale pas to jednak coś innego niż blok. Tak sobie myślę.
Ogród z pergolą 07:19, 19 sty 2017

Do góry
Jak będzie ładnie to się pochwale
zobacz jeszcze coś takiego znalazłam

Wielopniowe też mi się bardzo podobają ale najbardziej podobają mi się brzozy pożyteczne w obecnym ogrodzie nie mam ale w nowym na pewno posadzę.
Miejski azyl 05:54, 19 sty 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)

UPS, wcięło mi posta

Piszę jeszcze raz

Pomysł jest prosty Za dużą rabatą, która miała być pierwotnie wrzosowiskiem, a na której teraz są niskie i wysokie jałowce, derenie, berberysy, rhododendrony i azalje, tworzę "lasek". W granicy ogrodu jest szpaler z głogów pośrednich. W lasku mam brzozy, jarząby, sosny, jodły, jakiś dąbczak jest i róża tzw. leśna, rokitniki. Są też dzikie leśne jałowce. Chcę by w poszyciu było dziko: mchy, paprocie, lubiące półcień trawy i... wrzosy
. Kasia, wrzosy w cieniu i półcieniu bardzo słabo rosną i kiepsko kwitną. Ja mam kilka pod świerkami i muszę je na wiosnę przesadzić na słoneczną rabatę bo marnieją w oczach.
Miejski azyl 05:18, 19 sty 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)

Pomysł jest prosty Za dużą rabatą, która miała być pierwotnie wrzosowiskiem, a na której teraz są niskie i wysokie jałowce, derenie, berberysy, rhododendrony i azalje, tworzę "lasek". W granicy ogrodu jest szpaler z głogów pośrednich. W lasku mam brzozy, jarząby, sosny, jodły, jakiś dąbczak jest i róża tzw. leśna, rokitniki. Są też dzikie leśne jałowce. Chcę by w poszyciu było dziko: mchy, paprocie, lubiące półcień trawy i... wrzosy

Szalona Ty dadzą radę? Masz plamy słońca?
Miejski azyl 00:29, 19 sty 2017

Do góry
Sima napisał(a)

Ja mam posadzone roślinki jednoroczne - niedrogie były, a z tego co wiem szybko się rozrastają.
U Monty Dona oglądałam kiedyś odcinek o tym jak rozmnażają wrzosy. Biorą sobie dorosły egzemplarz i poprostu wkopują w ziemię tak by tylko góra gałązek wystawała tak na 4/6 cm. I czekają. Ponoć wrzos się ładnie ukorzenia i masz dużo nowych roślinek z jednej. Po trzech latach takich zabiegów można mieć spore wrzosowisko

Zdradzisz pomysł na swoje wrzosy?

UPS, wcięło mi posta

Piszę jeszcze raz

Ogród z pergolą 15:52, 18 sty 2017

Do góry
tak samo swego czasu zachwycały mnie brzozy ale ze wzgledu na tesciowa nie będe ich miała u siebie. trudno, wielopniowe mam
Typografia ogrodu 14:29, 18 sty 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

czasem lepiej nie wiedziec ja wiem dokładnie ile w każdy roku w postatnich 5 latach poszo na ogród M tez wie
Staram się wszystko rozkładać w czasie. juz w lutym jakies krawęzniki może kupimy to już bedzie coś z głowy. rosliny wyliczam dokładnie. mierze powierzchnie ustalam rozstaw i licze. nie kupuje spontanicznie, bez planu. idzie się tego nauczyć. szkółki czasem odwiedzam tylko by popatrzeć dla efektu nie tylko kasa ale i czas potrzebny -wiem bo nam tez go trzeba
zagajnik rośnie. gdy przytyja brzozy dosadzone w zeszlym roku bedzie jeszcze fajniej

hmm czyli skrupulatność..musze poszukać tej cechy u siebie choć mam wrażenie ze mi uleciała zaraz po ukończeniu studiów
Typografia ogrodu 12:15, 18 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

znowu mnie intrygujesz..musze nauczyć się robienia budżetu ogrodowego. ja nawet nie wiem ile wydalam w 2016 ale wiem ze efektu brak masz jakiś system?jak wyliczasz ile roślin Ci będzie potrzebnych, itp? ogólnie wszystkie plany wyliczasz i potem w ciągu roku jak sobei dzielisz te wydatki?

zima piękna! fajnie masz z tym zagajnikiem brzozowych bo z tak dalekiej i zupelnie innej perspektywy patrzysz na dom. podoba mi się to

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:52, 17 sty 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
hej dzień się budzi .....

Uwielbiam brzozy, są piękne przez cały rok.
Wizytówka - Działka prawie w Borach Tucholskich 18:30, 17 sty 2017

Do góry
brzozy są piękne o każdej porze roku

Podwórkowa rehabilitacja 22:57, 15 sty 2017

Do góry
To brzozy na dobranoc - sie ma
Miejski azyl 23:51, 14 sty 2017

Do góry
Z tymi wrzosami spodziewam się huku roboty - mam nadzieję, że bedą miały sucho i nie będą chorować a mi ręce nie odpadną przy cięciu
Moje brzozy są małe, u sąsiadki rośnie zagajnik - zobaczymy jak będzie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:24, 14 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Drzewo za blisko zywopłotu, odsuń bo wyłysieją te żywopłoty

Paskie nie, nudno strasznie, gdzieś dalej ktoś pisał L - lepiej, kwadraty też lepiej. Paski kiepsko wyglądają jak patrzysz na nie wzdłuż. Musi coś zahakować się. Żeby łądniejsze widoki były ze wszystkich stron. Tu żadna symetria nie jest potrzebna Drzewo nie zielone.

Dziękuje bardzo za rady! Będę wcielać
Jeśli drzewo nie zielone, to jakie propozycje?
Bo ja z drzewami to mam straszny problem...
Tylko brzozy bym sadziła.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies