Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie wymarzony … 08:17, 23 kwi 2022

Do góry
Chyba jeżówki się budzą ufff
W ogródku Martki 07:26, 23 kwi 2022

Do góry
Johanko, bardzo chciałabym takiego wyżeracza szpilek i znaczników mieć u siebie, niestety nie mogę. Patent odgapiony z Ogrodowiska, ale bardzo eko.

Lidko, u mnie trawnik zmniejszył się niemal o połowę, o takich relacjach mówimy uśmiałam się z tego poszerzania, mąż się zdziwi ja zdecydowanie oddycham z ulgą, że trawnika mniej. Oj nie przypisuj już tak za bardzo mężowi tego ogrodu, bez Twoich dążeń i wizji byłyby - jak przypuszczam - małe szanse, że cokolwiek by powstało

Wiaan, chciałabym się z tej linijki trochę wyzwolić, nie udaje się. Choć ta rabata miała być z założenia bardziej formalna, po drugiej stronie oranżerii będzie - eksperymentalnie - nieco inaczej. ŚŚ kupiłam stacjonarnie. Priv.

Tulucy, być może krążymy po tej samej orbicie a Twój wątek rozpędzony, nie jest łatwo się wstrzelić  Fajnie, że nowe idzie

Dario, 8 sztuk to już materiał na ładną różankę, ale dokupić oczywiście można, wręcz trzeba

Roociko, niedawno byłam w Wielkopolsce, tam to dopiero zielono, u nas bardzo słabo. Kozę już uwielbiam, czas przy kozie odczuwa się inaczej niż bez kozy, szczególniej, jakoś tak jest Życzę wiosennego przyspieszenia. W Warszawie już nastąpiło, ale poza miastem jeszcze nie czuć tego zupełnie.

Haniu, dziś będzie operacja na ŚŚ. BARDZO! dziękuję za słowa otuchy i wskazówki. Tak mi szkoda pozbywać się tej gęstwiny, ale trzeba dla późniejszego efektu.

Alicjo, zimne i wilgotne wieczory za sprawą kozy nabrały innego wymiaru. To jest obecnie hit

Elu, już to odkryłam, że trzeba po jednym polanku dokładać, by nie mieć sauny Róże przy oranżerii już posadzone w listopadzie, teraz robiłam tylko drobne korekty i chcę dosadzić trawy i byliny. Komin wychodzi pionowo do góry, w górnej części jest ocieplony oczywiście, to istotne. Przy okazji zrobię zdjęcie. Od dołu przez posadzkę jest wyprowadzony dolot powietrza. Kozę oczywiście polecam

Iwona, super wiadomość, zapowiada się dereniowy spektakl, a czy mogłabyś zrobić zdjęcie i wrzucić tu czy u siebie w wizytówce? Jestem tych pąków bardzo ciekawa.

Ewo, koza natychmiast otrzymała należytą troskę i atencję  Wiem, że u Ciebie znacznie cieplej, zielono i kolorowo, w stosunku do zeszłego roku wegetacja jest znacznie opóźniona, zimny marzec i kwiecień zrobiły swoje, nie pracowałam jeszcze w ogrodzie bez czapki. No powiedz sama, czy nie skandal? !

Tymczasem moja hakonechloowa odyseja trwa, chucham i dmucham na sadzonki otrzymane od Reni, a one pięknie puściły listki Radość wielka!

Miłego weekendu, pędzę do ogrodu, dziś wreszcie pogrzebię, mam na to cały dzień, sama sobie zazdroszczę

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 06:45, 23 kwi 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Judith, przecież to jest duża hakone! Rok temu otrzymałam coś, co przypominało maksymalnie połowę Twojej sadzonki. Prawie bez korzenia. Nie miały nawet szans się przyjąć. W kwestii rabaty - widziałabym tam jeszcze trawy typu proso lub molinia do stworzenia zwiewności.
Magary Dramaty z Rabaty 00:37, 23 kwi 2022

Do góry
I jeszcze taka wiosna:

i taka:

i klonik orange dream, w najbardziej nasłonecznionym u mnie miejscu, już taki:
Magary Dramaty z Rabaty 00:33, 23 kwi 2022

Do góry
I wiosna, w końcu

Magary Dramaty z Rabaty 00:27, 23 kwi 2022

Do góry
Mój sukces - rogal ogarnięty

April podbija las... 22:30, 22 kwi 2022

Do góry
April napisał(a)

A to ostatnie zdjęcie przecudowne, aż musiałam powielić
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:27, 22 kwi 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wklejałam kiedyś swoje robocze zdjęcie podpisane "Ogrodnik ładuje swoje akumulatory".

Zakładałam ogród w trakcie budowy domu. Stąd to tło.

Haniu jak sadziłam moje pierwsze drzewka to tez jeszcze była budowa. Kaloszy nie mialam i zniszczylam skórzane botki.
Ubralam je bo myslalam że są do kostki, wygodne, potem umyje i bedzie ok. A one sie rozkleiły od tej mokrej i lepistej gliny.
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 21:10, 22 kwi 2022

Do góry
Daliowanie czas zacząć
Głównie dlatego, że zauważyłam już długie, jaśniutkie pędy w moich z ub roku. Przetrzymywałam w piachu za radą Ewy i pierwsze pudło jest super.
Karpy swoje są zdecydowanie w lepszej kondycji niż kupione. Chodzim i o 2 rzeczy:
- przesuszenie - moje miały lekko wilgotny piasek - taki jak był przywieziony ze sklepu
- obłamane bulwy - w kupnych, z raczej dobrych firm a jednak sporo bulw ledwo się trzyma na szyi.

Zachowałam takiego pipetka jak na 2gim zdjęciu- i teraz wielkie zdziwienie, że on jednak ma piękne oczko, ba - wyrasta już z niego.

Wczoraj zaczęłam sadzić do donic w ogródku, a dziś do ziemi w ogrodzie.
Sąsiada też obdarowałam .

Oby tylko ogrodnicy nie zajrzeli z przymrozkami!!!

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:32, 22 kwi 2022

Do góry
Kokesz napisał(a)

Chętnie popatrzę teraz na Was dziewczynki

Wklejałam kiedyś swoje robocze zdjęcie podpisane "Ogrodnik ładuje swoje akumulatory".

Zakładałam ogród w trakcie budowy domu. Stąd to tło.
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:30, 22 kwi 2022

Do góry
Magleska napisał(a)
Wiola dzieje się u Ciebie trawniczek ,to wiesz ,że zazdraszczam

i dziś też zakupiłam 5 biednych ciemierników obniżonych mocno cenowo -liczę na to ,że się przyjmą

siewek nie wyrzucaj -wiem ,że to dodatkowa praca dla Ciebie ,ale na pewno chętni się znajdą ( cichutko ja też )

Trawniczek dziękuje za pochwały tffu tffu żeby nie zapeszyć
Nie mogę się napatrzeć na tą soczystą zieleń

Madziu coś się dzieje ,w końcu wiosna! choć zimnica,ale widać jakieś ocieplenie na horyzoncie,liczę że wszystko wystrzeli w końcu
A po weekendzie pielenie czas Start !

Super, że udało Ci się kupić ciemierniki w promce na pewno się przyjmą ,to łatwe w uprawie roślinki

Nie narazie nie mam zamiaru wyrzucać, niech rosną a potem się zobaczy
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:59, 22 kwi 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia,
ułudkę sadziłaś czy wysiewałaś?
Chciałbym obsadzić spory kawałek ale chyba będę szukał nasion.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:55, 22 kwi 2022

Do góry
Magnolia Royal Star

Piękna.
Moje stanęły w miejscu i się nie rozwijają. Już się zaczynam martwić czy doczekają ciepła aby pokazać swą urodę czy zostaną w pąkach.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:53, 22 kwi 2022

Do góry

i upolowane floksy

Chciałbym sadzić floksy szydlaste aby się zwieszały ale mam wątpliwość czy nie za późno się za to zabiorę?
W ogródku emerytki 19:50, 22 kwi 2022

Do góry
gogo napisał(a)
Poszalałam dziś w ogrodzie - z nożyczkami
Dorwałam wszystkie niskie trawy i zrobiłam z nich "jeżyki".
Wiem, że to za późno, bo już ruszyły, ale nie wyglądały ładnie po zimie i nie miałam wyjścia.
Trudno, co ma z nimi być, to będzie.

będzie dobrze. Ja też późno zciachałem trawy.
Przedogródek pod dębem 19:46, 22 kwi 2022

Do góry
ajka napisał(a)

O proszę, mieszkam blisko, a nigdy o tym pałacu nie słyszałam. Może zajrzymy następnym razem w drodze na południe. Twoja fotka super ![/quote

Witaj Aniu na moim wątku.
Pałac wart zwiedzenia
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:06, 22 kwi 2022

Do góry
Kolejny plan na tez sezon: spory kompostownik
W domu mamy 3 nowych lokatorów produkujących obornik bardzo dobrej jakości i tyle go produkują, że aż musimy znaleźć nowe, większe miejsce na kompost

Powiem Wam że te bobki, to nam wrażenie że nawet można by dać bez kompostowania gdzieniegdzie
Ash

Rychu

Leila
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:58, 22 kwi 2022

Do góry
Zimno i mokro, więc najlepszy czas na przesadzanie ,wyskoczyłam na chwilę i przesadziłam siewki orlików i ciemierników i jeżowek

Orliki poszły obok matki ,bo rozsiały się że 2 m dalej

Siewki ciemierników wyrwałam z kamiennej ścieżki,stąd bez ziemi

W tym roku będę już ścinać przekwitnięte kwiaty ciemierników ,bo mam teraz pełno siewek i mi wystarczy

Kolejne dzieci ciemierników rosną
Glina i zielsko 17:53, 22 kwi 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Lidka nie stresuj się trawą, pogoda dramat, jak w listopadzie jak w końcu przyjdzie wiosna trawka też będzie. U mnie pamiętam też chwasty wychodziły, ale potem z nimi wygrałam
Wrzuć jakąś fotkę z bliska jak to wygląda, ocenimy co tam nawyczyniał ten pan

Anetko,
Mówisz i masz.

Na tej mniej więecej połowie trawnika czyli ok 150 - 170 m2 posialiśmy dziś z Teściem trawę. Z info na opakowaniu wynika że 5kg jest na 200 m2. Pograbione kilka razy w różne strony.

A druga połowa wyglada tak. Znowu zamówiłam trawe i też będę siać.
Zielska co nie miara. Lebioda mnie nie martwi. Ale perzu nie cierpie.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 17:47, 22 kwi 2022

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Pomoc taty nieoceniona Szybko się uwiniecie z pracami.

Oj tak, bez jego pomocy chyba bym się dwa dni tym zajmowała. Ciekawe, skoro tata odwalił sam prawie całą robotę sam, to czemu ja ledwo żyję.
Jutro wyznaczę rabaty, wyłożę kartonami i zacznię się najgorsze, planowanie co posadzić

Trochę mi nie dają spokoju te cisy przy płocie od frontu bo mam wrażenie, że rosną w dziurze. Nie wiem czy ich nie poprawię.
A tu wysadzone rośliny, 4 lawndy, 2 hortensje, 4 jeżówki i małe białe czosnki, czekają na posadzenie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies