Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Przetacznik 16:47, 03 gru 2012

korzeń ciekawy i dwojaki gliniane fajne widzę : )
wiunia 16:59, 03 gru 2012

Witaj Madlen! Te drzewka mam pierwszy rok , no i ogród od 1,5 roku więc nie mam doświadczenia, ale zeszłej zimy miałam tylko jedną śliwkę i niczym jej nie otulałam i pięknie przetrwała zimę choć u mnie wiatry zimne i okropnie mocne! Mój tato tak mi doradził z okryciem , on tak robi co roku i jest ok. Chciałam powrzucać liści ale nie mam! Szczerze mówiac zostawiłabym chyba bez okrycia ( niech by się hartowały) ale zając mi zaczął przykicywać na śniadanko i jedno drzewko zaczął obierać z kory, musiałam biedactwu ranki opatrzeć i zaradzić na ewentualność kolejnych odwiedzin Bagsa
Bogdzia 17:08, 03 gru 2012

Jak zajączek przychodzi to nie ma wyjścia trzeba zabezpieczyc bo przez zimę załkiem zniszczy drzewka. Pieniek też fajny, ja tam widzę dwie głowy wilka lub psa ( wolę wilki bo bardziej bajkowo).Pozdrawiam serdecznie.
wiunia 17:08, 03 gru 2012

Weroniko dwojaki gliniane stare jak świat i tak sobie zdobią wejście do domu, bo je bardzo lubię
wiunia 17:18, 03 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
Jak zajączek przychodzi to nie ma wyjścia trzeba zabezpieczyc bo przez zimę załkiem zniszczy drzewka. Pieniek też fajny, ja tam widzę dwie głowy wilka lub psa ( wolę wilki bo bardziej bajkowo).Pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu, no i proszę Ty nawet postaci z bajek dostrzeżesz wstarym pieńku !
ewa004 10:02, 04 gru 2012

Hej Wiuniu
U nas spadł dzisiaj śnieg !!!!!!!,dzieci mają radochę chociaż moje akurat po kolei się rozkładają
Najgorsze to te choróbska
wiunia 14:41, 04 gru 2012

No to do nas też zawitał śnieg! Radocha dla psiaków ( nie są zmotoryzowane )

wiunia 21:14, 04 gru 2012

Postawiłam dodatkową jadalnię dla ptaków z nadzieją, że uda mi się zrobić choć jedno dobre zdjęcie, ale cieko mi wyszło

eliza3 21:22, 04 gru 2012

Pięknie Ci wyszły zdjęcia, a ta sikoreczka jak spogląda w okno, chyba własne odbicie w szybie zobaczyła i taka zadziwiona.
wiunia 21:45, 04 gru 2012

Dzięki Elu, ale jak widzę fotki innych ogrodowiczan to mam łzy w oczach Było też sporo dzwońców (chyba -spr. w atlasie) lecz nie dały się sfocić łobuziaki jedne