Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:23, 14 lis 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Agnieszko te kule są super! Już je kiedyś podziwiałam, a z trawami wyglądają super!
Trawy na tej oszronionej rabacie to ta kostrzewa owcza?

pozdrawiam!

Nie, to Carex Montana.
Dzisiejsze kostrzewy są na tym zdj. ale zdj. nieostre i nie wstawiałam

Naturalne łąki 21:21, 14 lis 2012

Do góry

Ode mnie łąka trawiasta z naturalnymi rzeźbami Sesja podczas ostatniego grzybobrania.
Marzy mi się łąki z chabrami i makami, moze ktoś ma...
Ogród Leny. 21:19, 14 lis 2012

Do góry
Witaj Lenko co to jest ?

A co do jedzenia mięsa, to trzeba je jeść, wołowina ma najwięcej wit. z grupy B, żadna jarzyna nie ma tyle procentowo najwyżej 1, a sama kiedyś hodowałam kury(100), koguty(10), kaczki tzw. chinki (50), gęsi i cielaka zawsze na zabicie, po to , żeby nie jeść świństw ze sklepu, a po jajka do inkubatorów to wszystkie kobitki do mnie przychodziły, bo zawsze były z nich kurczaki, a wszystek drób u mnie miał bardzo dobre warunki chowu, dużo ziół olbrzymi wybieg i w sumie wszyscy byli zadowoleni, popieram swoją hodowlę, gdybym mogła, jeszcze bym je miała, ale teraz warunków nie mam

Marta też pamiętam "zapach" zaparzanych piór, ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić , zawsze można to robić na świeżym powietrzu, ale się rozpisałam Lenko, sorki
Poznajemy ptaki 21:15, 14 lis 2012

Do góry
Jak już tu jestem to dodam zdjęcie sikorki czubatki bo dotąd jej nie było w tym watku.

Początki w Kruklandii 21:14, 14 lis 2012

Do góry
Siedzę i patrzę na te bazgraje....i chyba mi się podoba

Do czasu, aż znów koncepcja się nie zmieni....
Kolorowe rabaty 21:09, 14 lis 2012

Do góry
Przyłączam się do gratulacji.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:08, 14 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Moje kule z piaskowca w cieniu miskantów (tymczasowo tam się rozrastają)

Aga gdzie można nabyć takie cudne kule? są idealne, pięknie wyglądają, a z mchem to rzeczywiście jak kontynenty na globusie

Kasik, nie wiem gdzie takie coś kupić. To stare poniemieckie dobro, które w końcu znalazło jakieś zastosowanie, a tak plątało się po wsi.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:07, 14 lis 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
A czym ten gips jest pokryty? Wyglądają jak z brązu...

To taka sztuczka, patynowanie.
Zrobiłam sobie tą metodą płaskorzeźbę pełniącą funkcję rzygacza. Okres świetnego wyglądu już minął, zastanawiam się nad zrobieniem czegoś bardziej trwałego.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:06, 14 lis 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Fragment rabatki wg Magnolii inspirowanej projektami T. Stuarta-Smitha - wersja oszroniona

Gdzie mogę zobaczyć w całości tę rabatkę? Bo albo szron ją tak zmienił, albo jej nie widziałam...

Tess, wstawiam letnie ujęcia tej rabaty

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:57, 14 lis 2012

Do góry
Rano widdziałam u siebie z 6 sikorek, jak wróciłam z pracy to były dwie, było już trochę szarawo i flesz mi się włączał i robione z daleka, zdjęcia nie umywają się do BOgdzi, ale pierwsze więc cieszą

a potem odwróciłam się i taki widok miałam... muszę powiązać trawy!
Bajkowy ogród Weroniki 20:55, 14 lis 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Rozchodnik w towarzystwie róż w lipcu.

Tutaj cztery rodzaje rozchodników, początek września.

A tu w połowie października jako tło dla kwitnących różowych marcinków.

I zbliżenia kwiatów rozchodnika:

Weroniko ,rozchodnik miałam na różanej rabacie wiele lat ale im był starszy tym bardziej mi się rozkładał i wyniosłam go do ogrody traw mocno dzieląc karpę.Przewracał mi się po każdym mocniejszym deszczu i sporo miejsca zajmował.Zawsze brakowało mi czasu aby mu zafundować jakąś podporę do przerastania.Czy u ciebie zawsze tak ładnie sterczy i nie rozkłada się ?Jest jednak niewątpliwą ozdobą.
Bajkowy ogród Weroniki 20:50, 14 lis 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Basiu, zgadzam się z Twoją córką w sprawie Wrocławia.
Monteverde, co sobie przypomnę Kajtka w kłach tamtego psa, wciąż czuję jak on cierpiał. Jeszcze są ślady ran, a on już przechadza się koło tamtego psa, jakby chciał się z nim pogodzić. Odważny i nieposłuszny.
Jak tam Wasze narzędzia, wyczyszczone na konkurs?
Pozdrawiam!

moje jeszcze w użyciu, cały czas działam w ogrodzie Jaka piękna róża
Ogród zamknięty w skrzyniach 20:48, 14 lis 2012

Do góry
Musze to napisać, bo nie wiem czy tylko ja jestem taka szalona czy wielu tak ma? Otóż uwielbiam chodzić po sklepach z nasionami.... najbardziej oczywiście lubię to robić zimą, kiedy planuję co tu wysiać na wiosnę, niestety większość sprzedawców oddaje nasiona do centrali i zamawia nowe dopiero w lutym (((((((((((((((((((((((((((( ..... Nie mogę tego przeboleć.

Dzisiaj będąc w Poznaniu wpadłam do ogrodniczego i nie oparłam się.... Kosmos Rose Bonbon - myślę że jestem usprawiedliwiona...

)))))))))))))))))))))))))))))

Ogród Leny. 20:47, 14 lis 2012

Do góry
Aga to zwykła tuja którą lata temu posadził mój M.Ja ją uformowałam i uwierz mi tuż po cięciu była tragiczna ,ale miałam wizję
Tak wyglądał na początku :

Teraz:

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 20:47, 14 lis 2012

Do góry
Alez WY WIELKIEJ WIARY jestescie kochani ....
...przyznam,ze od poczatku bylam pewna czego chce ...i nawet sekunde nie watpilam w swoja wizje...choc efekty przeszly moje oczekiwania...gdyz okazalo sie,ze jest na tej scianie komin od kominka...wiec jak sie domyslacie plany sie nieco zminily i bedziemy budowac w jadalni stary kamienny kominek!!!!!
.... najwiekszy balagan z grubsza ogariety, komin jest z cegiel wiec trzeba bedzie je zbic i wyrownac cala sciane kamieniami, potem je wyfugowac i bedzie CUDNIE...tz tak mysle i takie sa plany!
Mateusz gdy zszedl do jadalni stwierdzil: matuniu...jak w zamku !!!!

...nie wiem kiedy skonczymy, bo najpierw duzo pracy przy czyszczeniu kamieni, fugwaniu i prostowaniu komina i co najwazniejsze musze wymyslic ksztalt kominka...na pewno to bedzie otwarty kominek, taki wiekowyyy...

jutro wszystkich odwiedze .. za najwieksza radoscia!!!!!

zdjec dobrych nie mam bo juz ciemno i efekt calkowicie mizerny w porownaniu do tego co na "zywo" ale wiem,ze i z tego sie ucieszycie...
sciana bedzie bardzo jasniutka choc na zdjeciach wyszla bardzo ciemno...

p.s
prosze nie patrzcie na balagan i kurz!!!!!!

Kolorowe rabaty 20:44, 14 lis 2012

Do góry
Gratulacje Marto , czekam na następne stronki.

Ogród przy bocznej drodze 20:44, 14 lis 2012

Do góry
Tego zapachu wystarczyło też dla sąsiadów. Może dlatego tak chętnie "podchodziliśmy do płota"!
Ogród przy bocznej drodze 20:38, 14 lis 2012

Do góry
Maciejka, która co dzień żegnała mnie zapachem. Kilka kwiatków dla osłody na początek.
Kolorowe rabaty 20:34, 14 lis 2012

Do góry
Martek, gratulacje z okazji 300 stron, też dorzucę cynię. To też moje ulubione jednoroczne.
Ta w pięknym pomarańczowym kolorze.

Bajkowy ogród Weroniki 20:30, 14 lis 2012

Do góry

Rozchodnik w towarzystwie róż w lipcu.

Tutaj cztery rodzaje rozchodników, początek września.

A tu w połowie października jako tło dla kwitnących różowych marcinków.

I zbliżenia kwiatów rozchodnika:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies