Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 17:54, 19 lis 2012

gusiarz napisał(a)
Aniu - dzięki za info ws. szklarenki - sorki za kłopot - ja jeszcze nie na bieżąco ze wszystkim u Ciebie Będę doczytywać w wolnych chwilach.

Ja u siebie też nie na bieżąco..wiec nie martw się... inni tym bardziej nie mają prawa To już drugi wątek, chciałam kiedyś pozapisywać co i gdzie wstawiałam... po 20 stronie się poddałam
Niech idzie na żywioł..... w końcu to moja natura ....
Milka 17:58, 19 lis 2012

Mira pisała o porządkach, ja też muszę zdjęcia uporządkować, bo się gubię, bałaganik, aż miło!
znalazłam fajny wieszak na narzędzia, chciałam kupić, bo dostałam bon na 100 zł, przy zakupie czegoś tam i kupiłam sobie porządną łopatę i na wieszak nie starczyło; nie zajmuje dużo miejsca i wszystkie narzędzia jak na dłoni, wracam po niego!
Mala_Mi 18:01, 19 lis 2012

Co tam wieszak..... Twoje karmiki sprawdziły się..... pomysł Bogdzi, Twój prezent.. a ptaki maja raj.....
Bogdzia 18:06, 19 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Mira pisała o porządkach, ja też muszę zdjęcia uporządkować, bo się gubię, bałaganik, aż miło!
znalazłam fajny wieszak na narzędzia, chciałam kupić, bo dostałam bon na 100 zł, przy zakupie czegoś tam i kupiłam sobie porządną łopatę i na wieszak nie starczyło; nie zajmuje dużo miejsca i wszystkie narzędzia jak na dłoni, wracam po niego!

Irenka na konkurs sie szykuje więc musi miec ładnie a ja sie nie szykuje bo za dużo sprzątania.
Mala_Mi 18:19, 19 lis 2012

A ja nie mam co sprzątać , bo kątem siedzę w garażu u M........ a reszty nie napiszę.... by M nie denerwować... w garażu jest wszystko....... i staram się tam nie zaglądać, bo tracę humor na cały tydzień.... W sezonie trzymam narzędzia w szklarni i gdzie popadnie z braku swojego kąta...
Więc nie mam szans na żaden konkurs...
Kindzia 18:32, 19 lis 2012

Leczę się z kompleksów. Też mam trochę to tu, to tam. Właściwie to trzeba by raz pomyśleć i znaleźć jakieś JEDNO miejsce na wszystko ogrodowe..
W związku z tym taki narzędziowy konkurs też poza moim zasięgiem
Pozdrawiam i weny życzę
(już wtorek jutro)
Rench 21:41, 19 lis 2012

Aniu,Ty jestes specjalistką,doradz . Dostałam orchideę w takim wymyślnym opakowaniu,a teraz mam problem jak podlewać,zaczynają mi niektóre kwiatki więdnać i już panikuję,że ją ukatrupię
Ten pojemnik ma ok 50 cm
Chlapnęłam wody,ale spłynęła na dno,w te kuli, a kwiatki zaczynaja więdnąć Pomocy
Czy mam ja rozebrać ?
kasik778 21:50, 19 lis 2012

Aniu już kiedyś pisałam, że nowa planowana lokalizacja szklarni bardzo mi się podoba

pytanie czy to już wersja ostateczna, bo u mnie chyba nie ma czegoś takiego jak wersja ostateczna, nawet jak tak myślę, to po miesiącu zmieniam

pozdrawiam
grupa_trzyma... 22:22, 19 lis 2012

Aniu szalona...ech być taką Anią jeden dzień...może i na mnie spłynęłaby kapka tej energii i pomysłowości.
Swoją drogą "kurczak na nóżce" - mnie rozbawił do łez. I jak tu nie wielbić Ani, hę?
I jeszcze w kwestii ogrodowiskowej: do rabatki włączyć to drzewko - nie pamiętam nazwy a nie chce mi się wracać. Lenia mam! A co? Nie wolno mi?
Mala_Mi 22:52, 19 lis 2012

Rench napisał(a)
Aniu,Ty jestes specjalistką,doradz . Dostałam orchideę w takim wymyślnym opakowaniu,a teraz mam problem jak podlewać,zaczynają mi niektóre kwiatki więdnać i już panikuję,że ją ukatrupię
Ten pojemnik ma ok 50 cm
Chlapnęłam wody,ale spłynęła na dno,w te kuli, a kwiatki zaczynaja więdnąć Pomocy
Czy mam ja rozebrać ?

Opakowanie cudowne.... ale dal ludzkiego oka.... storczyk woli mniej fikuśne rozwiązania....
Czy w tych kulkach tylko stoi, czy ma w środku doniczkę z "ziemia" dla storczyków?
Odp. a potem pomyślimy co dalej...