Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

anna_t 12:59, 25 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
no co Ty.a jak trafi na twarda sztukę (a znam takie) to nic ich nie ruszy. Nawet opitol. Nie chidzi chyba w zadaniach domowych o unikanie opitolu ale o...no wlasnie o co? Obowiązkowość uczy już samo wstawanie do szkoly

no temat ciężki ale w tej kwestii to raczej ja będę twarda sztuka choć obawiam się ze córcia odziedziczyła po mnie ta cechę ;p wygra silniejsza

pewne jest jedno napewno nie będę mamą która ukorzy sie przed nauczycielem który bedzie próbował skarżyć na moje dziecko i zrzucać na mnie całą wine za złe oceny!
amelia_b 13:31, 25 lis 2016

powiem tak lekko nie jest np w tamtym tygodniu odbierałam mojego małego po lekcjach, dzwoni dzwonek, on zrozpaczony biegnie i krzyczy "mamooo a oni powiedzieli że to ja popsułem drzwi do szafy a to nie ja" ( tłumacze "oni" czyli koledzy) więc ja nie wiele myśląc dziecko zabrałam do wychowawczyni. Pytam co to za akcja z tymi drzwiami bo się mój już żali. okazało się że to jednak ktoś inny popsuł drzwi do szafy a mój w tej szafie siedział (wytłumaczcie mi co moje dziecko robiło na zajęciach w szafie?) skończyło się tak że zdjęłyśmy z wychowawczynią drzwi z prowadnic, założyłyśmy kółka bo wypadły, włożyłyśmy drzwi z powrotem na prowadnice i po sprawie
13:44, 25 lis 2016
o wybitych zębach czytam ....skąd ja to znam ...to niczym plaga wieku przedszkolnego tez miałam szczerbate dziecko.

a mowa ....takie coś

- powiedz pociąg
- tuta!

anna_t 13:46, 25 lis 2016

amelia_b napisał(a)
powiem tak lekko nie jest np w tamtym tygodniu odbierałam mojego małego po lekcjach, dzwoni dzwonek, on zrozpaczony biegnie i krzyczy "mamooo a oni powiedzieli że to ja popsułem drzwi do szafy a to nie ja" ( tłumacze "oni" czyli koledzy) więc ja nie wiele myśląc dziecko zabrałam do wychowawczyni. Pytam co to za akcja z tymi drzwiami bo się mój już żali. okazało się że to jednak ktoś inny popsuł drzwi do szafy a mój w tej szafie siedział (wytłumaczcie mi co moje dziecko robiło na zajęciach w szafie?) skończyło się tak że zdjęłyśmy z wychowawczynią drzwi z prowadnic, założyłyśmy kółka bo wypadły, włożyłyśmy drzwi z powrotem na prowadnice i po sprawie

a spytałaś co w tej szafie robił?
w której jest klasie?
AniMa 13:49, 25 lis 2016

Moja Karola jak oglądała bajkę "Rogate ranczo" to przez pól roku na krowy wołała: "Madzia, Madzie" (krowa w bajce tak miała na imię)
amelia_b 13:54, 25 lis 2016

anna_t napisał(a)

a spytałaś co w tej szafie robił?
w której jest klasie?
w drugiej Aniu nie potrafił mi wytłumaczyć po jakiego grzyba do tej szafy właził. podejrzewam że jak kończyły się zajęcia to na hura wszyscy się na szafę rzucili po ubrania
anna_t 14:03, 25 lis 2016

amelia_b napisał(a)
w drugiej Aniu nie potrafił mi wytłumaczyć po jakiego grzyba do tej szafy właził. podejrzewam że jak kończyły się zajęcia to na hura wszyscy się na szafę rzucili po ubrania

no tak szaleństwo
czyli jako 6 latek szedl do szkoly? i jak wrazenia?

Asia Navi my dziewczyny mamy w podobnym wieku, ty puszczasz do szkoły jako 6 czy 7 latke?
amelia_b 14:18, 25 lis 2016

anna_t napisał(a)

no tak szaleństwo
czyli jako 6 latek szedl do szkoly? i jak wrazenia?

Asia Navi my dziewczyny mamy w podobnym wieku, ty puszczasz do szkoły jako 6 czy 7 latke?
jako 7 latek poszedł, mój wrześniowy wiec nie musiałam go puszczać wcześniej
beta 14:46, 25 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
ja zapisywałam choc pierwsze słowa takie jak: gebasa (kiełbase), śiś (śnieg) i duzo imnych fajnych. ale dzieci są boskie to fakt
np moja mlodsza ostatnio oglądając Peppę w trakcie wizyty u wujak (wujek wyszedł na chwilę z pokoju po czym wrócił).

I. do wujka(relacjonuje bajkę): Oni teraz sa u lasu i ją.
wujek do I. (po zastanowieniu): sa w lesie i jedzą?
I. do wujka: no. ją.

Hahahaha dobre
Ale nikt nie zgadnie co to w dziecięcym języku jest kabukaba?
nawigatorka 15:45, 25 lis 2016

MirellaB napisał(a)
Ja też zapisuję śmieszne słówka / powiedzenia Kuby
tyle że z wiekiem to już całe rozmowy śmieszne się robią.dużo tego pisania