Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Typografia ogrodu 13:06, 26 lis 2016

Do góry
Asia czy mozesz mi doradzić w sprawie konstrukcji stalowej stołu? rysunek bym Ci wstawiła?
Z Pszenicznej ... 12:59, 26 lis 2016

Do góry
w pierwszym momencie jak pokazałaś bukszpanową to pomyślałam o granny bo jakoś róż mi do tego perukowca z tylu by pasowal ale nie chcesz różu...to moze w bordowe róże wejść Agatka? tylko kurcze czy nie za ciemno bedzie jak ten ciemny perukowiec w tle...no niewiem rzucam tylko pomysłem a ty masz wieksze doswiadczenie i lepsze oko to pomyśl
a na tą "płaską" to moze coś na pniu dać? nie masz chyba jeszcze nic na nózce w ogrodzie? np trzmieliny? mam namiar na tanie ale szczepione na metr bo w nogach jak pamietam maja być rozplenice i rozchodniki?a po prawo kostrzewy i rozchodniki?
a te Twoje środkowe drzewa to wogóle bedzie wypas czegokolwiek tam nie dasz juz jak mi pokazywalaś to miejsce i opowiadałaś co planujesz to mi się spodobało!
Ogród z pergolą 12:51, 26 lis 2016

Do góry
Iwona dzięki za uwagi o kruszynie. nad dereniem tez myslę ale nie na te środkowe rabaty. zastanawiam się czy nie dokupic drugiem amanogawy i dac jej pod świerki a w miejsce wiśni właśnie dereń. miałby wystawe póżno popoludniową i zachodnią, może by dal radę..?trochę jak u Siaki by wyszlo bo tez w tle ściana domu. musze jej spytać jak sobie u niej radzi.
Iza coraz bardziej intrygują mnie twoje wpisy dotyczące pracy eMa to chyba jakis celebryta i wiesz dawno swojej buźki w jego czapie nie pokazywałaś
Agata co ty robiłaś tak daleko?tez w logistyce? na dłuższą mete przy dzieciach pewnie męczace
Jak to wszystko ogarnąć? 12:42, 26 lis 2016

Do góry
Teresko uciekasz? a ja właśnie chciałam się przywitać
zagladałam po cichutku i podziwiałam projekty naszej Asi, znalazlam takie cos i pomyślałam o Tobie
pozdrawiam
Ogród z pergolą 12:00, 26 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Macie rację teraz bardziej licza się relacje niż wiedza, szkoda bo blokowane są fajne stanowiska a stanie w miejscu zawodowo to kolejny dół ...
Aga ja też wrociłam na mniejszy etat ale i tak mam dosyć, ja dojeżdżam 25-30 minut

Ooo żyjesz! Pocieszę Cię, jeśli Ci powiem, że moja mama pracuje 6 dni w tygodniu i w jedną stronę stronę dojeżdża 1,5 godziny?
Co do układzików to faktycznie zakała. Ja pracuję od lat z domu, ale obserwuje firmę mojego ślubnego - nieważne co potrafię, ważne komu d... liżę. Aktualnie trzeba lizać Pisiorom. Właśnie pieprznął to w cholerę i wystarczyło, żeby raz pojechał na kontrakt z firmą brytyjską, żeby się zorientowali kogo mają i zabukowali go na prawie rok z góry. Szkoda, że tak jest i że nie mogli go docenić tutaj.
Ogród z pergolą 11:23, 26 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dziewczyny dziękuję ze jesteście i zaglądacie okres Wszystkich Świętych to dla mnie bardzo trudny czas stąd moja nieobecność...

podsumowując wszystkie propozycje zrobiłam listę drzew/krzewów wielopniowych, ktore będę analizować:
1. klon ginala
2. parotia perska
3. kalina sztywnolistna
4. deren kousa
5. stewartia
6. dereń pagodowy
7. kruszyna pospolita
8. dereń syberyjski
9. klon grabolistny
10. heptokodium chińskie
11. dereń jadalny

moje kryteria wyboru to tempo wzrostu, jesienne przebarwienie, jak szybko gubi/dostaje lisci, stanowisko sloneczne, nieosloniete,

Próbuję nadrobić u ciebie zaległości ale to ciężka sprawa. Mam kruszynę asplenifolia w pełnym słońcu, daje radę. Wada na jesieni gubi mnóstwo tych drobnych wąskich liści. Średnio dekoracyjna, bardziej jako tło. Szczupła. Można ciąć. Ja trochę ją formuję -dół łysy góra pierzasta. Nie choruje.

Dereń kousa mam, był w słońcu i musiałam przesadzić do półcienia bo nie dawał rady. Sechł, marniał. W półcieniu i bardziej wilgotnej glebie nagle odżył.

Powodzenia w pracy i nie daj sobie na głowę wejść.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:46, 26 lis 2016

Do góry
Kasiu zachwyca mnie ta kostrzewa od Ciebie wiesz teraz gdy jest tak ponuro na różance to ona dodaje ładnej zieleni jak ją rozmnażałaś, z nasion? mogę ją na wiosnę podzielić? a po zimie to je tylko chyba obskubać trochę?
Ogródek z futrzakami i kamieniami 10:38, 26 lis 2016

Do góry
Ewcia murek super wyszedł nie moge sie doczekać jak będziesz obsadzać, masz juz jakąś koncepcję?
powiedz Ty obrywasz teraz różom reszte listków? czy tylko te chore?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:54, 26 lis 2016

Do góry
ja tez podziwiam ja ostatnio w nd sadzilam, potrzebowalam dużo ogrodu do teściów na obiad nie pojechałam bo wolałam w ogrodzie posiedzieć niż kisić się w domu.

Gosiu masz duże ilosci bylin które od nasionka obserwujesz nie mialabyś ochoty podzielić sie z nami swoim doswiadczeniem? zrobic jakiś top 10,20 roslin niezawodnych, łatwych czy niewiem.. długo kwitnacych?
albo pare top-ów
Anna i Ogród 21:55, 25 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
może w lumpku kup za pare złotych

Oj tam. Już połowę zrobiłam. Rozkręcam się
Ogród z pergolą 19:39, 25 lis 2016

Do góry
Małgosiu dzięki, podpytam
Mirella na swoim chyba najlepiej choć ja wbrew pozorom lubie prace w korporacji bo przestrzegają praw kadrowych i świadczenia zapewnione. gorzej gdy blokowany jest awans przez networking
Asia aż tak nie lubisz gotować? może jakies obiady domowe z dostawą znajdź, finansowo podobnie wychodzi a nie trzeba przy garach stać
Ogród z pergolą 16:38, 25 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kobitki pytanko mam nieogrodowe
Chorwacja, czy macie do polecenia jakieś domki/studio do wynajęcia tam na wakacje?

Podpytaj Ren33 - była tam w tym roku w wakacje i chwaliła sobie
Typografia ogrodu 15:57, 25 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no tak szaleństwo
czyli jako 6 latek szedl do szkoly? i jak wrazenia?

Asia Navi my dziewczyny mamy w podobnym wieku, ty puszczasz do szkoły jako 6 czy 7 latke?
6. Po dwukrotnym przebyciu zerówki więc mogłabym teoretycznie i w wieku 5
Typografia ogrodu 15:51, 25 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no temat ciężki ale w tej kwestii to raczej ja będę twarda sztuka choć obawiam się ze córcia odziedziczyła po mnie ta cechę ;p wygra silniejsza

pewne jest jedno napewno nie będę mamą która ukorzy sie przed nauczycielem który bedzie próbował skarżyć na moje dziecko i zrzucać na mnie całą wine za złe oceny!
oby tylko nie trafić na nauczyciela który niechęć do wymagającego rodzica przeleje na dziecko
Ogród z pergolą 15:08, 25 lis 2016

Do góry
Macie rację teraz bardziej licza się relacje niż wiedza, szkoda bo blokowane są fajne stanowiska a stanie w miejscu zawodowo to kolejny dół ...
Aga ja też wrociłam na mniejszy etat ale i tak mam dosyć, ja dojeżdżam 25-30 minut
Typografia ogrodu 14:18, 25 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no tak szaleństwo

Asia Navi my dziewczyny mamy w podobnym wieku, ty puszczasz do szkoły jako 6 czy 7 latke?
jako 7 latek poszedł, mój wrześniowy wiec nie musiałam go puszczać wcześniej
Typografia ogrodu 14:03, 25 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
w drugiej Aniu nie potrafił mi wytłumaczyć po jakiego grzyba do tej szafy właził. podejrzewam że jak kończyły się zajęcia to na hura wszyscy się na szafę rzucili po ubrania

no tak szaleństwo

Typografia ogrodu 13:54, 25 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a spytałaś co w tej szafie robił?
w której jest klasie?
w drugiej Aniu nie potrafił mi wytłumaczyć po jakiego grzyba do tej szafy właził. podejrzewam że jak kończyły się zajęcia to na hura wszyscy się na szafę rzucili po ubrania
Typografia ogrodu 13:46, 25 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
powiem tak lekko nie jest np w tamtym tygodniu odbierałam mojego małego po lekcjach, dzwoni dzwonek, on zrozpaczony biegnie i krzyczy "mamooo a oni powiedzieli że to ja popsułem drzwi do szafy a to nie ja" ( tłumacze "oni" czyli koledzy) więc ja nie wiele myśląc dziecko zabrałam do wychowawczyni. Pytam co to za akcja z tymi drzwiami bo się mój już żali. okazało się że to jednak ktoś inny popsuł drzwi do szafy a mój w tej szafie siedział (wytłumaczcie mi co moje dziecko robiło na zajęciach w szafie?) skończyło się tak że zdjęłyśmy z wychowawczynią drzwi z prowadnic, założyłyśmy kółka bo wypadły, włożyłyśmy drzwi z powrotem na prowadnice i po sprawie

a spytałaś co w tej szafie robił?
w której jest klasie?
Ogród z pergolą 13:22, 25 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Ania może i ciężka praca ale mi się wydaje że jak się kocha to co się robi to jakoś się nie odczuwa wysiłku tak bardzo
Gosia byłabym Ci bardzo wdzięczna za opinię
Ania jeszcze 3 tyg temu bym cię przekonywała ze siedzenie w domu ogłupia a teraz się z Toba zgodzę. wolę być juz kurą domową ale szczęśliwą i wyluzowaną niż męczyć się, stresować i skracać życie nerwami.
Danka ja nie gram choć wygrać bym chciała nieruchomości bym nakupowała i zapewniła przyszłość sobie i dzieciom

Ja może nie kocham aż tak bardzo tego co robię, ale uwielbiam za możliwości jakie mi daje - jestem wyluzowana, bez stresu, kawka o poranku z widokiem na ogród No i wakacje, mogę mieć nawet 2 miesiące
Ale przeszłam już swoje na etacie, jeśli nie będę musiała to nie wrócę do takiej pracy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies