Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 00:30, 30 paź 2012

Dobranoc

Martek 00:32, 30 paź 2012

Tess napisał(a)
O Bogdziu, to jest nas juz dwie Też nie lubię prasowania. Najbardziej na świecie

Martek, uśmiechaj się do nas

Uśmiecham się zielona ogrodniczka ))))))))

Martek 00:44, 30 paź 2012

aldonaz 00:47, 30 paź 2012

Witaj Zielona Ogrodniczko, świetnie wyglądasz. Ja już przestałam prasować pościel, szkoda mi rąk. A syn już sam sobie prasuje, nie ma pretensji i dobrze mu to wychodzi.
I odszedł kolejny bard...
aldonaz 00:47, 30 paź 2012

Dobranoc
marzena 01:26, 30 paź 2012

Martek napisał(a)

Uśmiecham się zielona ogrodniczka ))))))))

jakie ładne zdjecie/grafika !

natomiast to, co piszesz o tych swoich pracach domowych z prasowaniem wszystkiego wszystkim ( ! ), podawaniem każdemu obiadu pewnie w różnych porach ( ! ) itp, itd ...to jednak mnie szokuje...
wiem, każda robi jak uważa... jak lubi, ale nie przesadzajmy w tej tzw 'perfekcji domowej' ...
a co robią inni domownicy w domu ?
...wciąż ten temat wraca, oczywiscie niepotrzebnie się wypowiadam w tej kwestii, bo pewnie będziesz dążyc do jeszcze większej 'perfekcji' ?

pozdrawiam...
zupełnie nieperfekcyjna marzena

hanka_andrus 08:11, 30 paź 2012

NIgdy nie byłam perfekcyjna....praca na etacie,dzieci ,dom,zakupy....... Nad czym nie mogłam zapanować ...odpuszczałam.
Prasowanie pościeli..... odpuściłam.I tak się gniecie po pierwszym przespaniu.....
Męską bieliznę.....odpuszczałam......Jak chcieli mieć prasowane....odsyłałam do deski..... nic się nie wydarzyło okropnego...świat się nie zawalił.....
Córki nauczyłam,że nie wszystko kobieta potrafi.... przysłowiową żarówkę wkręcam jak nie ma nikogo innego do tej roboty.
W nagrodę dostałam zięcia,który absolutnie w domu nie tknął niczego palcem, teraz ....
prasuje nie tylko synowi,sobie ale i żonie jak trzeba...gotuje swoje ulubione dania,i ma w tym wielką frajdę.
Chwalę, bo to zmiana mentalności,a na to nie każdy mężczyzna się zdobywa.
Marcie jest trudno to wdrażać,bo są rodzice męża,tradycyjnie myślący, ale może z czasem.....coś zacznie odpuszczać?

Pozdrawiam,wojujące z męskim sposobem na życie......
marzena 10:00, 30 paź 2012

Marta, I'm sorry...
napisałam do Ciebie
betysia 10:18, 30 paź 2012

zagladam sie przywitac i troszke ciepelka zostawic....
doczytalam o obowiazkach, o chlopcach mniejszych i tych starszych, o praniu, prasowaniu...
ja tez tego nie lubie, po 8 latach przestalam wszystko prasowac...odpuscilam posciel, kupuje z takiej tkaniny aby dobrze rozwieszona wygladala niemal jak po prasowaniu...jesienia i zima odpuszczam prasowanie koszulek pod bluzy, czy swetry...jedynie jeansy rzecz nie ugieta i prasowac mus...
...ale smutna prawda taka,ze "chlopcy" czesto tak jak napisalas mysla,ze wszystko sie samo....i to ich myslenie trzeba zmienic!!!!!!!

ale sie rozpisalam uffff a przeciez tylko usmiech, buziaki i tuliski chcialam zostawic!!!!!
p.s
nie damy sie i damy rade!!!!!!!!!!
Matka 10:33, 30 paź 2012

A ja też odnośnie prasowanialubię jak jest wyprasowane, nie powiem...ale...przy 3 maluchów gdybym miała wszystko prasować to stałabym non stop przy desce!oszalałabym chyba!!!prasuję tylko koszule M ścierki i czasem jak żle powieszę pranie, lub zrobi to M(wiadomo jak to facet-wieszając wiesza jak leci-ja robię, jak Marta wieszam pranie tak żeby nie było potem prasowania).
Składam sobie na kupki i heja na półki, półeczki i szafy. U Antka w komodzie nie mogę bo ten przewraca i sam układawięc jest wielki bałagan