Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 10:27, 25 lis 2016

anna_t napisał(a)
Gosiu polecasz ksiązki a dla 13-latki co byś poleciła?

Poleciłam, ale nie wiem, czy trafiłam
renatamama3 11:55, 25 lis 2016

margaretka3 napisał(a)

Przed zimą przyda się trochę mięśnie poćwiczyć
My wczoraj przynieśliśmy całą wielką reklamówkę książek z biblioteki. Najstarszy czyta 4,5 książek tygodniowo.
Moi nic nie zamawiają, bo oni nadal - o dziwo - wierzą w św. Mikołaja. Więc to Mikołaj musi trochę pogłówkować

Gosiu serio ? najstarszy wierzy ?
margaretka3 11:59, 25 lis 2016

Tak! Najbardziej. Najmłodszy ostatnio zaczął wątpliwości szerzyć, to najstarszy go ochrzanił i ostrzegł, że jak nie będzie wierzył, to prezentu nie dostanie.
Bo oni rozróżniają - w szkole to tzw. mikołajki, a w nocy pod poduszkę to prawdziwy.
Ot, co.
A ja czekam i czekam, kiedy nie będzie musiał przynosić...
lojalna_ 12:07, 25 lis 2016

margaretka3 napisał(a)

Przed zimą przyda się trochę mięśnie poćwiczyć
My wczoraj przynieśliśmy całą wielką reklamówkę książek z biblioteki. Najstarszy czyta 4,5 książek tygodniowo.
Moi nic nie zamawiają, bo oni nadal - o dziwo - wierzą w św. Mikołaja. Więc to Mikołaj musi trochę pogłówkować

Moj młody swego czasu tez tak czytał kilka naraz ...nie wiem jak temat ogarniał. Teraz to czasami cos na topie kupi a reszta to niestety szkolna lektura )).

Z Mikołajem to jeszcze takie urocze ))
Alicja169 12:52, 25 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
Tak! Najbardziej. Najmłodszy ostatnio zaczął wątpliwości szerzyć, to najstarszy go ochrzanił i ostrzegł, że jak nie będzie wierzył, to prezentu nie dostanie.
Bo oni rozróżniają - w szkole to tzw. mikołajki, a w nocy pod poduszkę to prawdziwy.
Ot, co.

...no to się nie doczekasz. Dzieci zawsze oczekują na prezenty od rodziców, niezależnie od tego ile lat mają
abiko 12:56, 25 lis 2016

Moje jeszcze tez wierzą a mi frajdę sprawia patrzenie jak piszą listy. I niech tak jak najdłużej zostanie
renatamama3 13:32, 25 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
Ot, co.

No to w szoku jestem ,że 13 latek ,taki się jeszcze uchował .Moi to już 3-4 klasa koniec w wierzeniem ,tak samo ich koledzy i koleżanki w klasach ,a w gimnazjum to katecheta wprost mówi ,że Mikołaja nie ma i nie było ,i on swojej małej córki teraz chyba ma dwa latka nigdy nie będzie kłamał ,że Mikołaj jest ,bo to nieprawda i ,że my rodzice ich okłamywaliśmy.
mira 00:11, 26 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
Jupiii! Wczoraj po godz. 20 został uziemiony mój drugi wielopniaczek, czyli parocja perska zwana też krzywulcem
A jak już nakarmiłam dzieci i utuliłam je do spania, to czując w moich dojrzałych kościach zbliżającą się zmianę pogody, stwierdziłam, że wypada wreszcie zadołować przygotowane już doniczki z tulipanami, narcyzami i czosnkami. Skończyłam po północy mega zadowolona

Czy ktoś to czytał ? ????????????????

Jesteś nr 1 pracuś

jak ten ogród będzie wyglądał w kolejnym sezonie a jak za kilka lat jak to w takim tempie idzie - muszę to zobaczyć

pozdrawiam po północy /cały dzień spałam ?
Jana 00:38, 26 lis 2016

mira napisał(a)

Czy ktoś to czytał ? ????????????????

Jesteś nr 1 pracuś

jak ten ogród będzie wyglądał w kolejnym sezonie a jak za kilka lat jak to w takim tempie idzie - muszę to zobaczyć

pozdrawiam po północy /cały dzień spałam ?
właśnie przeczytałam ja też nie dowierzam że sadzenie cebul skończyłaś po północy ale przypominam sobie że kiedyś już była mowa o sadzeniu w świetle lamp....ja właśnie skończyłam pracę umysłową i idę spać ale tak sobie pomyślałam że chętnie teraz poszłabym coś przekopać w ogródku bo miałabym lepszy sen
anna_t 09:54, 26 lis 2016

ja tez podziwiam ja ostatnio w nd sadzilam, potrzebowalam dużo ogrodu do teściów na obiad nie pojechałam bo wolałam w ogrodzie posiedzieć niż kisić się w domu.

Gosiu masz duże ilosci bylin które od nasionka obserwujesz nie mialabyś ochoty podzielić sie z nami swoim doswiadczeniem? zrobic jakiś top 10,20 roslin niezawodnych, łatwych czy niewiem.. długo kwitnacych?
albo pare top-ów