Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 23:15, 15 paź 2012

Do góry
I na dobranoc bardzo wdzięczne rośliny: czerwona różyczka nn i kocimiętka (jakaś odmiana, inna od tej popularnej, jak znajdę nazwę to uzupełnię). Obie kwitną niestrudzenie od początku lata.

cdn.
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:14, 15 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Korkowiec zgubił liście, na raz wszystkie spadły. Bardzo dynamiczne i szybkie drzewo.
Aldono, mnie kamieniołomy niestraszne. Grunt to dobry punkt podparcia (ułożenie nóg).
Pewne rzeczy mus zrobić i nie ma zmiłuj się.

U mnie też spadły naraz, najwcześniej ze wszystkich drzew. Cieszą bardzo krótko. Czy masz amorfę, również miododajna i bezproblemowa? U mnie powysiewała się wszędzie, mogę wysłać.
Co do kamieniołomów też miałam takie podejście. Zresztą za dużo rzeczy potrafię zrobić i nie opanowuję wszystkiego. Pora zwolnić tempo.

Amorfa

Kondziowy Ogród :) 23:12, 15 paź 2012

Do góry
widzę oczami wyobraźni przez was nie usnę hihhih
Kondziowy Ogród :) 23:07, 15 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Konrad Tobie się za dobrze powodzi Nieoceniona pomoc w ogrodzie i własny fotograf to juz przesada! Jak będziesz miał jeszcze lokaja i szofera to nie gadam z Tobą
A dlaczego

Bo będziesz gwiazdorzył
e tam Dzięki

hehehehehehheheh konrad nie przypominasz Joan Collins
A szkoda bo tą aktorkę bardzo lubię
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:07, 15 paź 2012

Do góry
bociek napisał(a)
BTW slicznosci. Madzenko Ty zdaje sie zainwestowalas w horti Magical Moonlight. Co o niej powiesz??? Kiedy zaczyna kwitnienie, czy kwiaty sie przebarwiaja na rozowo? Masz moze jakies fotki?

Szukam horti, ktora dlugo kwitnie i nie rozowieje No i mus sztywniara, zeby byla

Co do horti magical moonlight to mam kilka zdjęć jutro zamieszczę. Jest piękna, ma tylko kilka gałązek a na każdej wieeeeelki kwiat. Jest biała, biała, nie wybarwia się, ciut zbrązowiała. Gałązki się uginały pod ciężarem kwiatów ale już jesienią zdrewniały i nie potrzebowala podpór. Kwitła wcześniej niż limlajtka.

zamieszczam dzisiaj
czerwiec - zanczyłam kólkiem

lipiec z tyłu kuli

kolejne zdjecie z lipca

sierpień

Pszczelarnia 23:06, 15 paź 2012

Do góry
Proszę o poradę ogrodniczą.
Jest brzeg strumienia (południowy zachód, zachód). Za pasieką i sadem.Po lewej na zdjęciu.

Rośnie tam brzoza, świerki, miłorząb, róże dzikie, ognik, dereń biały, dereń o białych liściach, dereń o żółtych pędach, dereń jadalny, jeżyny, dziki bez koralowy, jarząb mączny.

Chcę to uporządkować, bo teraz tak to wygląda:

Lipy nie ma, brzozy i świerków tutaj nie będzie. Będą klony (acer rubrum 'Red Sunset' oraz acer 'Crimson Gold'), chcę zostawić derenie i dosadzić róż parkowych (jest 'Nevada', dojdzie jeszcze inna). Zostawić miłorzęba? Co z nim zrobić. Przesunąć do tyłu? Co warto zostawić a co "oddać w dobre ręce"?
Marzą się kolory ciepłej jesieni: żółty, czerwono-pomarańczowy. Co proponujecie? Jak się obsadza takie "coś"? Jakie klimaty proponujecie? Dodam, że nie chcę się zasłaniać, wysłaniać, odgradzać od rzeki i widoków.
W sadzie posadziłam już szpaler 'Ritausmy' :

Kondziowy Ogród :) 23:05, 15 paź 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Konrad Tobie się za dobrze powodzi Nieoceniona pomoc w ogrodzie i własny fotograf to juz przesada! Jak będziesz miał jeszcze lokaja i szofera to nie gadam z Tobą
A dlaczego

Bo będziesz gwiazdorzył
e tam Dzięki

hehehehehehheheh konrad nie przypominasz Joan Collins
Mój 4 arowy azyl... 22:52, 15 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Pięknie wyglądają krzewy borówki amerykańskiej

liście liliowca

wspaniałe barwy! o grzybach nie piszę, bo się kompletnie nie znam, ale o hiacyntach powiem tyle, że u mnie też wyłażą i jest podobnie jak rok temu i wszystkie poprzednie straciłąm; ja na nie sypię ziemię, coby zakryć, bo nie chce mis ię do domu ich zabierać, najwyżej coraz więcej ziemi dosypię;
acha, a smaczne to grzyby?
Znowu na wsi 22:50, 15 paź 2012

Do góry
Ten fragment ma już ostateczny kształt (przynajmniej tak mi się w tej chwili wydaje ). Obrzeża póki co prowizorka, ścieżki to plan na przyszły sezon.

Zaczęłam sypać korę, ale jakoś nie mam do tego przekonania.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:48, 15 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Będę czekać z niecierpliwością, bo wyobraźni mi brak na strzyżoną i wykancikowaną Anię I co na to ogoniasty???

Ogoniasty się zdenerwuje, bo robimy zamach na jego kawałek ulubionego miejsca... Ale mówi, że on Ogrodnik i jakby co to przekopie po swojemu.... ma coś po pańci A jak się spodoba, to będzie grzeczny

A teraz inne trawki.....

Ania, te rawy to moje ulubione u ciebie! ale to, ze zebrinus kwitnie, to fenomen i jak najbardziej Ogrodowisko musi wiedzieć
ogrodoweimpresjejolki 22:46, 15 paź 2012

Do góry
Tak mnie jakoś na wspominki wzięło ... i zajrzałam do swojego wątku sprzed roku ciakawam jaki tam wpis zrobiłam. I co? Ano wierszyk mój wierszyk okolicznościowy Tylko pierwszy wers się nie zgadza, bo jeszcze pan Mróz u mnie nie był, a reszta jak najbardziej aktualna

Dalie i cynie poszły wek,
bo "koniec kwitnienia" - przymrozek rzekł.
Tytonie i zatrwiany dzielnie jeszcze stoją,
zimnych nocy i zerowych poranków
widać się nie boją.

Ostatnie selery i pory do kosza wędrują,
ostatnie jabłka najlepiej smakują.
Palone liście zapach włosom dają,
snuje się dym na przemian z mgłami
i tej porze roku świadectwo dają.

Krótki już dzionek i długie wieczory,
w słoikach zamknięte działkowe przetwory.
Czas poszukać rękawic i szali
ciepłe swetry i buty powyciągać z szafy,
jesień - lampka wina i w kominku się pali ...

Katalpa - Catalpa 22:42, 15 paź 2012

Do góry
witam. ja mam szczepione 2 katalpy, rosna u mnie kilka lat każdej wiosny są mocno przycinane, w maju zdarzają się przymrozki, które powodują zmarznięcie młodych pędów, ale odbijają i są piękne, bardzo, bardzo lubię te drzewa, poniżej zdjęcie po przymrozkach oraz z sierpnia br.

aktualnie przyrosty są jeszcze większe, miejsce szczepienia okrywałam przez pierwsze 2 lata
W cieniu - zacieniona 22:40, 15 paź 2012

Do góry
Letnie odkłady Pinky Winky już się ukorzeniły.Poczekam z przesadzeniem do wiosny...już przygotowałam im miejsce i jak tylko będzie wiosennie to pójdą na swoje miejsce.
A miało być tak pięknie.... 22:33, 15 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Pamiętaj... nowe rośliny dopiero na wiosnę.. jak zrobi się ciepło.... a teraz daję Ci wersję bezpieczną
jeżówka Green Jewel

To ja też sobie ją zapiszę. Cudna. Normalnie zmienił mi się o 360 stopni obraz postrzeganych kolorów. To co kiedyś mi się nie podobało teraz wypiękniało. Białe kwiatki są super! Że wcześniej tego nie widziałam....
Znowu na wsi 22:30, 15 paź 2012

Do góry
Nic nie wypatrzyłam bo nie pojechałam M. zapomniał zostawić dowód rejestracyjny. No to grzecznie pomaszerowałam do ogrodu wykopywać korzenie perzu i przygotować do zimowania krzewy, których na pewno nie zdążę posadzić w tym roku.

relacji z sadzenia niestety nie ma.

A tak było do niedawna:

Chociaż korzenie perzu nadal w ziemi to już widać światełko w tunelu
Norweski ogródek... 22:28, 15 paź 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

Zadbany i ciekawy ogród na skale.Pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 22:24, 15 paź 2012

Do góry
Zielone hosty już się wybarwiły...pozostałe do nich dołączają .
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:16, 15 paź 2012

Do góry
...krokusik jesienny ...przepiękny.
Ogródkowy chaos u monitki 22:15, 15 paź 2012

Do góry
Monika gratuluje 100

Pszczelarnia 22:15, 15 paź 2012

Do góry
Kwiatki bardzo pospolite - ale co robi słońce jesienią widać na zdjęciu:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies