Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

EwaG 19:45, 21 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Wszystkie nieostre zdjęcia kasuję.

Ale nieostre zdjęcie nie oznacza zdjęcie złe. Tak mnie się zdaje. Ja mam takie nieostre zdjęcie, które bardzo lubię i wydaje mi się ono całkiem dobre

Juzia 20:05, 21 lis 2012

EwaG napisał(a)

Wszystkie nieostre zdjęcia kasuję.

Ale nieostre zdjęcie nie oznacza zdjęcie złe. Tak mnie się zdaje. Ja mam takie nieostre zdjęcie, które bardzo lubię i wydaje mi się ono całkiem dobre

Jak dłużej na nie patrzę to się czuję jak na karuzeli....a nic nie piłam

Gardenarium 20:07, 21 lis 2012

A mnie informatyk powiedział: nic nie kasuj nigdy nie wiadomo co i kiedy może się przydać

Instagram Ogrodowiska
agniecha973 20:31, 21 lis 2012

Cóż za ciekawe dyskusje.
Ewo G. dziękuję za oświecenie Kiedyś zainstalowałam program Picassa, ale nie wgryzłam się mocno i w finale skasowałam, bo mi strasznie zwalniał komputer. Muszę spróbować jeszcze raz.

Też mam gdzieś () kilka takich zdjęć zruszonych, których nie kasowałam, bo coś mi się w nich spodobało.

Danusiu, przy tej ilości zdjęć, którą Ty robisz, to chyba szaleństwo. A z drugiej strony kilka setek zdjęć w tą czy w tamtą to może niewiele.
agniecha973 20:34, 21 lis 2012

EwoG, czy mogę poznać i Twoją opinię na temat wyboru między lustrzanką a nowoczesnym kompaktem? Wypytuję ostatnio kogo się da o opinie.
Dasia 23:43, 21 lis 2012

Ja nie pomogę w sprawie aparatu, bo mam dokładnie takiego samego Canonka jak Ty teraz. I na razie musi mi wystarczyć. Zresztą ja nie mam zapału do ręcznych ustawień Choć ostatnio muszę ręcznie obiektyw otwierać, bo się zacina w połowie i zdjęcia jak przez ukośne okno wychodzą
agniecha973 23:46, 21 lis 2012

Dasiu, z tym obiektywem u mnie to samo Poczytaj w opiniach tu http://www.optyczne.pl/index.html?aparat=all&producent=26&aparat=15&pix=0&zoom=0&typ=dowolny&sort= Wszyscy tak mają. Taki typ, trzeba się z tym pogodzić.
EwaG 18:40, 22 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
EwoG, czy mogę poznać i Twoją opinię na temat wyboru między lustrzanką a nowoczesnym kompaktem? Wypytuję ostatnio kogo się da o opinie.

Chętnie bym się podzieliła doświadczeniami, ale moje są b. ograniczone. Właściwie z aparatu tradycyjnego przeszłam do lustrzanki, więc na temat kompaktów nic nie wiem.
Wydaje mi się, że powinnaś się kierować swoimi potrzebami oraz stosunkiem jakości do ceny. Nie ma co kupować aparatu z którego możliwości się nie korzysta. Jak potrzeby wzrosną można wymienić na nowy model.
Podobno kompakty z wymienną optyką są całkiem przyjemne w użyciu.
Dasia 20:16, 22 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
Dasiu, z tym obiektywem u mnie to samo Poczytaj w opiniach tu http://www.optyczne.pl/index.html?aparat=all&producent=26&aparat=15&pix=0&zoom=0&typ=dowolny&sort= Wszyscy tak mają. Taki typ, trzeba się z tym pogodzić.

Widzę, że mój i tak nieźle się trzymał z tą klapką. Ja go kupiłam w 2005 roku, a klapka dopiero w tym roku zaczęła się zacinać. Lubię jego kształt, dobrze pasuje do ręki.
agniecha973 20:34, 22 lis 2012

Ewo, my jakoś niechętnie wymieniamy rzeczy na nowe modele, jakaś taka nasza uroda. Pewnie dlatego tak się miotam z kupnem, wiem że to na ładnych parę lat. Boję się, że jak kupię kompakt, to okaże się, że za dużo od niego oczekiwałam i będę żałować. Chyba jednak co raz więcej przemawia za lustrzanką. A możliwości aparatu i tak chyba nie da się wykorzystać. Mój mały Canon ma bardzo dużo możliwości ustawień, ale skoro są gotowe programy, to się z nich po prostu korzysta. Mam też możliwość ustawiania ostrości ręcznie, ale to jest tak nienaturalne, bo robię to za pomocą przycisków i niestety nie sprawdza się. W wizjerze wydaje mi się, że jest OK a dopiero na komputerze widać, że zdj. jest nieostre.

Zadam Ci jeszcze jedno pytanie (tak jak wszystkim ostatnio ankietowanym ): Z jakich obiektywów najchętniej korzystasz? Co proponujesz zakupić? (Wyszły dwa pytania )