Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 16:45, 29 paź 2012

irena_milek napisał(a)
połamało 14 letnie okazy, takie piękne były; teraz będziemy im jakis lifting robić i zobaczymy jak na wiosnę odżyją, czy ewentualnie do totalnego usunięcia będą; w nocy się tak porobiło, no cóż, prawa przyrody!

to przykre bardzo i pomyślec , że to dopiero początki zimy! Oby dalej było lepiej. Mam nadzieję, że te 14-letnie drzewa, czy krzewy (bo nie napisałaś co to było) odbiją i będą znowu piękne.
agata_chrosc... 16:46, 29 paź 2012

JulkAd napisał(a)
Agatko plany na wiosnę Ci się poważne szykują...dopingować będę i oczekiwać tych obiecanych przebiśniegów w styczniu...no i tulipanów później

O przepraszam! Ja nie obiecywałam! Przebiśniegi moga być w styczniu, ale jeśli zima będzie mroźna to wystartują raczej w lutym. Zobaczymy Jeszcze dziś 25 sztuk dokupiłam i posadze tak, żeby je z okien tarasowych widzieć
Milka 16:56, 29 paź 2012

Skayrokety, tamaryszek, pęcherznica; a strat ponoć więcej, mąż zrobił obchód i niewesoło mu; no cóż, coś innego wymyślimy, nie będę się umartwiać, choć mi bardzo żal, widocznie za dużo się chwaliłam nimi i mnie pokarało
agata_chrosc... 17:01, 29 paź 2012

ojej to faktycznie niewesoło. To musiał być mokry snieg i duzo go. Pęcherznica to pewnie odbije, jałowce to pojęcia nie mam. I tamaryszek . Szkoda. No ale cóż zrobić. Bywa i tak. Przyroda czasem nam sprzyja, a czasem niestety nie. Trzymam kciuki żeby wszystko odbiło i żeby to były wszystkie straty tej zimy. ściskam Irenko
Milka 17:06, 29 paź 2012

dzięki i dla zmiany nastroju wklejam coś optymistycznego tak pięknie wybarwiła się magnolia gwiaździsta
Enya73 18:03, 29 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Irenko, Juzia, Enya - bardzo dziekuję
Enya - to jeśli przyjedziesz to koniecznie musisz mnie odwiedzić!

Agatko, postaram się Może spotkamy się w Keukenhof? U mnie na razie to bardzo luźne plany. Dopiero w marcu skrystalizują się w jakieś konkrety. Ale dzięki za chęć spotkania. Ja bardzo chętnie
agata_chrosc... 06:59, 30 paź 2012

irena_milek napisał(a)

dzięki i dla zmiany nastroju wklejam coś optymistycznego tak pięknie wybarwiła się magnolia gwiaździsta

Nawet nie wiedziałam, że magnolie potrafią sie tak wybarwiać. Pozdrowienia ciepłe
agata_chrosc... 07:01, 30 paź 2012

Enya73 napisał(a)

Irenko, Juzia, Enya - bardzo dziekuję
Enya - to jeśli przyjedziesz to koniecznie musisz mnie odwiedzić!

Agatko, postaram się Może spotkamy się w Keukenhof? U mnie na razie to bardzo luźne plany. Dopiero w marcu skrystalizują się w jakieś konkrety. Ale dzięki za chęć spotkania. Ja bardzo chętnie

Enya, z Keukenhof do mnie jest jakieś 70km i niecała godzinka drogi. To juz byś chyba sumienia nie miała żeby nie przyjechać! do wiosny jeszcze trochę czasu, ale przeciez zima jest po to, żeby fajne plany snuć. Pozdrawiam
beta 08:24, 30 paź 2012

dotarłam

z tego co czytam to u Ciebie jeszcze przyzwoicie na zewnątrz tylko sie radować

u nas mroźno ale ocieplenie od jutra zapowiadają jest nadzieja
ewalm 23:43, 30 paź 2012

Agata, u Was też - 4 było?
ale jeszcze ma jesień wrócić....