Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:14, 19 gru 2012

jotka napisał(a)
Irenko, zdrowia życzę bez względu na decyzję wspierania przemysłu tytoniowego

Kurujcie się z Waligórą, by święta można było przeżyć w pełni i radośnie. Jeszcze kilka dni - będzie dobrze

Jola..mam taką nadzieję, bo już się ciut martwię jak to będzie; i mam gościa, a ja nie w kondycji!
u mnie z tym paleniem o tyle lepiej, że ja nie umiem się zaciągać, palę ale się nie zaciągam, bo się krztuszę, taki dziwny palacz ze mnie; nabyłam e papieros, o wrażeniach napiszę, po jakimś czasie użytkowania
pozdrawiam
Gardenarium 15:19, 19 gru 2012

Dużo pić, dużo, to lepiej się odrywa, ja też nie spałam

E-papieros genialny pomysł jak dla Ciebie, maniera palenia zaspokojona skoro nie zaciągasz się

Instagram Ogrodowiska
Tess 15:30, 19 gru 2012

Irenko, kaszel po takim przeziębieniu potrafi utrzymywać się nawet przez miesiąc. Lekarz tak powiedział mojemu M., który po wyleczeniu przeziębienia kasłał całe dnie i noce.

Podaję przepis na miksturę, którą poleciła Babci Danusi wiele lat temu znajoma Ukrainka.

W równych proporcjach:miód naturalny, spirytus, olej. Dobrze połączyć - mieszając.

Pić po jednej łyżeczce. Efekty są szybkie.

Ale oczywiście nie odradzam wizyty u lekarza, należy iść, sprawdzić, co się dzieje.

Zdrowia życzę Tobie, Waligórze i pozostałym Twoim bliskim.
BarbaraM 16:00, 19 gru 2012

irena_milek napisał(a)

Wspaniały Ci Basia ten obraz wrzuciła.....to mogłaby być wspaniała motywacja gdybyś go miała na pulpicie kompa

Nie wiem jak Wam,ale mi ten obraz jakoś tak pasuje do Irenki

na obrazku łagodna blond nimfa...a ja ciorny dynamit!!

No.... może Irenko.
Ale ja dalej swoje...
Szczupła,elegancka babeczka - o!,chyba to,to...
I kręte, długie włosy (nieważny kolor)
Martek 16:22, 19 gru 2012

Zależnie od leków jakie stosujesz (jeśli) w jakiś dolegliwościach sprawdź na ulotce przeciw wskazania ,ale kiedy jest taki męczący kaszel można łyknąć Zyrtek też przyjdzie ulga .Bez recepty 10 tab. sprzedadzą .
Lub inny lek hismatyczny" jak cleratina" też może być ,ale nie wiem czy bez recepty .
To wspomoże w łagodzeniu kaszlu .
Mala_Mi 16:23, 19 gru 2012

Poczytałam.. jestem na bieżąco.. ja też do niczego...
BarbaraM 17:02, 19 gru 2012

Claritina jest na receptę (choć w niej jest loratadyna)
Ale poproś o inny lek ze składem Loratadyna i napewno coś dostaniesz.
Zyrtek działa usypiająco,a przy loratadynie nic się nie dzieje.

Najtaniej wychodzi mieć receptę na Loratadynę.

Przeciwkaszlowo też działa syrop Supremin.
Sama czasem biorę.
Madzenka 17:36, 19 gru 2012

Irenko od legionelli można umrzeć jak legioniści od których śmierci ta bakteria ma swoją nazwę
Legionella lubi się gromadzić w klimie ale też w zbiornikach na wodę .... Dlatego nie mam w domu rekuperacji ani klimatyzacji z nawiewem w domu.
Na suchy kaszel, który wyrywa płuca polecam dextrometorfan (są leki bez recepty w syropach i kapsułkach) nie ma nic skuteczniejszego i szybko dziala na objaw zewnętrzny kaszlu i polecany przy kaszlu nikotynowym...
Thicodin też jest dobry ja wolę dextrometorfan
Urszulla 18:15, 19 gru 2012

Straszne rzeczy tu piszecie........słowo daję Irenko nie daj się!
Daneczka69 18:24, 19 gru 2012

Irenko, macham