Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kondziowy Ogród :) 21:54, 19 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondzio, znalazłam w zdjęciach warzywnik

projekt superowy

u mnie ogród to nawet w połowie nie wygląda tak schludnie jak ten warzywnik
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:50, 19 lis 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Moja droga do domu a wokół same lasy ,zapach sosen unosi się cały dzień

Piękne jest to twoje miejsce na ziemi,Dajanko.Takie lasy iglaste uwielbiam ze wzgl. na zapachy dlatego posadziłam ich namiastkę.Danusiu , twój ogród będzie oazą różaną wśród lasów i ugorów-tak sobie myślę ...

Wiem ze je lubisz Aniu jak wiele innych rzeczy które obie kochamy .Sosny przepięknie pachną nawet na tarasie je czuję,, Oprócz róż chciałabym również troszkę piwonii.Mam jedną ale ani razy nie zakwitła Wykopałam ją i przesadziłam na rabatę przy oknie jadalni pomiędzy róże.Zauważyłam takie różowe kłącza,, to chyba dobrze? troszkę płycej ją posadziłam może zakwitnie Powinnam ja okryć po przesadzeniu? Wcześniej tego nie robiłam i nigdy mi nie zmarzła.W sumie ma trzy lata .Sama jestem ciekawa jaki ogród stworzę Marzę o pięknym jak każdy troszkę romantycznym troszkę naturalnym Jednego jestem pewna ,,nigdy nie będę się pastwiła nad żadnym drzewem mam na myśli te pompony wiązanie i naginanie gałęzi, takie na siłę męczenie drzewa aby zadowolić człowieka Ja kocham rośliny takie jakie je stworzyła natura i takie będą u mnie rosły .Za póżno ci odpisałam ale miałam przerwę na bardziej przyziemne zajęcie .Uśmieszek dla ciebie)

Pewnie, pewnie -piwonie są piękne i w swoim czasie takie dekoracyjne,no i wspomnienia z babcinych ogródków.Zmarznąć nie powinna ,jeszcze się z tym nie spotkałam.Ale podpowiem ci jeszcze,coś...jesienią sadzimy nieco głebiej /kilka cm/ ze względu na tz.wypieranie.- woda w wilgotnej glebie zwiększa obj.i uciska na bryłę korzeniową wypychając ją ku pow..Może więc sypnij tak z łopatę ziemi naokoło a wiosną rozgarniesz tak aby czubek był ledwo widoczny z ziemi.Dajanko ja na początku też tak dokładnie nie wiedziałam jak pomysł będzie się miał do realizacji ale dobrze ,że wiesz jaki ma być to już nie będziesz błądziła po omacku.To już jesteś daleko do przodu,popatrz wiele osób ma z tym problem.
Grembosiowo 21:46, 19 lis 2012

Do góry
Przez okienko...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 19 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
potem je delijatnie przystrzygłam, ale nie idele bo nie miałam siatki a z 'ręki' to ja jeszcze idealnie nie umiem :/

Witam. Przeglądam twój watek, na początku trochę od tyłu, a teraz zaczęłam od początku. Zainteresowała mnie siatka do cięcia, o której pisze że nie miałaś pod ręką.
To jest taka siatka?
A bonzai z cisa zamawiałaś przez internet (cudny jest).
Resztę zostawiam sobie na jutro.
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:41, 19 lis 2012

Do góry
Aniu,Ty jestes specjalistką,doradz . Dostałam orchideę w takim wymyślnym opakowaniu,a teraz mam problem jak podlewać,zaczynają mi niektóre kwiatki więdnać i już panikuję,że ją ukatrupię
Ten pojemnik ma ok 50 cm
Chlapnęłam wody,ale spłynęła na dno,w te kuli, a kwiatki zaczynaja więdnąć Pomocy
Czy mam ja rozebrać ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:37, 19 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu pooglądałam sobie fotki u ciebie, aż mi się humor polepszył

A co to jest za odmiana bluszczu? ładnie wygląda, ja miałam kilka lat temu bluszcz, ale listki wyglądały nieco inaczej
Karmniki dla ptaków 21:37, 19 lis 2012

Do góry
Pokaże moje karmiki nic specjalnego ,,ale najważniejsza jest stołówka

Ten podarowany ,nie zdązyłam go pomalować

Ten jest najbiedniejszy ale najszybciej znika z niego jedzenie Zrobiłam go sama z butelek po mleku .Ziarna same się dozują ,, łatwy w utrzymaniu czystości.Mam takich kilka Sukcesywnie zwiększam ilość po wypitym mleku

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:35, 19 lis 2012

Do góry
Gratuluję i ja też
Pszczelarnia 21:29, 19 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ależ udana kompozycja! Nie widziałam jej wcześniej. Przegapiłam? Czy nie pokazywałaś?
Ogrom pracy usprawiedliwia Twoją Pszczółko nieobecność, ale nie zmienia faktu, że nam Cię brakowało...
Karmniki dla ptaków 21:28, 19 lis 2012

Do góry
Wstawię też mój karmnik zrobiony przez M i syna, podwieszony wysoko na lince dla ochrony przed kotami.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:27, 19 lis 2012

Do góry
No i jak tu Hani nie wtórować
Też śpieszę Irence winszować.
Ogrodniczki są bardziej wygadane
I stąd tyle stron mają zapisane.

Ale malutki felerek mają
Bo aparatów zapominają.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:19, 19 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak się prezentuje wejście do domu i czysty staw

jak ja to kiedyś osiągnę uznam, że zrobiłam swoje ......... w ogrodzie ale zawsze to już coś ... pozdrawiam Dana
Pszczelarnia 21:14, 19 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Walczyłam z podagrycznikiem i perzem oraz kamieniami.
Powstał bowiem pomysł na prostą rabatę za ulami (tam, gdzie klon, ambrowiec, miłorząb) z dereniami i cisami złotymi w skarpie w roli głównej oraz rannikami.

Ja bym jeszcze nawsadzała duuużo krokusów..... pszczółki je lubią
http://cebule-kwiatowe.pl/cebule-w-mixie-k45.html
Rododendronowy ogród II. 20:58, 19 lis 2012

Do góry
mira napisał(a)

Mirus pewnie kot w karmniku tak Cię rozbawił? Prawde mówiąc to u mnie najważniejszym karmnikiem jest pieniek. Na niego sypię ziarno a obok stoi donica z gałęziami (krzakami) Wszystko stoi obok kuchennego okna i mogę z ciepłego mieszkania robic zdjęcia.. Ptaki jak przylecą to często siadaja na tym krzaku i wtedy mam najlepsze zdjęcia.Wygląda to tak:

Bogdzia świetne to studio fotograficzne - trochę niebezpieczne bo łatwe do zdobycia - ale jak kociak szuka słusznie ptaszków w karmniku to nie wpadnie na to ze mogą być w zasięgu łatwego skoku
podobno ptaki bardziej niż jedzenia potrzebują picia - też tak uważasz?

Myślą że jednakowo potrzebują jednego i drugiego, tak zresztą jak ludzie. U mnie koło karmnika zawsze stoi woda dla ptaków . Na zdjeciu nie ma bo to nie jest miejsce gdzie ptaki są karmione, to było przygotowywanie tylko.Poza tym w moim ogrodzie mają jeszcze kaskadę przy tarasie i jeziorko w głębi ogrodu więc na brak wody nie narzekają.I jeszcze jedno tu ptaki dostają jeśc tylko jak pilnujemy tzn robię zdjecia czy patrzymy bo oczywiście koty mogłyby wykorzystac że ptaki są nisko.
Rododendronowy ogród II. 20:52, 19 lis 2012

Do góry

Mirus pewnie kot w karmniku tak Cię rozbawił? Prawde mówiąc to u mnie najważniejszym karmnikiem jest pieniek. Na niego sypię ziarno a obok stoi donica z gałęziami (krzakami) Wszystko stoi obok kuchennego okna i mogę z ciepłego mieszkania robic zdjęcia.. Ptaki jak przylecą to często siadaja na tym krzaku i wtedy mam najlepsze zdjęcia.Wygląda to tak:

Bogdzia świetne to studio fotograficzne - trochę niebezpieczne bo łatwe do zdobycia - ale jak kociak szuka słusznie ptaszków w karmniku to nie wpadnie na to ze mogą być w zasięgu łatwego skoku
podobno ptaki bardziej niż jedzenia potrzebują picia - też tak uważasz?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:50, 19 lis 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ławka widoczna z ulicy

Czy na pierwszym planie to świerk serbski?

Piękne zdjęcie,tak do końca wszystkiego nie odsłania a świetliste okienko między gałązkami zaciekawia co tam może być dalej.?Cichutko pozdrawiam aby nie spłoszyć uroku chwili.
Pejzaże 20:48, 19 lis 2012

Do góry

Mój ogród 20:39, 19 lis 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
I jakieś drobniutkie kwiatki, podobne do stokrotek, mają nawet pąki.

To jest Przymiotno białe Erigeron annuus , paskudna, wszędobylska roślina. Pięknie wygląda na terenach dzikich, byle nie w ogrodzie
Przymiotno 'kanadyjskie' nieco rózni się od 'białego', pokrojem przede wszystkim i budową kwiatu.
Bozenko mozesz wstawić zdjęcia kwiatów polnych w wątku o tym samym tytule.
Zdjecia znad Wisły urzekające
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:39, 19 lis 2012

Do góry
I jeszcze zbiorczo:

DZIEKUJĘ DZIEWCZYNY
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:37, 19 lis 2012

Do góry
Monika zachwyciła rękodziełem:
ptaszek na piku - do wbicia w ziemię cuuudny!

I wianek:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies