Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Przetacznik 19:42, 19 lis 2012

Poziom wody jest dalej niski. Widać to na tym zdjęciu.

Wspaniałe obrazy Bożenko, światło rzeczywiście niesamowite. kolory takie ciepłe... pozdrawiam
EPODLAS 19:47, 19 lis 2012

Urszulo, mnie też często zdarza się coś zapomnieć. Ostatnio wszystko zapisuje, pomysłami zaraz dzielę się z M. A
On wie o co chodzi, trzeba coś będzie znowu robić. Na szczęście się nie buntuje.

Aniu, to przymiotno kanadyjskie u siebie nie widziałam. Ale musi być wytrzymałe, nie dosyć że kwitło, to jeszcze pączki miało.
an_tre 19:49, 19 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Urszulo, mnie też często zdarza się coś zapomnieć. Ostatnio wszystko zapisuje, pomysłami zaraz dzielę się z M. A
On wie o co chodzi, trzeba coś będzie znowu robić. Na szczęście się nie buntuje.

Aniu, to przymiotno kanadyjskie u siebie nie widziałam. Ale musi być wytrzymałe, nie dosyć że kwitło, to jeszcze pączki miało.
oj tak twarda z niego sztuka, nie łatwo go wytępić
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Moniika 20:30, 19 lis 2012

Przetacznik napisał(a)

Poziom wody jest dalej niski. Widać to na tym zdjęciu.

Wspaniałe obrazy Bożenko, światło rzeczywiście niesamowite. kolory takie ciepłe... pozdrawiam

Przepiękne widoki!!! Niepowtarzalne
barbara_kraj... 20:39, 19 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
I jakieś drobniutkie kwiatki, podobne do stokrotek, mają nawet pąki.

To jest Przymiotno białe Erigeron annuus , paskudna, wszędobylska roślina. Pięknie wygląda na terenach dzikich, byle nie w ogrodzie
Przymiotno 'kanadyjskie' nieco rózni się od 'białego', pokrojem przede wszystkim i budową kwiatu.
Bozenko mozesz wstawić zdjęcia kwiatów polnych w wątku o tym samym tytule.
Zdjecia znad Wisły urzekające
Bogdzia 21:19, 19 lis 2012

Bardzo piękne zdjecia i rzeczywiście wyjątkowe światło. Bożenko ostatnio bardzo ładne zdjęcia robisz, uczyłaś sie gdzies????
EPODLAS 21:50, 19 lis 2012

Monika, nieraz światło jest tak wyjątkowe, ale na chwilę, tylko nie zawsze ma się aparat pod ręką. Kiedyś byłam nad jeziorem, słońce tak zachodziło, że chmury były różowe i one odbijały się w jeziorze. Efekt był taki, że woda w jeziorze była różowa i to niebo. Było cudnie. Ale nie miałam wtedy aparatu. Nad Wisłą było przez chwilę niebiesko, bo za niecałe 10 minut już nie było tego efektu.

Basiu, mam już znowu rozpoznane kwiaty polne. Umieszczę je w utworzonym przez ciebie wątku. Teraz wiele już wiele dzikich roślin znam z imienia i nazwiska.

Bogdziu, mam bardzo prosty i nieskomplikowany aparacik. Ale masz rację uczę się trochę sama. Wchodzę w fora fotograficzne i czytam tam wszystkie porady, i oglądam dobre zdjęcia. Mam nadzieję, że na drugi rok kupię sobie lepszy aparat z większymi możliwościami. Myślę nawet, że dobrze że pierwsze szlify zdobyłam na tym moim małym Kodaku, jak będę miała lustrzankę, to nie będzie ona dla mnie taka straszna.
kasik778 21:58, 19 lis 2012

Bożenko te zdjęcia są po prostu boskie

i robisz je zwykłym kompaktem? o matko przepiękne

ja planuję zakup lustrzanki na wiosnę...
EPODLAS 22:09, 19 lis 2012

Kasik, zdjęcia robię małym Kodakiem. To malutki aparacik, naprawdę prosty. Ja też planuje zakup lustrzanki, tylko żeby kupić taką jak trzeba. Nie za bardzo skomplikowaną, i taką dla ludzi robiących zdjęcia amatorsko, a nie dla zawodowych fotografów. No i cena też jest nie bez znaczenia. Trzeba się rozeznać w tej dziedzinie. Jak już byś widziała o jakieś dobrej dla nas lustrzance to daj znać. Nasze kwiatki będą wyglądały piękniej na dobrych zdjęciach.
EPODLAS 18:31, 20 lis 2012

Dzisiaj u nas prawdziwy wiosenny dzień. Za miesiąc Gwiazdka, w sklepach pełno świątecznego towaru, a na dworze wiosna. Ja osobiście się cieszę z takiej pogody, oby tak najdalej.
Te nagietki kwitną koło mojego domu.

A trochę dalej, trochę zarośnięte kwitną prymulki. A u mnie w ogrodzie marudzą i nie chcą rosnąć. I jak tu zrozumieć rośliny?

Niedawno mieliśmy zimę, teraz wiosnę. Oby tylko zima była zimą, najlepiej z dużą ilością śniegu.