Aniu an-tre, dziękuje za odwiedzinki i nowinki o ogrodzie we Włocławku. Tak miałam blisko i nie wiedziałam o pałacu i ogrodzie. Może kiedyś tam zawitam jeszcze.Zdjęcia złociste od jesieni i ładne.
Weroniko ja o tym miejscu dowiedziałam się też niedawno, chociaż mieszkam blisko na pewno wrócę tam wiosnę, żeby podziwiać cebulowe i inne wiosenne, ten ogród ma potencjał tylko trzeba mu trochę czasu, żeby okrzepł
Główne wejście zawłaszczone przez róże dużo okrywowych, jak się rozrosną będzie bajka
Aniu w jakim odstępach sadziłaś te tawuły? A w jakich tawuły w żywopłocie? Mam nadzieję, że ci nie przeszkadza, że zamieściłam parę twoich zdjęć u siebie w wątku? Ale tak mi się podobają twoje żywopłociki z tawuł, że chciałam mieć je do podglądu u siebie dla inspiracji.
Pozdrawiam.
Dzieci bardzo lubią las.....a szczególnie ,jak mają swój koszyki zbierają skarby....na własny rachunek.
Haniu wnusia poznała grzybki, które udają pieczarki i które udają kurki, wypatrywała podgrzybki, zbierała kolorowe listki i skubała korę bardzo jej się podobało w lesie właśnie odjechała do drugiej babci
Aniu w jakim odstępach sadziłaś te tawuły? A w jakich tawuły w żywopłocie? Mam nadzieję, że ci nie przeszkadza, że zamieściłam parę twoich zdjęć u siebie w wątku? Ale tak mi się podobają twoje żywopłociki z tawuł, że chciałam mieć je do podglądu u siebie dla inspiracji.
Pozdrawiam.
Wiem, że powinienem coś napisać na temat Twojego ogrodu ale strasznie się ucieszyłem jak zobaczyłem te zdjęcie To mój styl, zdecydowanie...może mój ogród go nie interpretuje ale mój przyszły już mam nadzieję będzie Wracając do Twojego ogrodu, duża przemiana, jest ślicznie ładne połączenie hortensji bukietowych z rozplenicą i bodajże szałwią pozdrawiam
Moja Umbraculifera - w sumie mam trzy, tym z tylu znowu się zerwały sznureczki, muszę im zamontować nowe tyczki, a te - mniejsze - przywiązać do pnia, żeby prosto rosły Szczepione na wysokości ok 1.8 m, maja ok 2.1-2.2 metra.
Na wiosnę może je ciachnę, żeby im się korona zagęszczała? Mam wrażenie ze w tym roku wcale nie urosły... sadzone rok temu, jesienią.
Może w tym roku za bardzo nie urosły, bo przeznaczyły siły na ukorzenienie się. Jestem ciekawa czy wiosną ruszą? Będę podglądać.
Mnie najbardziej w Magnolii urzekł ogród na dachu, artykuł zatytułowany "Londyn w Warszawie" Ten grill jest niesamowity... no i oczywiście nie zabrakło moich ulubionych roślin jak werbena czy szałwia Projekt odważny, nietuzinkowy czyli taki jakie lubię