Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

horcia 02:08, 28 lut 2017

malgol napisał(a)

a widzisz, a ja piwonii nie obejrzałam, jeszcze liścmi zasypane. A krokusy to musiałam sama znaleźć bo tez widoczne nie były. Myslę, że to może zależeć od stopnia nasłonecznienia danego miejsca. U mnie w niektórych miejscach sa prawie niewidoczne a w innym juz duże. Czosnki tez u mnie tylko niektóre wychodzą...może to kwestia odmiany?

Witaj Gosia. Myślę że zależy to od stanowiska, odmiany ale również od głębokości na jakiej zostały posadzone. Sadziłam wraz z teściową krokusy, ona po jednej str. ławki ja po drugiej i co? A no jej już wyszły a moje poisadzxone głęboko (aby nie zmarzły bo cebulki przybyszxowe lubią wychodzić na wierzxch ) śpią w najlepsze
Ja sadzę według zasady: głębokość x 3 wysokości cebulki a teścowa palec do ziemi i krokuski już wyszły no i kto jest górą?

Gosia masz piękne horty, powiedz jak one by sobie poradziły i jak by to wyglądało pod brzozami? Biała kora i białe kule czy aby nie za smutno ?
malgol 08:55, 28 lut 2017

horcia napisał(a)

Gosia masz piękne horty, powiedz jak one by sobie poradziły i jak by to wyglądało pod brzozami? Biała kora i białe kule czy aby nie za smutno ?

Moich kilka Anabelek rosnie pod brzozami i moim zdaniem wygląda fajnie Kora drzewa nie jest zupełnie biała a i kształty się dopełniają.Trzeba częściej w tym miejscu podlewac bo brzozy to pijakiCiemna zielen hortek ładnie odcina się od drzewa...nie wiem, sama musisz ocenic czy smutno. Można czymś kolorowym podsadzić hortki np. żurawkami?

Nett 08:56, 28 lut 2017

Gosiu jak ja lubie Twoje zdjecia. Każdy zakątek piękny. Jak Ty to kobieto zrobiłaś??
malgol 08:58, 28 lut 2017

Zana napisał(a)

Znam, ale tylko teoretycznie. W tym roku mam zamiar wreszcie do niej dotrzeć, na drzewa się zasadzam

Smiesznie było bo tam wszystko jeszcze śpi Oprócz personelu oczywiście Moje tufciaki na które się uparłam wygrzebywali spod okryć zimowych.Dziwiła Panią niecierpliwa klientka, co w lutym już MUSI kupić rosliny ,ale cóż...drugi raz mogę już w tych okolicach nie być
malgol 09:01, 28 lut 2017

Nett napisał(a)
Gosiu jak ja lubie Twoje zdjecia. Każdy zakątek piękny. Jak Ty to kobieto zrobiłaś??

Anetko, to miód na moje serce Ale swiadoma jestem wielu niedociągnięć i braków więc dlatego w tym roku już od lutego zaczęłam prace nad zmianami
Odwiedzisz mnie to sama ocenisz
Kawa 09:06, 28 lut 2017

Gocha śliczna ta fota z tymi anabelkami

teraz na pewno wiem że je chcę
malgol 09:07, 28 lut 2017

Kamila , a jeszcze nie masz Anabelek? myślałam że każdy je ma
Kawa 09:08, 28 lut 2017

malgol napisał(a)
Kamila , a jeszcze nie masz Anabelek? myślałam że każdy je ma

Nie mam Gosia
ja ogrodu nie miałam tylko trawnik

u mnie od zeszlego roku Limki tylko
ale anabelki będą i to w dwóch miejscach
malgol 09:11, 28 lut 2017

Ja anabelki lubię szczególnie na początku kwitnienia kiedy jeszcze stoja prosto i dają radę udźwignąć kwiaty. Potem już mniej je lubie bo trzeba podpierać bo inaczej leża na ziemi.A z tym podpieraniem no taki łatwy biznes gdy ma się ich kilkanaście sztuk
Kawa 09:17, 28 lut 2017

malgol napisał(a)
Ja anabelki lubię szczególnie na początku kwitnienia kiedy jeszcze stoja prosto i dają radę udźwignąć kwiaty. Potem już mniej je lubie bo trzeba podpierać bo inaczej leża na ziemi.A z tym podpieraniem no taki łatwy biznes gdy ma się ich kilkanaście sztuk

wiem wlasnie żę się pokładają
i te incredibal też ale ponoć mniej
mimo to i tak mi się podobają i będą u mnie
tylko niech się zrobi cieplej i bez wiatru