Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bajkowy ogród Weroniki 20:20, 15 paź 2012

Do góry
Dziękuję Zuzo.
A ja łapię ostatnie obrazki jesienne. Jesień, a przyłapałam kolejną bergenię, która zwykle kwitnie wiosną.

Kondziowy Ogród :) 20:19, 15 paź 2012

Do góry
Dereń niestety troszkę sfatygowany przez przymrozek - będziemy musieli go mocno okryć, bo chyba był wychowany w cieplarnianych warunkach. Trzymajcie kciuki żeby nie przemarzł.

Kondziowy Ogród :) 20:14, 15 paź 2012

Do góry
Kondziowy Ogród :) 20:12, 15 paź 2012

Do góry
Liliowiec troszkę się zapomniał
Kondziowy Ogród :) 20:06, 15 paź 2012

Do góry
Dzisiaj Kondziowy ogród miał sesję zdjęciową.

Jeszcze jest całkiem kolorowo jak na połowę października, więc wiele roślinek pchało się do obiektywu.
Mam nadzieję, że Kondzio mi wybaczy, ale sami zobaczcie .

Pszczelarnia 20:04, 15 paź 2012

Do góry
Uzupełniam ubytki: dosadziłam cisy i zniszczyłam trawę. Odrośnie chyba?

A tutaj jesień: zbiory w piwniczce (nornice w ciągu kilku dni zjadły seler, no ćwiartki zostawiły), teraz tylko obornik i kopanie. Aż się wierzyć nie chce, że będzie wiosna i człowiek od nowa pochyli się nad ziemią i zasieje ziarno. Taki widok wcale nie jest przygnębiający dla mnie: tak właśnie ma być.

Rozmaryn wrócił do doniczki a i doniczki umyte wracają na zimowanie:

A ta lipa trafiła w dobre ręce kolegi pszczelarza. Wychowałam ją i formowałam "od małego". Bez problemu wykopaliśmy ją i zapakowali do auta, pojechała wysoko w góry. W tym miejscu bowiem zaczynam front robót. Zaczęło się skromnie od róż parkowych, niebawem dojdą klony.

Fajnie jest się troszkę poruszać na świeżym powietrzu.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:03, 15 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale jednak jesień też widać Wylazł krokus jesienny - jeden, jedyny....

ale za to cudny !
Co z tym ogródeczkiem począć 20:03, 15 paź 2012

Do góry
justi napisał(a)
To lustro jest całkiem fajne i wcale nie za wąskie. Może dorobić okienniczki do niego.....

...albo wyobraź sobie takie coś i w środku lustro
wiem, że to baaardzo długo by trwało taki kształt otrzymać, ale można wymyśleć coś innego

a widziałaś ten wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/933-lustro-w-ogrodzie
\

Justi witam cię serdecznie
Piękne są te inspiracje i rzeczywiście długo by czekać na taki efekt
Wątek" lustro w ogrodzie" oczywiście że znam ,jeden z pierwszych wątków z którymi się w całości zapoznałam
Tylko wszędzie jest tak pięknie a u mnie to taka wiocha ,że nie bardzo wiadomo od czego zacząć ,dlatego myślę sobie że chyba się trochę zagalopowałam

chyba łapie jakiegoś doła

Jako lek podam sobie ten den drugi watek który poleciłaś
Bajkowy ogród Weroniki 20:00, 15 paź 2012

Do góry
malwes napisał(a)
Weroniko, szronowo ale pięknie. Już jesień zadomowiona i trzeba będzie wyglądać zimy - ale w Twoim ogrodzie, po kolorach patrząc, nie ma nawet śladu jesieni.

Pozacierałam ślady tej gorszej jesieni, usuwając np. zmrożone coleusy.
Stwierdzam, że nie ma złego co by na dobre nie wyszło. Mam na myśli marcinki, które całkiem dobrze zastępują wymarznięte zimą chryzantemy.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:59, 15 paź 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Boćku ... przepraszam , przegapiłam 200 tkę ...Gratuluję Kochana ... ogród wygląda bardzo ładnie... trawki się pięknie rozrosły .... fajnie,że się odezwałaś i znalazłaś chwilkę dla nas

buziaki i kwiatuszek dla Ciebie

Madziu, no cos Ty, za co mnie przepraszasz. To ja dziekuje, ze zagladasz

Sciskam mocno
Grembosiowo 19:49, 15 paź 2012

Do góry
A taki kamień wybrałam na ciurkadełko. Ciekawe, czy uda się mężowi wywiercić w nim otwór, ma gdzieś 70-80 cm.
Pszczelarnia 19:49, 15 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Skarby są wysoko w górze:

Matko Boska! Ewa, gdzie Ty tam po zwyżkach biegasz
Grembosiowo 19:46, 15 paź 2012

Do góry
Taki poniemiecki bruk mąż uparł się położyć na podjedzie, zastanawiam się, czy nie będzie to zbyt ciężko wyglądać w sąsiedztwie chodników z delikatnej kostki granitowej. No ale cóż, nie może być wszystko po mojemu...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:43, 15 paź 2012

Do góry
Grembosiowo 19:41, 15 paź 2012

Do góry
Ciąg dalszy frontowych rewolucji

Teraz mogę powoli zacząć wytyczać linie ścieżek i rabat
Co z tym ogródeczkiem począć 19:38, 15 paź 2012

Do góry
To lustro jest całkiem fajne i wcale nie za wąskie. Może dorobić okienniczki do niego.....

...albo wyobraź sobie takie coś i w środku lustro
wiem, że to baaardzo długo by trwało taki kształt otrzymać, ale można wymyśleć coś innego

a widziałaś ten wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/933-lustro-w-ogrodzie
Pszczelarnia 19:36, 15 paź 2012

Do góry
Skarby są wysoko w górze:

Trzeba tylko mieć: dach szopy i 2 drabiny: po jednej drabinie wchodzimy na dach, a drugą ustawiamy na dachu. Wiatr wieje, konstrukcja niestabilna, rwiemy klasycznie "za pazuchę", bo koszyk to zbyt duże obciążenie.
Ogródek na trzy lata 19:27, 15 paź 2012

Do góry
ewalm napisał(a)

Przy okazji dzisiejszej deszczowej wyprawy na balkon odkrywałyśmy z małą M jak kobea swoimi purpurowymi sprężynkami kolonizuje kolejne balkonowe deseczki, co z dołu, z tarasu słabo widać:

A mnie urzekły w tym zdj. te dramatycznie wyciągnięte łapki. Chwycą się czy nie?
Pamiętam, że posiałam kiedyś kobeę, ale chyba za szybko. Zaczęła tak szybko rosnąć w domu, że mnie przeraziła. Przyssała się do szyby, wplątała w firanki... Makabra to była, można by horror nakręcić jak ktoś ma dużą wyobraźnię.
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 19:25, 15 paź 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Moja ulubiona szklarenka znalazła miejsce na blacie przy oknie kuchennym jakiś czas temu dzieciaczki wysiały ziarenka papryki wyrosły i dają niesamowitą frajdę Teraz moje skarby są przekonane, o swoim talencie ogrodniczym i obiecały, że na wiosnę będą siać w warzywniku. Jak pojawią się kwiatki spróbuję zapylać pędzelkiem zobaczymy czy się uda

Jeszcze dzieło wspólne - moje i dzieci. Olej chilli (papryczki chilli unoszą się u góry, można je dostrzec )
Oliwa z oliwek z suszonymi papryczkami chilli, ziarenka pieprzu i gotowe Ale najważniejsza dla mnie jest zawieszka....Synek wycisnął w swojej "czarodziejskiej maszynie" kółko, córcia ulepiła papryczkę i napis, mamusia wszystko złączyła Wykonane z modeliny, 10 min w piekarniku i gotowe
Polecam takie wspólne zabawy w weekend
Dzieci maja niesamowita frajdę, a ich dzieło zdobiące dom BEZCENNE

Miłego dnia

Witaj Diano,fajne rękodzieło. Też sama troszkę dziubię i moje dziecię mi się kilka razy udało zaangażować..i ile radochy było

Pozdrawiam
Ogród Bogusława 19:24, 15 paź 2012

Do góry
Boguś, mógłbyś mi doradzić jaką formę mogłabym nadać tej sośnie (nie znam nazwy, dostałam w prezencie bez opisu, może podpowiesz). Sosna rośnie w reprezentacyjnym miejscu i chciałabym stworzyć z niej coś ciekawego. Mąż wiosną powycinał część gałązek na każdym piętrze. Trochę mi się nie podoba, bo się sypie miękkimi, żółtymi igłami. W ogóle jest taka delikatna i wiotka jak nie sosna. Czy teraz to dobry okres, żeby naginać gałązki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies