Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:10, 07 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

dobranoc, ide pomieszkać z mężusiem..i kurowac nogę, bo mnie strasznie uziemiła!

i niepokoi mnie mój rh, nadal kwitnie!..i rośnie, to chyba nienormalne o tej porze! to jest Cunigham White

No właśnie, czytałam kiedyś, że ta odmiana powtarza kwitnienie, ale nie wiedziałam, że tak późno

Fajnie kupię sobie tą odmianę, bo jeden rodek mi padł po zimie, zobaczymy jak będzie po tej...

Ile ciekawych informacji jest na forum, potem człowiek wie, co warto kupić, a co nie
Tak też dowiedziałam się, że magnolia Susan powtarza kwitnienie, oczywiście ją nabyłam

Mam nadzieję, że twoja kostka ma się lepiej

Kasiu, bombowy avatarek ja też tu sie dużo nauczyłam i większośc nowych nasadzeń, to wpływ Ogrodowiska; Susan powtarza kwitnienie, ale mnie od klilku lat pierwszy raz podmarzłą w kwietniowe mrozy; może odbije, bo część zdrowa, a część umarzła, głupio to wygląda póki co! nóżka lepiej

To cię cieszę, że noga lepiej
Mi w tym roku w maju zmarzła magnolia galaxy, ale potem podwoiła swoją wielkość, podobnie stało się z azaliami, rosły jak szalone, po tym jak mróz zniszczył wszystkie kwiaty
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:09, 07 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebciu werbena .... poprostu cudowna !!!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:03, 07 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Czy tak wygląda jesień w ogrodzie?

widzę, że lawenda w tym roku zwariowała, u mnie też tak kwitnie, mam nadzieję, że nic jej nie będzie w zimie

Okrywasz lawendę?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:56, 07 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

dobranoc, ide pomieszkać z mężusiem..i kurowac nogę, bo mnie strasznie uziemiła!

i niepokoi mnie mój rh, nadal kwitnie!..i rośnie, to chyba nienormalne o tej porze! to jest Cunigham White

No właśnie, czytałam kiedyś, że ta odmiana powtarza kwitnienie, ale nie wiedziałam, że tak późno

Fajnie kupię sobie tą odmianę, bo jeden rodek mi padł po zimie, zobaczymy jak będzie po tej...

Ile ciekawych informacji jest na forum, potem człowiek wie, co warto kupić, a co nie
Tak też dowiedziałam się, że magnolia Susan powtarza kwitnienie, oczywiście ją nabyłam

Kasiu, bombowy avatarek ja też tu sie dużo nauczyłam i większośc nowych nasadzeń, to wpływ Ogrodowiska; Susan powtarza kwitnienie, ale mnie od klilku lat pierwszy raz podmarzłą w kwietniowe mrozy; może odbije, bo część zdrowa, a część umarzła, głupio to wygląda póki co! nóżka lepiej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:54, 07 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
No nie tu 13 stronka , a ja jeszcze po starym wątku buszowałam Zakątki śliczne, nasadzenia żurawkowe przebogate, zostawiam różyczki na nowy wątek i pozdrawiam życząc zdrowia

Aniu, cudna róża fajnie, że trafiłąs do nowego bo samej byłoby mi tu smutno
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:52, 07 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Pod słońcem Toskanii 11:49, 07 paź 2012

Do góry
Tak te stare mury obrastające bluszczem też nam się szczególnie podobają, tutaj po prawej pstra odmiana z ogromnymi liśćmi.

No i ten stary bruk, pamiętający najstarsze czasy średniowiecza, po którym przeszły już miliony ludzi, zachwycił mnie szczególnie. Ci co znają mój wątek podstawowy wiedzą, że ja mam na tym punkcie szczególnego hopla

Oliwki w pięknych terakotowych donicach przed wejściem do jednego z kościołów (Monteriggioni).

Ogromne modrzewie oraz platany w parkach i na skwerach (tu z Florencji)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:29, 07 paź 2012

Do góry
No nie tu 13 stronka , a ja jeszcze po starym wątku buszowałam Zakątki śliczne, nasadzenia żurawkowe przebogate, zostawiam różyczki na nowy wątek i pozdrawiam życząc zdrowia
ogrodoweimpresjejolki 11:26, 07 paź 2012

Do góry
Jolu odpędź smutki, a radość niech pozostanie
Dla Ciebie ostatni kwitnący powojnik

Pod słońcem Toskanii 11:20, 07 paź 2012

Do góry
Oliwki można kupić szczepione na pniu na różnej wysokości. Od 29 Euro.

W tle łuk porośnięty winobluszczem w barwach jesieni Chciałabym mieć coś takiego u siebie

Ogromna kolekcja kwitnącego w kilku kolorach hebe. Niestety u nas nie przezimuje.

Na jednym z parkingów zaciekawiła mnie pergola z klinkieru i drewna połączona ze skarpą obrośniętą owocującym w dwóch kolorach ognikiem szkarłatnym. Pomysł godny naśladowania.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:20, 07 paź 2012

Do góry
Róże i żurawki szaleją

Złocienie kwitna nieprzewanie

Lawenda również

Tylko kiścień nieśmiało przypomina, ze jesień nadchodzi
zielonastrefa 11:20, 07 paź 2012

Do góry
ja dam różę na dzień dobry i Miłkowo II, coby się nie zgubić

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:17, 07 paź 2012

Do góry
Czy tak wygląda jesień w ogrodzie?

Ogród średniowieczny i nie tylko 11:14, 07 paź 2012

Do góry

Oraz plan nasadzeń - ale kształt zawsze można dopasować - ilość roślin też

Ogród średniowieczny i nie tylko 11:13, 07 paź 2012

Do góry
Jak obiecałem

ogrodoweimpresjejolki 11:08, 07 paź 2012

Do góry
a kysz zmartwienia!! Jolu, jeszcze raz najlepsze życzenia urodzinowe
Pod słońcem Toskanii 11:08, 07 paź 2012

Do góry
Spacerując uliczkami natknęłam się na kilka znanych roślin. Na przykład kwitnący bluszcz pospolity.

To chyba zimowit, ale rosnący w zaskakującym miejscu, na poboczu ruchliwej drogi do Pienzy.

W jednej ze szkółek natknęłam się na taki oto okaz, jak szczotka do butelek

I bardzo ciekawa donica do wykorzystanie wertykalnie ,np. na truskawki wiszące

Holandia w jesiennych kwiatach i trawach 11:02, 07 paź 2012

Do góry
Oto książka o tym ogrodzie. Uzyskaliśmy autografy i nawet mamy pamiątkowe zdjęcia

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:00, 07 paź 2012

Do góry
Gratulacje romantycznego spotkanka. Pogoda ducha i w ogrodzie dopisała
Holandia w jesiennych kwiatach i trawach 10:56, 07 paź 2012

Do góry
Malarz przy pracy w ogrodzie

Rzeźby wyeksponowane są w różnych miejscach

Obrazy można kupić. Oglądaliśmy wszystkie w galerii

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies