Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 19:59, 19 lis 2012

Zaglądam ,a tu ruch jak w ulu!O iglakach, i o ptakach ,i o kotach zabijakach!
Pozdrawiam wesołe towarzystwo!Lecę dalej popatrzeć po ogródkach! Buziaki!
Bogdzia 20:47, 19 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam ,a tu ruch jak w ulu!O iglakach, i o ptakach ,i o kotach zabijakach!
Pozdrawiam wesołe towarzystwo!Lecę dalej popatrzeć po ogródkach! Buziaki!

Haniu a ja własnie myślałam o czym by tu napisac bo tematy się wyczerpały, w ogrodzie wiadomo jak jest i wogóle posucha jeśli chodzi o pisanie i fotografowanie. Pozdrawiam Cię serdecznie.
mira 20:52, 19 lis 2012

Mirus pewnie kot w karmniku tak Cię rozbawił? Prawde mówiąc to u mnie najważniejszym karmnikiem jest pieniek. Na niego sypię ziarno a obok stoi donica z gałęziami (krzakami) Wszystko stoi obok kuchennego okna i mogę z ciepłego mieszkania robic zdjęcia.. Ptaki jak przylecą to często siadaja na tym krzaku i wtedy mam najlepsze zdjęcia.Wygląda to tak:

Bogdzia świetne to studio fotograficzne - trochę niebezpieczne bo łatwe do zdobycia - ale jak kociak szuka słusznie ptaszków w karmniku to nie wpadnie na to ze mogą być w zasięgu łatwego skoku
podobno ptaki bardziej niż jedzenia potrzebują picia - też tak uważasz?
Bogdzia 20:58, 19 lis 2012

mira napisał(a)

Mirus pewnie kot w karmniku tak Cię rozbawił? Prawde mówiąc to u mnie najważniejszym karmnikiem jest pieniek. Na niego sypię ziarno a obok stoi donica z gałęziami (krzakami) Wszystko stoi obok kuchennego okna i mogę z ciepłego mieszkania robic zdjęcia.. Ptaki jak przylecą to często siadaja na tym krzaku i wtedy mam najlepsze zdjęcia.Wygląda to tak:

Bogdzia świetne to studio fotograficzne - trochę niebezpieczne bo łatwe do zdobycia - ale jak kociak szuka słusznie ptaszków w karmniku to nie wpadnie na to ze mogą być w zasięgu łatwego skoku
podobno ptaki bardziej niż jedzenia potrzebują picia - też tak uważasz?

Myślą że jednakowo potrzebują jednego i drugiego, tak zresztą jak ludzie. U mnie koło karmnika zawsze stoi woda dla ptaków . Na zdjeciu nie ma bo to nie jest miejsce gdzie ptaki są karmione, to było przygotowywanie tylko.Poza tym w moim ogrodzie mają jeszcze kaskadę przy tarasie i jeziorko w głębi ogrodu więc na brak wody nie narzekają.I jeszcze jedno tu ptaki dostają jeśc tylko jak pilnujemy tzn robię zdjecia czy patrzymy bo oczywiście koty mogłyby wykorzystac że ptaki są nisko.
EPODLAS 22:03, 19 lis 2012

Bożenko, teraz dba się o to, żeby ptaki jak najwięcej odwiedzały nasze ogrody. To wielcy sprzymierzeńcy naszych roślin. Ostatnio w Maji w Ogrodzie też było o ptakach. A poza tym świergot ptaków jest taki kojący. Ja nawet lubię jak wrony kraczą. Wolę to niż hałas - bardziej dla nas przykry.
Bogdzia 15:49, 20 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Bożenko, teraz dba się o to, żeby ptaki jak najwięcej odwiedzały nasze ogrody. To wielcy sprzymierzeńcy naszych roślin. Ostatnio w Maji w Ogrodzie też było o ptakach. A poza tym świergot ptaków jest taki kojący. Ja nawet lubię jak wrony kraczą. Wolę to niż hałas - bardziej dla nas przykry.

Oczywiście że ptaki to nasi sprzymierzeńcy ale pomijaąc ta ceche fajnie jest na nie po prostu popatrzec bo wnoszą do ogrodu duzo radości i nowy wymiar ruchu którego nie dają nam rośliny. Pozdrawiam Bożenko.
Milka 16:03, 20 lis 2012

Sama prawda Bożenko, ale pamiętam, ze jednak jeden ptak mnie wkurzył, śpiewał niesamowicie pięknie, raz w życiu taki śpiew słyszałam, ale całą noc i nie było spania, tak głośno śpiewał

mimo to, chciałabym znowu go posłuchać, ale pewnie jakiś zbłąkany wędrowiec to był
Madzenka 19:22, 20 lis 2012

Ja nigdy nie mialam bliskich kontaktów z ptakami....z dzieciństwa głównie pamiętam wrony a latem tylko wróble??? Dlatego teraz tak bardzo mnie zachwycają Twoje zdjęcia różnych gatunków
Martek 19:25, 20 lis 2012

Muszę sobie taki pieniek skombinować bo wtedy ptaki jak na talerzu ...
Pozdrawiam Bożenko i twoich szanownych gości przy okazji pozwolisz
Bogdzia 19:25, 20 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Sama prawda Bożenko, ale pamiętam, ze jednak jeden ptak mnie wkurzył, śpiewał niesamowicie pięknie, raz w życiu taki śpiew słyszałam, ale całą noc i nie było spania, tak głośno śpiewał

mimo to, chciałabym znowu go posłuchać, ale pewnie jakiś zbłąkany wędrowiec to był

Irenko jak tak pięknie śpiewał to mnie i nieprzespanej nocy nie byłoby żal.Swoją drogą co to mogło byc? Najbardziej pauje na słowika ale i one nie spiewają przez całą noc.