Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 10:38, 30 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu,ciasto....boskie! Moje ulubione!
Dobrze,że już z wszystkim zdążyłaś ! J mam jeszcze na jeden dzień pobytu zajęcie,ale czekam na ocieplenie za tydzień. W tym tygodniu się do ogrodu nie wybieram.Zostawiam zimową różyczkę ,buziam!

Haniu, dobra pogodę na weekend zapowiadają - oby się sprawdziło
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:37, 30 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Może i ja nie jestem do końca normalna, ale te zdjęcia jak dla mnie przebijają wszystkie bajecznie ocukrowane roślinki w bukszpanowym
Jak ja uwielbiam takie klimaty! Bonsai, bukszpany, cisy, równiutko, geometrycznie! Miodzio, choć widać dopiero skrawek ogrodu Doczytałam, że zakończenie ogrodu wiosną - więcej fotek Danusiu, plisss
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:23, 30 paź 2012

Do góry
malwes - przy najbliższej okazji Zdzisław pomacha do Ciebie, Gosia ma już w nadmiarze

mira, Urszulla - dziękuję, tego jednak muszę się jeszcze uczyć, mam takie plany (kurs fotograficzny)

monteverde - dzięki za odwiedzinki, ja także zaglądam

Agacia - to niezła prognoza, zawsze sprawdzam i z reguły się zgadza

zuza12 - jedyną wadą tulipanowca jast jego kruchość, w czasie burzy obserwuję co będzie tym razem (dwa razy się wyłamał przewodnik)

Sebek - właśnie tym inwestorom tamten się nie podobał, woleli podobnego do ogrodu Zimozielonego - to z tej samej serii. Żwiry już są i "przechodzenie" kulek z jednego sektora na drugi i śliczne jarzeniowe berberysy i wrzosy też.

Blaski i cienie nowego życia 09:52, 30 paź 2012

Do góry
Tak było jeszcze w zeszłym tygodniu-jesiennie, mglisto,ciemno i depresyjnie

A to pierwszy śnieg dzieci pobuszowały po ogrodzie

A taką scenerię uwielbiam, tak dzisiaj

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 09:34, 30 paź 2012

Do góry
Agacia napisał(a)
Wow, Sławku, bomba! A to czerwone w kształcie literki t to rynna? Z jakimś powojnikiem?

Rynna? Nie To jest stolik, który w środku ma donicę, podobny a nawet taki sam był w jednym z wydaniu Magnolii Następnie jest tam lustro, kaskada, grill, który można zobaczyć również w ostatnim podajrzę wydaniu Magnolii, krzesła, dwie ściany wertykalne oraz te pomarańczowe skrzynie ze stali cor-ten

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:25, 30 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Czy to na pewno październik?
Kto to widział, dojrzałe pomidory w foliaku i śnieg na dworze

Karolina to fotka dnia !! super

GRATULACJE
Więc u Ciebie dziś pomidorowa?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:23, 30 paź 2012

Do góry
Haniu, witaj. Częstuj się. Tych wiaderek było aż 3! Zerwałam wszystko przed przymrozkami.

Magnolio, mam niewielkie doświadczenie w tej sprawie, bo nigdy nie miałam o tej porze zdrowych pomidorów. Też zerwałam wszystkie, i te dojrzałe i te całkiem zielone. Też czytałam kiedyś o tym sposobie, który wypróbowujesz, ale na forum pewna Basia (poszukam jej wątku) pisała, że ona zrywa z krzaków, wkłada do kartonu wszystkie razem i dojrzewają po trochu. Trzyma chyba w piwnicy. Tyle pamiętam. Ja swoje przebrałam, ułożyłam w kartonie i położyłam na półpięterku na strychu, tam nie zmarzną, a jest tam dość chłodno, żeby nie więdły. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ty też relacjonuj. Dżungla

Zdjęcia magiczne, bo śnieg magię nam zafundował. U Was też jest, prawda?
Zawilce - już się na nie cieszę!
Nie wiem czy widziałaś, róże przyszły. Jestem bardzo zadowolona. Myślałam, że przyjdą krzaczki, które mają po 3 patyczki, a one tak super rozgałęzione! Każdy ma po minimum 4 pędy, a najczęściej więcej 5-7. A może to standard a ja po prostu nie w temacie, bo do tej pory zdarzyło mi się kupić kilka razy róże w marketach ogrodniczych. Tu na zdjęciu mam tą pnącą, ona ma z 10 pędów, a to jeden krzak (jałowiec wygryziony, ale pracuję nad nim ). Sadziłam na wariata, w śniegu, nie wiem czy wiosną nie będę poprawiać.

Marzy mi się Siedlisko.... 08:58, 30 paź 2012

Do góry
A dzisiaj tak

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:31, 30 paź 2012

Do góry

Nie wiem czy nie ogłowię hortensji na zimę....Bo strasznie je gnie do ziemi, a chcę je wyprowadzić wysoko...A co jak połamie?

Na koniec Morning Light i hosta - ciekawe czy zakwitnie?

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:29, 30 paź 2012

Do góry
Żywopłot Nie dość, że dziurawy to powyginany

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:27, 30 paź 2012

Do góry
Poplątały się

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:26, 30 paź 2012

Do góry
Huśtawka zachęca do odpoczynku

Chociaż nie....lawina może spaść na głowę

Na bylinowych Wreszcie jestem konsekwentny w kolorze

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:24, 30 paź 2012

Do góry
Wygryziony świerk pod białą pierzynką wygląda o wiele lepiej Ale go stamtąd eksmituję Gdzie indziej I chyba załatwię stożek bukszpanowy

Modrzewia prawie złamało... Mimo uwiązania....Ale on nawet od deszczu się wygina....

Anabelle przy ziemi

Tuja prowadzona w kule na pniach Kiedyś kule może z tego powstaną

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:21, 30 paź 2012

Do góry
Kto? Ma tyle śniegu co ja? Śniegu co ja ? No kto ma ? Teraz jest więcej, co ciągle sypało, ale świeci słoneczko Tylko mrozik jest.... Dlatego fotki takie sobie...Chyba jeszcze porobię w słońcu....albo nie - całą zimę mam jeszcze na takie zdjęcia

To nie yeti To łupane kamienie

Ogródek Hanusi po zimie 07:56, 30 paź 2012

Do góry
Aniu ,Betysiu,dziś słoneczka nie będzie..... Ale i mrozu chyba nie...Teraz Zero zwyżkujące!
Dla wszystkich trochę złotej jesieni......

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 07:51, 30 paź 2012

Do góry
Bagietka z maliną? To coś dla mnie.....przysiądę, a i kawusię też poproszę.....
Miłego dnia!
Zostawiam widok z mojego spaceru.....jeszcze nie zimowy.....ZERO z tendencją na plus!

Ogród w Holandii 06:59, 30 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

dzięki i dla zmiany nastroju wklejam coś optymistycznego tak pięknie wybarwiła się magnolia gwiaździsta

Nawet nie wiedziałam, że magnolie potrafią sie tak wybarwiać. Pozdrowienia ciepłe
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:50, 30 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

Tym razem to M poleciał z aparatem fociki strzelać.. przyniósł kartę i kazał wstawić na Forum
Wiec pretensje za kolejne stronki i męczenie fotami..do niego proszę kierować...

A więc zima z drzewami liściastymi... ma swój urok.. nie da się powiedzieć inaczej...

BRAWO dla M.! Fantastyczne foty Aniu.
Zima w pełni 2 dniowa, ale Ty dbasz o drzewa, nawet takie szczegóły, nigdy bym na to nie wpadła.

Anus witaj slonce moje po weekendowo!!!!!
no musialam powtorzyc te zdjecia bo widok nieziemski...nawet nie wiem co napisac, bo patrze i napatrzec sie nie moge....
wiesz,ze wydrukowalam sobie twoje zdjecia sprzed i obecnego ogrodu...tak na poprawe nastroju, na lepszy doping, na wieksza wiare w to,ze sie da i warto czekac a czas wlascicie nie biegnie tak wolno...

cudownie jest u Ciebie....odwiedzic ciebie to jedno z moich wielkich pragnien...
jak ty to wszystko dobrze przemyslals, oswietlenie jest magiczne, pokazuje dokladnie to co ma pokazac i ogrod wyglada tajemniczo i bajecznie...

a ty wciaz latasz i przesadzasz...i moze w tym jest regula??????

Anus sciskam cieplutko i z kubaskiem zapraszam na cieplutka kawusie....i bagietki z konfitura malinowa....
Początki 06:27, 30 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

A dzisiaj proszę....widoczki "przezokienne" poranne:

no proszę jak interesująco przyozdobiona dynia

a widoki przez okrągłe okienka super

Gosiu...witam cieplutko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
snieg, sniegiem...ale przy takich widokach i aranzacji zadna zima nie smuttna...super to wymyslilas, buzia sama sie usmiecha....cudnie!!!!!

sciskam cieplutko i choc troszke slonka zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kolorowe rabaty 01:26, 30 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Uśmiecham się zielona ogrodniczka ))))))))

jakie ładne zdjecie/grafika !

natomiast to, co piszesz o tych swoich pracach domowych z prasowaniem wszystkiego wszystkim ( ! ), podawaniem każdemu obiadu pewnie w różnych porach ( ! ) itp, itd ...to jednak mnie szokuje...
wiem, każda robi jak uważa... jak lubi, ale nie przesadzajmy w tej tzw 'perfekcji domowej' ...
a co robią inni domownicy w domu ?
...wciąż ten temat wraca, oczywiscie niepotrzebnie się wypowiadam w tej kwestii, bo pewnie będziesz dążyc do jeszcze większej 'perfekcji' ?

pozdrawiam...
zupełnie nieperfekcyjna marzena

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies