Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 19:46, 19 paź 2012

Do góry
Dzisiaj dostałam małpiego rozumu. Zdarza się, ale skoro na co dzień muszę być kompetentna, punktualna, rzetelna, kreatywna, asertywna, empatyczna i uśmiechnięta, to chyba odrobina małpiego rozumu należy mi się? 25 szachownic perskich i 30 anemonów blanda (białych)! Promocja była, za szachownicę 'Ivory Beels' złoty trzy, no, kto by się oparł?

Ev, Urszulla, Karola jestem wdzięczna za kibicowanie i rady. Przy odrobinie uwagi ze strony innych, jestem gotowa rozwijać temat, tym bardziej, że chwyciłam! Posłużę się jeszcze raz tym zdjęciem:

Na linii kulistych tuj i pergoli aż prosi się ceglany stopień. Pergola dzieli dwa trawniki, które mają różne poziomy. Wystarczy je połączyć/podzielić stopniem. Przy okazji zakryć nieładne kotwie. Ławka nie musi być tam akurat ta, biała, mam inną w piwnicy, w kolorze drewna. Pergolę z czasem pokryją pnacza, nie będzie tak razić.

Miro i Moniiko, witam serdecznie,kto wie, co nas jeszcze na tym forum czeka?

Robert, z deszczowej aury mam chwilowo lato, mam nadzieję, że u Ty też? Liście brzóz żółkną, aparat w pogotowiu.

Martek, czwartki, podobnie jak wtorki mam bardzo długie i ciężkie, każde życzenia dobrego dnia przyjmuję z wdzięcznością. Piszę dzisiaj, ale czytałam w czwartek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:32, 19 paź 2012

Do góry
dziękuję za ogrodowisko ...
mogę teraz urządzać ogród tak jak lubię... korzystając ze świetnych propozycji/podpowiedzi/wymiany opinii ...
Mój mały raj na ziemi :) 19:16, 19 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

O mamo jakie zdjecie Musze mojemy futrzakowi pokazac, jak ma na przyszlosc pozowac, zeby wstydu nie bylo

Cudne.

A tak na marginesie... who is Fredek????
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:11, 19 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Hej

Ale ładna trawiasta. Wg. mnie trzeba jej jeszcze1-2 lata czasu i będzie idealna, bez tła, bo miskanty będą znacznie wyższe, trzcinniki bardziej masywne i cała reszta. Trzcinniki zacznie być widać całkiem szybko wiosną, wtedy miskanty będą je sobie spokojnie gonić.
Jakby było tło, szybciej by było widać rabatę w pełnej krasie, ale szkoda już ją ruszać bo za moment sama swoją masą zadziała.
Na zachętę poszukam zdjęcia z trzcinnikami dojrzałymi, jakie z nich łany cudne ( tylko zdjęcie okropne, przepraszam)

Magnolia, milo Cie widziec Dzieki, ja tez mysle, ze za dwa lata to bedzie juz gestwina. Cudne te trzcinniki, zdjecie super, dzieki, ze je pokazalas. One ruszaja jako pierwsze, potwierdzam Bardzo je lubie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:04, 19 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Boćku, ta trawiasta to mi się najbardziej ze wszystkiego u Ciebie podoba A nie, kłamię! Kulkowa mi się najbardziej podoba No właściwie obie mi się najbardziej podobają Tak ja pisze Madżenka i radziła u kogoś Magnolia - dołożyłabym trawom jakieś jednorodne, żywozielone tło (np. żywopłot z cisa, grabu, buka), zeby uroda traw była lepiej wyeksponowana.
Poczytałam o planach zmian wiosennych - i choć utworzył się komitet obrony cinicy - nie wstepuję do niego, bo wiem z autopsji jak to jest, gdy położenie jakiejś rośliny działa Ci na nerwy Choćby tysiąc osób przekonywało, że jest OK - dalej wnerwia .
A jeśli chodzi o zdolności akceptacji tempa i zakresu zmian na rabatach przez naszych M. - bardzo trafne spostrzeżenie Mój limit u M. na ten rok się właśnie wyczerpał
Wpadłam tylko pochwalić a tak się rozpisałam. Pozdrawiam

Hej

Ale ładna trawiasta. Wg. mnie trzeba jej jeszcze1-2 lata czasu i będzie idealna, bez tła, bo miskanty będą znacznie wyższe, trzcinniki bardziej masywne i cała reszta. Trzcinniki zacznie być widać całkiem szybko wiosną, wtedy miskanty będą je sobie spokojnie gonić.
Jakby było tło, szybciej by było widać rabatę w pełnej krasie, ale szkoda już ją ruszać bo za moment sama swoją masą zadziała.
Na zachętę poszukam zdjęcia z trzcinnikami dojrzałymi, jakie z nich łany cudne ( tylko zdjęcie okropne, przepraszam)

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:04, 19 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

powiem tylko...zachwycająca

podpisuję się pod słowami Ani obiema ręcami ....
Ogród u stóp klasztoru 18:58, 19 paź 2012

Do góry
dobry wieczór dziewczyny .....ledwo się ruszam . diclac dzisiaj zażyje , bo inaczej zgon.

to sprzątanie mnie dobija . ostatnie koszenie dzisiaj zrobiłam , róże przyszły od Ćwika - też musiałam posadzić , a poza tym wszystkie funkie już padły po mrozie . sprzątania liści na kostce już nie wspomnę ...bo M się zlitował i poodkurzał .
muszę się z wami podzielić pomysłem na lżejsze sprzątanie liści funkii, liliowców , języczek itp.
zakupiłam sobie do tego celu piłkę lisi ogon i dwa razy szybciej niż sekatorem jest wszystko obcięte .
kto sie jeszcze tak męczy z bylinami jak ja to polecam .
szybciej idzie sprzątanie rabat.

ogrodoweimpresjejolki 18:53, 19 paź 2012

Do góry
Pogoda jak marzenie, więc nie mogłam się powstrzymać Pojechałam

Dywan "odkurzany" parę dni temu znowu wygląda tak.

Borówka przyciąga wzrok swoim intensywnym kolorem

Klonik malutki, ale tez go dobrze widać w tym czerwonym kubraczku

Ogród u stóp klasztoru 18:38, 19 paź 2012

Do góry
Alinko.. gratulacje z okazji rozmiany kolejnej seteczki... ładnej kobiecie, z ładnym ogrodem pasuje ładnego kfiatucha..... wieć daję co mam teraz najładniejsze

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:34, 19 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Dzięki za fotki trawek, naprawdę ładnie rosną .... nie usuwaj, to będę mogła później jeszcze skorzystać

Pozdrawiam

Bardzo mi miło.. poszukałabym ładniejszych
Śmieją się, że u siebie grandze i pędzę, pora przenieść się na inne wątki

Dla Ciebie trawki z trawki.pl
pażdziernik 2009 (tak robiłam rabatę trawiastą)

A to za rok 2010... potem już tylko wykopywałam.... połowę musiałąm usunać... bo za gęsto..

I ten rok....

trawki extra rosną i mnie się bardzo podobają więc na pewno takie zakupię.....a gdzie je posadzę to już inna inszość
Moje zmagania ogrodowe 18:20, 19 paź 2012

Do góry

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 18:19, 19 paź 2012

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:18, 19 paź 2012

Do góry
aga_k napisał(a)
Dzięki za fotki trawek, naprawdę ładnie rosną .... nie usuwaj, to będę mogła później jeszcze skorzystać

Pozdrawiam

Bardzo mi miło.. poszukałabym ładniejszych
Śmieją się, że u siebie grandze i pędzę, pora przenieść się na inne wątki

Dla Ciebie trawki z trawki.pl
pażdziernik 2009 (tak robiłam rabatę trawiastą)

A to za rok 2010... potem już tylko wykopywałam.... połowę musiałąm usunać... bo za gęsto..

I ten rok....

Moje zmagania ogrodowe 18:18, 19 paź 2012

Do góry
Witam!
Pogoda jest przepiękna więc korzystamy z tego i po pracy do wieczora jesteśmy na dworze. Wczoraj udało się wyjść na spacer po mojej alejce koło kościoła

Moje Takie Tam w Ogródku 18:14, 19 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

tak wygląda działka,

dla lepszego rozeznania w terenie
świerki z robiniami

zainspirowana waszymi ogrodami, pomyślałam żeby z tego miejsca usunąć wszystkie tuje i inne, pozostawiając świerki oraz robinię, poszerzyć rabatę i posadzić tam rododendrony z którymi teraz nie wiem co zrobić.Rabata obecnie ma ok.3m szerokości.
Co o tym myślicie????

Te żółte tuje pomiędzy robiniami.... jestem za eksmisją... Rh ładnie się wkomponuje pomiędzy robinie..... i będzie zielono zimą Możesz podciągnać do rh wrzosy i trawki.... ale ja bym chyba..... dała problematyczne rh (czytałam u Bogdzi)..................

Masz taki klin pomiędzy tujami. Nie myślałaś by go ściąć.... trudno kosić.. a możesz tam dać rh Będą miały zacisznie...

tam z tyłu przy tujach było spoko z koszeniem, było bo na wiosnę trzeba wysiać trawkę na nowo, gdyż się strasznie zachwaściło i zostało spryskane...nie bardzo chciałabym tam dawać rh bo to mało uczęszczana i niewidoczna część ogrodu (garaż większość zasłania)
Moje Takie Tam w Ogródku 17:52, 19 paź 2012

Do góry
aga_k napisał(a)
tak wygląda działka,

dla lepszego rozeznania w terenie
świerki z robiniami

zainspirowana waszymi ogrodami, pomyślałam żeby z tego miejsca usunąć wszystkie tuje i inne, pozostawiając świerki oraz robinię, poszerzyć rabatę i posadzić tam rododendrony z którymi teraz nie wiem co zrobić.Rabata obecnie ma ok.3m szerokości.
Co o tym myślicie????

Te żółte tuje pomiędzy robiniami.... jestem za eksmisją... Rh ładnie się wkomponuje pomiędzy robinie..... i będzie zielono zimą Możesz podciągnać do rh wrzosy i trawki.... ale ja bym chyba..... dała problematyczne rh (czytałam u Bogdzi)..................

Masz taki klin pomiędzy tujami. Nie myślałaś by go ściąć.... trudno kosić.. a możesz tam dać rh Będą miały zacisznie...
Moje Takie Tam w Ogródku 17:46, 19 paź 2012

Do góry
Sadzonki jak sadzonki... ale coś w nich jest, że szybko rosną, może dobrze rozbudowany system korzeniowy... te Pony też sadzone w tym roku... ... wstawię Ci kilka fotek jak urosły od wiosny Daj potem znać, że obejrzałaś to usunę.. mam na to tylko 24 godziny
I większość trawek kupowałam właśnie w trawki.pl Konwalniki (czarna trawka) kupowałam, ale wypasione to one nie były.. W szkółkach można za podobne pieniądze lub nawet taniej kupić trawki i duże sadzonki, ale trzeba mieć taką szkółkę blisko, mieć czas....
Szukam fotek i jak trzeba to gdzieś się ukryły trawki... głupio je posadziłam, w przyszłym roku łopata i przekomponowanie kompozycji A kupiłam tyle trawe... i nie widac.... grrr
Ciemna rozplenica...

Zebrinus Miskant, ale z tych miniaturowych.. faktycznie dość niski, ale w objętości niezły..

Te na pierwszym planie 9U mnie to tylny plan...... trzeba przekopac odwrotnie..)... to tegoroczne.. ale odmiany maja być niskie... bo wysokie już mam, też z trawki (jak widać..)

Ufff....
Mój 4 arowy azyl... 17:45, 19 paź 2012

Do góry
ciemiernik cuchnący z samosiewu

liście liliowca
Mój 4 arowy azyl... 17:41, 19 paź 2012

Do góry
Jeszcze na zielono

Jałowce pfitzera i irysy trawolistne w popołudniowym słońcu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:28, 19 paź 2012

Do góry
Na 800 przesyłam tego który właśnie zakwitł

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies