Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Gosialuk 08:01, 23 wrz 2022

Tak jak Zuza napisała. Ogrody nawet pozostawione same sobie przeżywają bez uszczerbku. A teraz jeszcze pogoda taka nieogrodowa bardzo. Rośliny posadzone i rosną, będą tylko piękniejsze i okazalsze.
Na wiosnę wszystkie będziemy chodzić i wypatrywać kiełków wyłażących z ziemi i wyczekiwać kiedy to da się podziałać w ogrodzie.
A jak nie jesteś teraz ogrodowo nastawiona, to ogonki od czasu do czasu pokazuj. Też fajne.
galgAsia 08:25, 23 wrz 2022

Asia, no tak jest... Sezon letni rzucił nas na kolana, to teraz trzeba odreagować...
Ja się wyżywam szydełkowo i drutowo Pomaga
Buziaki
Judith 08:44, 23 wrz 2022

Roocika napisał(a)
[img

Asiu, co to za trawka? Taka sama rośnie przy moim biurze - cudna jest, a pojęcia nie mam co to

U Ciebie sezon szyciowy rozpoczęty, a u mnie szydełkowy . Poka, co stworzyłaś .
galgAsia 08:57, 23 wrz 2022

Judith napisał(a)

Asiu, co to za trawka? Taka sama rośnie przy moim biurze - cudna jest, a pojęcia nie mam co to

U Ciebie sezon szyciowy rozpoczęty, a u mnie szydełkowy . Poka, co stworzyłaś .
Ty też poka
Mgduska 18:52, 23 wrz 2022

Ja też już pomału przerzucam się na co innego Ale w ogrodzie jeszcze muszę podziałać - pod warunkiem, że będzie powyżej 10 stopni
Asia, no piękna ta frontowa! Ty już spokojnie możesz się zająć szyciem, a na ogród tylko łypnąć czasem, żeby popodziwiać
LIDKA 19:26, 23 wrz 2022

Piękne widoki. Bujnie jest.
Szyj z przyjemością.
ajka 21:45, 23 wrz 2022

Mnie o dziwo jeszcze niemoc nie wzięła, choć już zimno, komary żrą, a ja ciepłolubna jestem. Jakoś tak rozpędziłam się i nie mogę zatrzymać Ale rozumiem, w zeszłym roku miałam tak samo.
Alija 11:41, 25 wrz 2022

Roocika napisał(a)

Asiu, piękne te trawki, czy to jakiś trzcinnik, świetnie wygląda.
Niemocą ogrodową się nie przejmuj, jak przyszła to i pójdzie , nie można cały czas pracować na wysokich obrotach, potrzebna jest odmiana. Trochę poszyjesz, bo to teraz sprawia Ci przyjemność, a jak się znudzisz z przyjemnością
złapiesz za łopatę.
Roocika 13:34, 03 paź 2022

Dorii napisał(a)
Coraz bujniej u ciebie a frontowa wymiata :⁠-⁠D

Fajnie, że Ci się podoba.

Kordina napisał(a)

O szycie też jestem niedzielną krawcową. Właśnie się zabieram za przeróbkę i poprawkę.
Jasne, ze nie samym ogrodem człowiek żyje, a może pokażesz bluzeczkę w tym wątku:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/793-nasze-drugie-hobby-rysunki-obrazki-pastele-oleje-rzezby-roslinne-inspiracje

Uszyłam synkowi bluzeczkę, sam wybierał materiał. Teraz nie chce nosić i mam focha

Wiolka5_7 napisał(a)
Molinie wszystkie piękne,ale pomyłki wkurzają. Też miałam je pomylone w tym roku.

Ja też niedawno miałam zmęczenie materiału,ale zrobiliśmy sobie wypad w góry i siły i chęci wróciły

A chwasty też mam a jak i inne problemy... Np. kret mi zrył całą przytarasową ,wrr!

Piękne widoczki a frontowa ulubiona

Też bym zrobiła wypad ale bez dziciaków (niestety).

Cieszę się, że lubisz frontową

A na molinię sama się nabrałam. Pisało jak byk a ja przeczytałam co chciałam
Roocika 13:38, 03 paź 2022

Martka napisał(a)
Asiu, jak coś meczy, trzeba od tego odpocząć. Ja od listopada też planuję zapaść w ogrodowiskowy sen, do marca Na tapecie będą inne hobby, ale też gorący okres w pracy. Frontowa z rozchodnikami i trzcinnikami - zachwycam się i składam sobie obietnicę, że w przyszłym roku to już się otoczę rozchodnikami gdzie się da.
Molinia Heidezwerg też jest słodka, ja ją lubię, ale to oczywiście nie gabaryt, a mała kępka. Też warto ją mieć.
Ściskam, Asiu!

A da się od życia odpocząć

Obiecałam sobie, że wykrzesam z siebie i z męża hehe siły na posadzenie zakupionych wiosną roślin. Zobaczymy czy wszystko będzie współpracować, moja niemoc jest bardzo silna i łatwo może przejąć stery.

antracyt napisał(a)
Ja nie robiłam w ogrodzie nic prócz podlewania prawie całe wakacje... niemoc nad niemocami. Ogród przeżył to bez szwanku. Twój też sobie poradzi i jak widać na zdjęciach cały czas pięknieje

To bardzo pocieszające co piszesz Dziękuję.

DariaB napisał(a)
Czasem trzeba odpocząć nawet od ulubionych zajęć złapać oddech i chęci na ponowne działanie. Twoja rabata wjazdowa jest cudowna!

Dziękuję

basia3012 napisał(a)
Asiu, piękne widoki ogrodu na Twoich pstrykach. Ogromny rozrost roślin w porównaniu do poprzedniego roku. To cieszy Asiu. Odpoczynek więc zasłużony.
Szycie to bardzo fajne zajęcie. Też twórcze, jak ogród. Kiedyś bardzo dużo szyłam. Uwielbiałam to. Teraz trochę mniej, tak dorywczo.
Pozdrawiam Asiu.
ps. Ale jakieś fotki to wstawiaj. Nie bądź taka.[/quote

Basiu, tak całkiem nie znikam ale jest mnie niewiele ostatnio.

Buziaki.