Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

vita 21:28, 17 gru 2012

To już we trzy można się machnąć, po astilboidesy i nie tylko.
akanta 21:30, 17 gru 2012

vita napisał(a)
Byle do wiosny, byle! Zleci, zawsze zlatuje, niech tylko Nowy Rok powitamy

No Vito dzieki tobie to ja jeszcze bardziej będę tęskniła za wiosną.!
Zeta 21:31, 17 gru 2012

Wiosną i ja zapoluję na to cudo. Przepiękna będę na nią szukać odpowiedniego miejsca.
akanta 21:32, 17 gru 2012

vita napisał(a)
To już we trzy można się machnąć, po astilboidesy i nie tylko.

A...to jakaś większa odległość do naszego celu ! To jeszcze bardziej mnie zaciekawia."i nie tylko" ?ciekawe jakie ciekawostki masz na myśli.
akanta 21:54, 17 gru 2012

Wpadnij do mnie Vito,może rozpoznasz moją niby tarczownicę ,bo tak do końca to ja nie wiem co posadziłam.Rośnie dopiero drugi rok i była bez nazwy.
KasiaWB 21:54, 17 gru 2012

Wianków na te Święta nie wijemy grupowo , no ale za 3,5 miesiąca Wielkanoc )..... no a wcześniej trzeba na wiosenne kwiaty zapolować, na sadzonki etc.... Przy okazji kawka.... potem w maju 18-19.05.2013 Targi Eden, co sobotę targ pod zamkiem, szkółki też już będą otwarte..... Ciekawostek może być sporo ile chcemy
akanta 22:17, 17 gru 2012

KasiaWB napisał(a)
Wianków na te Święta nie wijemy grupowo , no ale za 3,5 miesiąca Wielkanoc )..... no a wcześniej trzeba na wiosenne kwiaty zapolować, na sadzonki etc.... Przy okazji kawka.... potem w maju 18-19.05.2013 Targi Eden, co sobotę targ pod zamkiem, szkółki też już będą otwarte..... Ciekawostek może być sporo ile chcemy [/quote

Kasiu widzę ,że snujesz projekty nie tylko w ogrodzie,to świetnie ! Pod zamkiem też bywałaś?To mogą być główne okazje a oby na inne czasu starczyło!
Pszczelarnia 22:45, 17 gru 2012

Już jestem. I tak czosnek niedźwiedzi u mnie nie jest ekspansywny, chyba nawet poszedł sobie dokądś i nie mam.
A zioła w donicach to raczej te odmiany mięty, które nie zimują w gruncie, rozmaryny, bazylie (w gruncie mi marnieje), żeby ten zielnik był ciekawy również w "wyposażenie". I pokżę upolowane donice (zdjęcie absolutnie ad hoc zrobione); ta pierwsza wydaje się być wytrzymała:

vita 17:36, 19 gru 2012

Dziewczyny- sąsiadki, z wiosną (zależnie od pogody i temperatury) jedziemy na zakupy?
Trzeba będzie omówić jeszcze kilka spraw, więc okoliczność, jakby w samą porę
Tess 17:50, 19 gru 2012

Fajna ta Astilboides tabularis, ale wielka też. Sporego ogrodu jej potrzeba, więc ja sobie na nią smaku nie robię.
Natomiast z ciekawością czytam o ziołach. Chcę mieć je w ogrodzie i muszę jakoś z głową to zrobić, bo w jak posadziłam miętę, to zarosła mi wszystko w promieniu metra
Chyba rzeczywiście doniczki to najlepsze rozwiązanie.