Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

vita 21:24, 17 gru 2012

Jaka narzędziowa rodzinka...niektórych nie wiedziałabym do czego użyć. Ten szpadelek, który wyglada jakby był do kancików, ale na krótkiej rączce? Oświeć sąsiadkę
Zeta 21:25, 17 gru 2012

Będę zaglądać jak najczęściej, jesteśmy z tych samych okolic więc tymbardziej jestem ciekawa twoich dokonań. Nie martw się ogrodem tak naprawdę on nigdy nie jest skończony. Ja ńiby po dwóch latach skończyłam ( to wersja dla męża żeby się nie denerwował że znowu grzebie w ziemi) ale na wiosnę mam nowe plany
noemi 21:27, 17 gru 2012

Ale kolekcja narzędzi fajnie to wygląda i śniegu u Ciebie tyleeeee ... do Sylwestra musi być !!! a u nas null, zero ...

pozdrawiam Kasiu
KasiaWB 21:34, 17 gru 2012

vita napisał(a)
Jaka narzędziowa rodzinka...niektórych nie wiedziałabym do czego użyć. Ten szpadelek, który wyglada jakby był do kancików, ale na krótkiej rączce? Oświeć sąsiadkę

Tak było, dopóki nie wyburzyliśmy starego budynku, z którym kupiliśmy działkę niektóre narzędzia nie są typowo ogrodnicze ale się przydają, w końcu u nas wszystko w budowie
zgadłaś Vita - ten półksiężyc to właśnie do kancików - montuje się go na widocznym obok kiju z wymiennymi końcówkami kupiony był w 2011 r. jako drugi po Fiskarsie jak jeszcze nie było sklepu Ogrodowiska bo teraz mam już trzeci - oczywiście najlepszy i najwygodniejszy JB pierwszy poszedł w dobre ręce
KasiaWB 21:42, 17 gru 2012

Zeta napisał(a)
Będę zaglądać jak najczęściej, jesteśmy z tych samych okolic więc tymbardziej jestem ciekawa twoich dokonań. Nie martw się ogrodem tak naprawdę on nigdy nie jest skończony. Ja ńiby po dwóch latach skończyłam ( to wersja dla męża żeby się nie denerwował że znowu grzebie w ziemi) ale na wiosnę mam nowe plany

Dziękuję i zapraszam, chociaż daleko mi do Twojego ogrodu ale liczę na cenne rady i uwagi
Cieszę się bardzo, że z nami jesteś i że nasza regionalna grupa się powiększa huuura zrobimy może jakieś regionalne spotkanie ?
Wiem już, że ogród to wieczna praca i nigdy nie będzie skończony , ale u nas jeszcze dom nie wybudowany (i nie wiem ile to potrwa) więc póki co nasadzeń docelowych na całości nie może być i to mnie smuci, bo ciągle mam w myślach jak ma być w tym ogródku ) Podoba mi się Twoja wersja dla M. )) dobre )) ja na szczęście mam wsparcie w tym zakresie
Życzę zatem realizacji nowych planów!

KasiaWB 21:48, 17 gru 2012

noemi napisał(a)
Ale kolekcja narzędzi fajnie to wygląda i śniegu u Ciebie tyleeeee ... do Sylwestra musi być !!! a u nas null, zero ...

pozdrawiam Kasiu

Cześć Madzia dzięki za odwiedziny! kolekcja narzędzi bardzo się powiększyła od tamtego czasu, ale niestety nie wisi tak ładnie w jednym miejscu, bo nie ma gdzie .... ale przyszłe miejsce jest już zaplanowane gorzej z realizacją
Życzę Wam zatem śniegu niech ładnie przykryje roślinki Pozdrawiam!
Joku 21:56, 17 gru 2012

KasiaWB napisał(a)
I na koniec moja ulubiona kulka )

Hej Kasia! Co to za drzewo? Też mi się podoba w wersji zimowej .
Pozdrawiam.
KasiaWB 21:58, 17 gru 2012

Joku napisał(a)

I na koniec moja ulubiona kulka )

Hej Kasia! Co to za drzewo? Też mi się podoba w wersji zimowej .
Pozdrawiam.

Witaj Jolu ! to orzech Pozdrawiam ciepło!
KasiaWB 22:10, 17 gru 2012

Na dobranoc Pozdrawiam

Joku 22:21, 17 gru 2012

Piękne tulipany na dobranoc. Co do drzewa to się rozczarowałam, myślałam że jakieś inne.
Kolorowych i ogrodowych snów życzę.