Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:31, 15 paź 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nazbierałam, albowiem już kilka lat wcześniej lansowałam modę na nie. Mam kilkadziesiąt. Teraz ceny są nie do zaakceptowania.

Czyli to przez Ciebie te ceny (taki żarcik oczywiście). Są świetne, mega klimatyczne.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:24, 15 paź 2019

Do góry
Dobre Dzisiaj, jak wróciłam z nową koteczką, to podlewałam drzewa - do nocy Dla równowagi, bo mam "łokieć tenisisty" po wczorajszej robocie.

A w garażu nowa ciężka paka tulipanów i narcyzów
Skarpa w ogrodzie 21:20, 15 paź 2019

Do góry
Wygląda to po prostu okropnie To jest po prostu chore ogrodnictwo To nawet nie ogrodnictwo. Przepraszam że tak radykalnie, ale mało zawału nie dostałam po tych zdjęciach To antywzór ogrodu

Wywalaj to szybciutko! Syp korę
Ognik i juka kalifornijska 21:14, 15 paź 2019

Do góry
Nie da się pozbyć jukki bez usunięcia korzeni. To fakt.
Inne wyjście - oprysk herbicydem totalnym.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:07, 15 paź 2019

Do góry
Zależy czy jest tam cień, czy słońce. Jeśli cień to masz tutaj podpowiedzi

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/468-urocze-ogrody-w-cieniu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:05, 15 paź 2019

Do góry
Jeśli front jest symetryczny to dwa takie same drzewa, a jeśli nie jest symetryczny to z jednej szerszej strony mogą być dwa drzewa nawet a z drugiej jedno. Najlepiej jednakowe.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:58, 15 paź 2019

Do góry
Ja to lubię oglądać takie bałagany, przynajmniej widać jakie efekty są potem
To takie ekscytujące oglądać jak coś się tworzy. Też często wklejam zdjęcia tworzenia czegoś. Dla innych to najbardziej ciekawe
Jurajski Ogród 20:56, 15 paź 2019

Do góry
Magiczne smaczki jesienne Pozdrawiamy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:53, 15 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Danusiu nie za blisko te cebulki iglaków?
Drzewa urosną i nie będzie ich potem widać....chyba, że czasowo takie rozwiązanie tylko
Ilość balii robi wrażenie

One są jakieś pół metra, to rozwiązanie tymczasowe, szkoda było wyrzucić na kompost, choć taki kwitnący już raz miałam

Powiem, że gdyby nawet na zawsze, to wcale nie za blisko, mogą rosnąć nawet przy samym pniu Mnie ani tulipanom to by nie przeszkadzało.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:50, 15 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Ciekawa jestem nowego kotka?
Moje Goya też codziennie łapie myszę, a może Misia będzie miała kociaki...chciałabyś Danusiu?
Ja jeszcze nic nie posadziłam z cebulowych, a wykonanej pracy gratuluję
Astrowa już wygląda obłędnie....Rdesty od Ciebie już posadziłam na przygotowanej rabacie więc mi trochę zeszło, i fajna ta jasnoróżowa krwawnica

Nowa kotka jest prawie identyczna, jak moja dawna Pusia, więc dostała takie imię. Szylkretka, z przewagą czarnego, ma białe skarpetki i bródkę czarną. Bardzo śmieszna. Pochodzi z ogrodu Babci Jasi, ktoś wrzucił 3 małe kotki przez płot. Bratowa się zaopiekowała. Dwa zostały już adoptowane, a ja poprosiłam o Pusię Została już wysterylizowana i jest już w nowym domku. Póki co fuka na Misię.

Musi się oswoić. A Misia będzie miała kotki, pewnie na wiosnę, jak dorośnie Pierwsze swoje dzieci i potem dopiero zostanie wysterylizowana.

Krwawnica - Blush - resztę 3 sztuki posadziłam przy stawie. Jest cudna.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:46, 15 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)
Danusiu!!! Szalona kobieto Sama tyle roboty, podziwiam totalnie!
Ale pytanie mam jeszcze takie, skąd masz tyle balii ocynkowana??!! Ja szukam i jak widzę ceny takich starych na Olx to koparka opada...

Nazbierałam, albowiem już kilka lat wcześniej lansowałam modę na nie. Mam kilkadziesiąt. Teraz ceny są nie do zaakceptowania.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:45, 15 paź 2019

Do góry
adrianna napisał(a)
Witam Pani Danusiu. Czy jeżówki przycina Pani całe jesienią, czy dopiero na wiosnę? pozdrawiam

W trakcie kwitnienia, jeśli wypuszczają nowe kwiaty - to stare wycinam - ale tylko kwiatostany, liście ładne zostawiam.

Jeśli obecnie nie mają ochoty ponownie zakwitnąć, to pozostawiam w całości nie ścięte aż do wiosny.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:14, 15 paź 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zapasowe doniczki

Łał ta ilość powala Danusiu jesteś niesamowita ..jak Ty to wszystko ogarniasz
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:14, 15 paź 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

W dużym ogrodzie nie sposób wszystko ogarnąć na czas.

No nie sposóbTrzeba się z tym pogodzić by się nie frustrować, a mieć radość
Pszczelarnia 10:30, 15 paź 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nalewka z pigwy znakomicie smakuje, gdy jest zrobiona na whisky. Przetestowana przez Witka.

Danusiu może zostaw przepis?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:25, 15 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Będzie kolejny piękny wiosenny spektakl ile Ty masz tych cudnych donic Wow ....

pogoda nam dopisuje .....ja zamierzam cebulki tulipanów zadolowac w donicach w skrzyniach warzywnych - na rabatach wieczne przeróbki ,więc na razie na nich nie sadzę

Rabata astrowa śliczna ,a w tle jakie drzewka się tak pięknie przebarwiły ?

Pozdrawiam cieplutko

W tle nad stawem są ambrowce 'Worplesdon'. Mam jeszcze dwa do posadzenia za żywopłotem w trawniku.

W zeszłym roku nie dołowałam "starych" donic, tylko kilkanaście nowych, bo były niektóre ceramiczne. Bałam się, że pękną. Wydaje się, że obecne zimy nie zagrożą tulipanom, nawet bez dołowania.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:22, 15 paź 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Danusiu, czy te stare balie i wiadra mają dziury w dnie i w ten sposób odpływa nadmiar wody?

Tak mają, a jak jedna czy dwie się trafi bez, to wtedy wstawiam czarną doniczkę dopasowaną rozmiarem. Trzeba uważać aby woda nie stała w "osłonce" wtedy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:40, 14 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja sadziłam tulipany i lilie w sobote było przepięknie Część dali już wykopałam by pod cebulowe miejsce zrobić, ale warzywnik jeszcze zmarzluchami straszy
Szczęściara, ze jeszcze przymrozku nie miałaś, u nas skasowało sporo roslin, a teraz tak pięknie i ciepło jeszcze....

W dużym ogrodzie nie sposób wszystko ogarnąć na czas.
Cis - Taxus 22:39, 14 paź 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na wąski żywopłot wszelkie odmiany kolumnowe najbardziej się nadają
Taxus media (cisa pośredniego). Nie pospolitego.

Pozwolę się nie zgodzić
Mam ponad 2,5m żywopłot z baccaty. Utrzymany na 50-60cm szerokości. Zwarty, gęsty, szczelny. I mam żywopłoty z media... i aby były gęste muszą być szerzej prowadzone. Przy wąskim prowadzeniu nie są stabilne i sztywne.
Ważne tylko, aby sadzonki baccata były z siewu, czyli z przewodnikiem. Z sadzonek wegetatywnych niestety mają krzaczasty pokrój.
Na zobrazowanie jak wąski może być żywopłot z baccaty przywołam formy strzyżone w stożki, gdzie góra mocniej cięta jest wąska i gęsta

I mam żywopłoty z wąskich fatigiat - Chude, Oliwki, Robusty, Dawid i Fastigiaty. Problem robi się po kilku latach przy wyższym prowadzeniu, bo wszystkie, bez wyjątku rosną w maczugi. Natomiast mocne cięcie w ścianę brzydko wygląda i potęguje efekt tendencji do rozszerzania się ku górze.

Ewa_C
To własnie teraz jest najlepszy czas na przesadzanie i sadzenie. Jesli przesadzasz, to kop z jak największą bryłą korzeniową i nie trzymaj długo po wykopaniu, bo korzenie szybko przesychają.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:28, 14 paź 2019

Do góry
Rabata astrowa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies