Daj miłorzęby Jaka jestem dumna z Ciebie, jak to ładnie dobrane
Zamieniłaby obwódkę z buszkapnu z żurawką, żurawka z przodu a bukszpan z tyłu, bo żurawki nie będzie widać z daleka
Nie dawałabym rozwaru, za krótko jest atrakcyjny, daj na to miejsce hosty "Fire and Ice" bardzo białe
Albo Carex morrovii "Variegata" zimozielony.
Piękne zdjęcia, dziękuję Sebku a Grzesio zazdrosci zamków
On "kolekcjonuje" zamki, w wielu był, ale akurat w tych nie Jeszcze raz dzięki i może więcej fotek?
Wynik zależy od deszczu niestety, przestanie - wygram, zacznie padać? - nie mam pojęcia
Nie biorę personalnie, chcę aby ogróðddawał mi radość, po to je uprawiamy przecież, żeby cieszyc się ulubionymi roślinami. Natura jest naturą, nie ingeruję w nią, ale własny kawalątek ziemi chce po swojemu obsadzić. I utrzymać przy życiu.
Jak się kończą lewe hortensje miskantem, zaraz powinna być mocno zielona kula na pniu - bryła na tle ściany potem znowu hortensje i miskant i drzewo na rynnie.
A pokaż co dzieje się na lewo od rynny. Ona koniecznie powinna być zasłonięta, bo ciurkadełko straci na wyglądzie, jak będzie miało rynne za plecami
To drzewo posadź "na rynnnie" a dopioero przed drzewem zrób ciurkadełko,a na ścinie przedłuż hortensje w lewo. Weż pod uwagę że Anabelle wykłąda się mocno, będzie leżała, albo trzeba wiązać. Lepsza Limelight
Dla mnie to liliowiec nie będzie tutaj zbyt ozdobny i posadziłąbym śliwę wiśniową albo inne drzewo (choćby i ten klon żółty albo purpurowy) i w tym samym dołku hortensję jeśli śliwa albo nic jeśli klon, a kosodrzewinę na pniu pomiędzy kostrzewy sine do żwirku na ten przykład.
Na tej rabacie jest nieco za nisko.