Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bajkowy ogród Weroniki 21:28, 05 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Weroniko i tak jest pięknie i kolorowo
Przybywam w pokoju i pytam bo wiem,że to u ciebie była mowa o roślinie okrywowej po której można chodzić ,deptać.
Jaka to roślina ?
Drugie pytanie urodziło się przed minutą czy opryskujesz marcinki?Jeśli to czym?

Martku , witam pokojowo.
Jeżeli u mnie było o roślinie po której chodzę, to może chodziło o ścieżkę z kamieni i karmnika ościstego, a zdarza mi się chodzić po floksach szydlastych, gdy przekwitną a ja muszę coś wypielić w pobliżu.
Marcinków nie pryskałam, ale staram się zmieniać ich miejsce co trzy lata ze względu na nicienie, chociaż stosuję sposób z towarzystwem aksamitek, które mają nicienie spałaszować.
Pozdrawiam poszumem traw i zapachem róż.

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 21:23, 05 paź 2012

Do góry
Dla wytrwałych MIKRO-panorama w zbliżeniu
Mój kawałek raju II 21:20, 05 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

budleje Blue Chip z hortensjaą

Bardzo piękna ta budleja.Pozdrawiam Aniu.

Bogdziu dzisiaj odebrałam karmniczek, już wisi na tarasie, jutro zrobię zdjęcie dziękuję no i kupiłam przy okazji jak kupowałam słonecznik, robaków kalifornijskich do kompostu Budleje w tym roku ładnie wysoko porosły

Ciesze sie że wszystko z karmnikiem w porządku.
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 21:19, 05 paź 2012

Do góry
Sęk w tym, że z szerszej perspektywy to nie bardzo jest jeszcze co pokazywać

Oj, Tess, ty masz nosa, no już pokazuję:

Przytulony do lawendy, sprytny rumian złapany na gorącym uczynku

Zielona odskocznia 21:19, 05 paź 2012

Do góry
Nie mam czasu robić w ogródku, pozostaje mi tylko przyglądanie się roślinkom.
A tu moje cisy które są posadzone za kolnami w zakątku kolnowym, marzy mi się żywopłocik
Nie są zaduże ale cena też była mała 5 zł za szt. Posadziła je co 40 cm mam nadzieję że się rozrosną. Płot mam ubrudzony przez moje boćki (dobrze że już odleciały) i dlatego muszę mieć jak najszybciej nowy parasol ochronny. Może za tydzień posadzę klony i niech rosną szybko, bo boćki na wiosnę wracają.
Lecę w kulki... 21:19, 05 paź 2012

Do góry
Aniu, Sławku dziękujemy za odwiedziny i cudne prezenty
Było nam z Wami bardzo miło
Pozdrawiamy S

......jestem wzruszona dziękuję bardzo...

Mój kawałek raju II 21:17, 05 paź 2012

Do góry
Kwitną jeszcze powojniki Jerzy Popiełuszko, President, jan Paweł i Patricia Ann Fretwall, wszystkich nie pokazuję bo je znacie
te w doniczce wkopane w ziemię lepiej wyrosły niż te bez trzykrotka wiertlica zaślaz mina
Moje ustronie 21:14, 05 paź 2012

Do góry

W ogródku u AnyZadory 21:13, 05 paź 2012

Do góry

Ogród w Alei Lipowej... 21:12, 05 paź 2012

Do góry
justi napisał(a)
i trochę smakołyków jesiennych

Cudne zdjęcia!!
Jesień w pełnej krasie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:10, 05 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Marzenka, Ty ciągle pędzisz, jak błyskawica! Wulkan energii, normalnie! Pozdrawiam jesiennie.
Pochwalę się: zamówiłam dokładnie 305 szt. cebul. Do Twojej kolekcji jeszcze mi daleko, ale pierwsze koty za płoty! Czekam na przesyłkę i dalsze motywacje do działania z Twojej strony. Masz na mnie dobry wpływ!

Madżenka, nareszcie jesteś
Siło napędowa forum i foremek
Wszystkiego najlepszego z okazji 8setki
Myślałam, że skończę Rzeczone Kółeczko i wstawię zdjęcie, ale leje buuu....
Dlatego kfiatuch..ale swój, na własnym ogrodzie wyhodowany

Aga, no proszę.. jaka ilość A u siebie to nic nie napisałaś o cebulach... i siem sprawa rypła A gdzie sadzić będziesz????

Ewa stęskniłam się za Wami ale tak zarobiona ostatnio jestem, że nie wyrabiam dzisiaj nawet fryzjera na 19 odwołałam bo bym nie dojechała.... w niedzielę znów wyjeżdżam i nie wiem czy będę miala dostęp do netu
W ogródku u AnyZadory 21:08, 05 paź 2012

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 21:05, 05 paź 2012

Do góry
Dajano, dzięki za miłe słowa i buziaki. Marcinków u mnie dostatek, a będzie jeszcze więcej, niech się jesień mieni kolorami.
Co do Kajtka, to dzisiaj go nie pozdrowię od Ciebie. Wczoraj mnie chapnął. Zauważyłam, że kuleje i poddałam to analizie. Czy jak dźwigał po schodach pana buta i spadł z nim ze dwa razy, bo ciężki, czy naderwał sobie pazurek...a może igła świerkowa go uwierała... Właśnie wydobywałam tę igłę z jego kudełków na brzuszku, a on jak wariat na mnie skoczył i chaps mnie w rękę. Dzisiaj już nie kuleje.
Mój M. wydedukował, że nie wolno go męczyć wieczorem bo jest śpiący, i nie zabierać co należy do niego, np. taka igła świerkowa należała do jego brzucha. Dzisiaj się mijamy bez słów a M. mówi, że napisze do TV żeby przysłali nam psiego psychologa, najchętniej meksykańskiego Cezara.
Podziwiałam Twoje róże, juz widzę jak Cię cieszą, a co będzie za rok jak się rozkrzewią.
A hortensje nie za gęsto posadziłaś i taką ilość, one szybko rosną. Buziaczki.

Czerwienią się marcinki za krzewuszki i floksy, które swoje czerwienienie zakończyły już.

A tu marcinki dodają błękitu za czerwone chryzantemy, które wymarzły.Jeszcze w pełni zakwitną.
W ogródku u AnyZadory 21:04, 05 paź 2012

Do góry

Ogród Leny. 21:00, 05 paź 2012

Do góry
Sylwia,dokładnie - tylko popatrz na to zdjecie:

Ta "przejrzystość" mocno mnie denerwuje...
Brak tu konkretnego ,gęstego żywopłotu jako tła dla reszty!!!
Muszę to zdecydowanie zmienic - a cisy zanim urosną to ja siwa będę.Przeniosę je na "podkłady kolejowe" i będzie git!
Plan jest ,wiec przez zimę będę siły magazynować i do ataku wiosną
W ogródku u AnyZadory 21:00, 05 paź 2012

Do góry

maciejka w donicy

Muniek uwielbia pić wodę z fontanny
Ogród w lesie 20:56, 05 paź 2012

Do góry
I jeszcze zagadka. Co to jest?

Ogród Sylwii od początku :) 20:53, 05 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Znów żurawek nakupiłaś?

O to pytałam-za thujami. Ale już mi wyjaśniono -dzięki.
Ogród w lesie 20:49, 05 paź 2012

Do góry
No i wreszcie, królowe naszego ogrodu - papryczki

Dynia i ostra papryczka to dwa najważniejsze składniki pysznej jesiennej zupy dyniowej...mniaaaam!
W ogródku u AnyZadory 20:48, 05 paź 2012

Do góry

oto mój pierwszy problem, juz drugie lato wiąz nam przedwcześnie traci liscie, robiłam opryski na przedziorka, na grzyby (pleśń) i to samo, obecnie jest już całkiem goły. Co robić? Co się dzieje?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies