Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak przechowujemy narzędzia i akcesoria ogrodowe 19:37, 08 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Ja drobne narzędzia przechowuję w wiszącym niezbędniku z kieszeniami

Podoba mi się...muszę sobie takie cosik zakupić
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:31, 08 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

O mój się martwiłam trochę, takie szare plamki złapał, pryskałam przeciw grzybowi, bez rezultatu...Teraz już mu listki opadają. Zbieram je dokładnie, powrotu choróbska w przyszłym roku się boję.

Niestety ten klon potrafi złapać mączniaka na koniec sezonu.... liście ma tak gęste, że powietrze w nim nie "chodzi"...... chociaż ptaki go uwielbiają... i ruch robią jak w centrum miasta... Dlatego powinien rosnąć w przewiewnym miejscu.... a nie np. w szplerze z tuj.... to też powód , że koło niego nic nie posadzę co zatrzyma ruch powietrza..

Wierni kibice szklarnia..... i moich pomysłów.. przymiarka do zmiany miejsca będzie.... muszę uporządkować przestrzeń....... a teraz po kawusi.... czas do pracy... witaj dniu.......

No to Ci powiem, że u mnie ma wygwizdowie. Malutki jest, tegoroczny, do gęstego mu daleko

Ciężko go dojrzeć, ale jest! Za zatoką śmietnikową. Muszę przesadzić, jak urośnie będzie kłopot żeby furtkę otworzyć
Mam nadzieję, że wiosną nie będzie śladu po parchach
Nigdy nie mów nigdy 19:21, 08 lis 2012

Do góry
Żebyś nie musiała szukać

Tego klona z prawej strony jeszcze tu nie ma, ale przesadzę wiosną. Mam go gdzie indziej jeszcze.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:10, 08 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, nie wiem czy czytujesz Werandę (ja prenumeruję wiele pism wnętrzarskich) ale bardzo Ci polecam grudniowy numer.
Są tam piękne zdjęcia ogrodu Mai Palmy, projektantki, której ogród był kiedyś w "Mai w ogrodzie".

Ja nie tylko czytuję Werandę ale nawet mam tam swój tag Bo wielokrotnie udzielałam tam wywiadów, dawałam zdjęcia do artykułów, no i był mój ogród Teraz robimy z fotografem Werandy sesję ogrodu w czterech porach roku.

http://www.weranda.pl/archiwum/2010/05/12952-nastrojowe-zakatki

http://www.weranda.pl/aranzacje/ogrod/13241-bizuteria-dla-ogrodu

http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/ogrody-i-rosliny/ogrody/7582-ogrod-geometryczny

tutaj jest o olejowaniu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=32

Pokazywaliśmy też wykonanie tarasu i jego konserwację w Mai w ogrodzie, ale kiedyś jeszcze nie mieli strony w internecie. Najpierw taras trzeba oczyścić, zamieść oczywiście i zmyć Karcherem wodą z dodatkiem preparatu do mycia tarasów egzotycznych ew. drewnianych. Potem odczekać aż wyschnie i zaolejować olejem do drewna egzotycznego.

Brud będzie wnikał bardziej w nie zaolejowane niż w zabezpieczone - to jeden podstawowy fakt.

Ale fajnie się czyta Tylko ten pierwszy mnie zmroził "Danuta"! Matko, jakbyś była szacowną matroną. Może dlatego, że przyzwyczailiśmy się wszyscy do "Danusi"
Nigdy nie mów nigdy 19:00, 08 lis 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Na dziś mam tyle, co dalej ?

A te klony po obu stronach muszą tam być?...czy one będą oddalone od narożnika na te 10 m jak piliczyłam, jeżeli bliżej to obawiam się trochę czy nie zasłonią za bardzo narożnika?

Pozwolisz Kasiu, że wkleję jeszcze raz...

Kindzia napisał(a)

Gdybyś posadziła rośliny takie jak masz na planie...to co byłoby widać z tych roślin na zdjęciu?

Zostaną tylko tuje i klony. Reszta będzie stamtąd przesadzona...gdzieś...na razie nie wiem gdzie
Diabolo jest tam za ciemna, nie widać jej. Te zielonkawe berberysy mają za mało słońca i nie wybarwiają się tak jak trzeba. Trochę więcej słońca dociera do admirałków i dlatego najlepiej się wybarwiają. Ale same tam nie mogą zostać.
Czyli pusty róg zostanie. Posadzę wiosną to co mi doradziłyście. Zobaczymy czy coś jeszcze będzie trzeba. Przed chwilą oglądałam "dorosłe" lime"...są wielkie
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:59, 08 lis 2012

Do góry
mira napisał(a)
Bogdziu te goździki są świetne - jak kwitną pachną jak dla mnie obłędne - nie chorują i cały rok wyglądają dobrze, po kwitnieniu tylko trzeba powycinać przekwitłe kwiatki - pod koniec maja jak się przechodzi przez ogród zapach się ciągnie
a to ich kondycja z soboty /śnieg już był/

Pieknie Ci się rozrosły, jest na co popatrzec.
Nigdy nie mów nigdy 18:49, 08 lis 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Na dziś mam tyle, co dalej ?

A te klony po obu stronach muszą tam być?...czy one będą oddalone od narożnika na te 10 m jak piliczyłam, jeżeli bliżej to obawiam się trochę czy nie zasłonią za bardzo narożnika?

Pozwolisz Kasiu, że wkleję jeszcze raz...

Kindzia napisał(a)

Gdybyś posadziła rośliny takie jak masz na planie...to co byłoby widać z tych roślin na zdjęciu?
Ogródek Hanusi po zimie 18:48, 08 lis 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego Haniu.

Mój zielony świat 18:36, 08 lis 2012

Do góry
Witam,i dziękuję za życzenia na mojej stronie.Masz bardzo ładne nasadzenia w ogrodzie, a japońskie akcenty bardzo mi się podobają.

Ogródek Hanusi po zimie 18:35, 08 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Haniu u mnie plucha okropna . Zimno i wieje. U Ciebie pewnie nieco lepiej ale też niezbyt. Odnalazłam więc zdjecie gdzie obydwie mamy słoneczka pod dostatkiem.

Pozdrawiam serdecznie.

Jak miło na Was popatrzeć Bogdziu i Haniu aż sama ręka sie podnosi i macha do ekranu.!
Bajkowy ogród Weroniki 18:30, 08 lis 2012

Do góry
W drodze powrotnej zatrzymaliśmy się na krótko w Kłodzku, by sprawdzić czy roboty remontowe na pięknym moście z rzeźbami, zakończone.

I parę zdjęć jesiennych zza okna samochodu:

Ogródek Hanusi po zimie 18:29, 08 lis 2012

Do góry
Przyszłam w odwiedziny a tu trafiłam na jubileusz, więc serdecznie życzę spełnienia i moc zdrowia.!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:24, 08 lis 2012

Do góry

A na koniec rozchodniki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:23, 08 lis 2012

Do góry
Derenie - jakby był ten czerwony jaśniejszy to bym się wcale nie obraził

Limelight

Hakone

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:20, 08 lis 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:19, 08 lis 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:17, 08 lis 2012

Do góry
Modrzew japoński - teraz widać jak na dłoni jego pogięte gałązki

Ogródek Hanusi po zimie 18:14, 08 lis 2012

Do góry
Mili moi,właśnie pożegnałam domowych gości,zaglądam w ,,lufcik"a tu :
Marek,Justyna,Ania ASC,Eliza,Bożenka,Małgosia,Marysia,i wszyscy z kwiatkami ogrodowymi,moimi ulubionymi!
Za życzenia wszystkim dziękuję i dla Was też zostawiam kwiatki.......

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:14, 08 lis 2012

Do góry

Cyprysika muszę stąd przesadzić....Nawet wiem gdzie pójdzie Tylko drugiego muszę dokupić

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:12, 08 lis 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies