Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

alinak 20:48, 15 lis 2012

oj Bożenko , ale się dziewczyny u ciebie wyżalają na swój babski los . a ja uwielbiam gotować jak tylko mam czas . rodzina jeśli tylko narzekają to na moje eksperymenty kulinarne , bo u nas tyle gustów ile domowników . przydałyby się 4 dania . a na święta to sobie lubię poużywać w kuchni i nikt by mnie w góry nie wygonił . zresztą u nas prawie góry to po co .
ale szanuje że ktoś nie lubi , bo w sumie tak co dzień gotować , to też masakra .

no i oczywiście zmykam do ptasiego pooglądać co tak u twoich bywalców słychać - buziaczki
Bogdzia 21:06, 15 lis 2012

alinak napisał(a)
oj Bożenko , ale się dziewczyny u ciebie wyżalają na swój babski los . a ja uwielbiam gotować jak tylko mam czas . rodzina jeśli tylko narzekają to na moje eksperymenty kulinarne , bo u nas tyle gustów ile domowników . przydałyby się 4 dania . a na święta to sobie lubię poużywać w kuchni i nikt by mnie w góry nie wygonił . zresztą u nas prawie góry to po co .
ale szanuje że ktoś nie lubi , bo w sumie tak co dzień gotować , to też masakra .

no i oczywiście zmykam do ptasiego pooglądać co tak u twoich bywalców słychać - buziaczki

Miło Cię widziec Alinko . Jedna się trafiła co lubi gotowac nawet jak nie musi. Druga to moja córka która tez uwielbia eksperymenty i gotowanie. Fajnie jest robic co się lubi. Pozdrówka.
hania 21:09, 15 lis 2012

super świnka
Bogdzia 21:25, 15 lis 2012

hania napisał(a)

super świnka

Już ją widzę w Twoim pieknym ,poukładanym, czysciutkim i gustownym świecie. Pozdrawiam.
alinak 21:35, 15 lis 2012

Bogdzia pozory czasem mylą ..Hania może lubi świnki .. ja to bym tej świnki nawet do ogródka nie wpuściła .
Bogdzia 21:39, 15 lis 2012

alinak napisał(a)
Bogdzia pozory czasem mylą ..Hania może lubi świnki .. ja to bym tej świnki nawet do ogródka nie wpuściła .

Ja też nie choc mi bardzo daleko do wzorowego porządku Hani, ale może nauczyłaby świnkę manier??
agniecha973 21:40, 15 lis 2012

To i ja dodam swoje trzy grosze do pogaduszek. Gotować lubię, raz bardziej raz mniej, ale jednak jestem na tak. Obiad ciepły musi być inaczej się u nas nie da, no są dni wyjątkowe, ale one naprawdę są wyjątkowe
A na święta wyjechać!!! W obce miejsce!!! Chyba bym się zapłakała za domem. My w ogóle nie lubimy być poza domem, za wyjątkiem wakacji, ale i stamtąd ciągnie nas po kilku dniach, pomimo atrakcji. Takie charaktery i tyle. To chyba nie zależy od tego czy ktoś jest starej czy nowej daty.
jotka 21:44, 15 lis 2012

Zgadzam się z Bogdzią, że najbliższa rodzina, to czasami więcej osób niż nam się wydaje - więc święta zawsze w domu A domowy posiłek to podstawa. Jak nie ma za dużo czasu to wtedy potrawa jednogarnkowa
wadol 21:46, 15 lis 2012

Witam serdecznie Bogdziu.

Marzą mi się takie kwaty a te motyle "miodzio"!!!
Jak tylko uporządkuję teren będę o nie pytać.
Pozdrawiam.
Bogdzia napisał(a)
Oficjalnie witam Wszystkich w nowym wątku.

Rododendronowy ogród czyli I część jest tutaj

Na przywitanie krótki wierszyk i kilka zdjęc

Motyle

Gdzie tylko łąka mała czy wielka
w słonecznym blasku błyszczą skrzydełka,
z kwiatka na kwiatek, z listka na kwiatek,
może byc szałwia ,może bławatek.
Rojem zasiądą na żółtych kwiatach
i rojem będą w powietrzu latac.
Wesołe , zwiewne, w kolorach tęczy
kazdy jest piękny , każdy się wdzięczy.
W blasku słoneczka błyszczą skrzydełka
a kwietna łąka jest taka wielka,
nie braknie kwiatów , nie braknie swiata
by życ wesoło do końca lata.

Bogdzia 21:47, 15 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
To i ja dodam swoje trzy grosze do pogaduszek. Gotować lubię, raz bardziej raz mniej, ale jednak jestem na tak. Obiad ciepły musi być inaczej się u nas nie da, no są dni wyjątkowe, ale one naprawdę są wyjątkowe
A na święta wyjechać!!! W obce miejsce!!! Chyba bym się zapłakała za domem. My w ogóle nie lubimy być poza domem, za wyjątkiem wakacji, ale i stamtąd ciągnie nas po kilku dniach, pomimo atrakcji. Takie charaktery i tyle. To chyba nie zależy od tego czy ktoś jest starej czy nowej daty.

To ja musze byc z Twojej rodziny bo też tak mam. Tęsknię za domem jak wyjadę na pół dnia.No i ciepłe jedzonko obowiązkowe. Pozdrawiam Agnieszko.