Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:17, 07 kwi 2016

Do góry
U mnie tulipany tuż tuż
W Kruklandii 21:13, 07 kwi 2016

Do góry
Chyba nie jestem w stanie wątku ogarnąć ,... A już odpowiedzi na moje propozycje nigdy nie odnajdę.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:54, 07 kwi 2016

Do góry
Dobry mąż ze sie zlitował
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:52, 07 kwi 2016

Do góry
Ha dzisiaj Marta dostarczyła mi 60 traw. Muszę policzyć liczbę traw na m2 ogrodu
Małymi kroczkami do celu... 17:21, 07 kwi 2016

Do góry
Paula to moja ulubiona realizacja ogrodowa Danusi

Ja też chciałam przy tarasie murowane donice robić, ale zrezygnowałam i nie żałuję. Tylko u mnie było zupełnie inaczej niż u Ciebie.
Madżenka mi odradziła, bo nie mają nic wspólnego z pozostałą częścią mojego ogrodu.

Jeżeli taras masz mieć w kamieniu i takie same donice to by ładnie wyglądało.
Radzę jednak pomysł dokładnie przemyśleć, bo to full roboty, a rozwalać potem szkoda.
Mój ogród pod górkę... 06:57, 07 kwi 2016

Do góry
Cudowne magnolie!
Tu ma być ogród :) 06:54, 07 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Czy Wam w ostatnich dniach też tak marnie forum chodzi?
Inne strony się otwierają, więc to raczej nie wina internetu.

Też i absolutnie nie daję rady ogarnąć moich ulubionych wątków. Istne szleństwo z ilością wpisów
Z Pszenicznej ... 06:52, 07 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Madżenka sadziła w maju więc i Ty też możesz

Ty to mnie zawsze jakoś pozytywnie nastroisz
miłego dnia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:47, 07 kwi 2016

Do góry
Buksy ukorzeniaja sie z kilkuletnich dobrze zdrewniałych łodyżek, z młodych ścinek nie ma szans.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:42, 07 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

a co myslisz o reszcie ? ok ?

a moze jakies carexy zimozielone ? sesleria chyba nie jest zimozielona ? czy jest ?

Po co ci trawy zimozielone skoro masz tam kosodrzewiny - zielone przez cały rok zapewnione
Sesleria to zalezy od zimy, przy łagodnej tak,przy duzym mrozie zrobi sie sianowate ale wiesz ze bardzo wczesnie rusza. Na brzegu zakwitna cebulowe (krokusy) gdy zetniesz trawy a potem juz szybko ruszy sesleria

Reszta dla mnie ok.

Gaulteria nie polecam, w cieniutkie osłoniętym miejscu ma szanse przetrwać w dobrym stanie zime. Ale jak podmarznie to sie bedzie dwa lata reanimować. Od kilku lat probuje mieć ładna i sie nie da. Za to świetna do donic na jesień i Boże Natodzenie..

Ktos ma ładna na forum ale nie pamietam czy Bogdzia czy ktoś inny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:32, 07 kwi 2016

Do góry
Blyxa posuń sie, bo ja też czekam,
Ogród z uśmiechem 06:29, 07 kwi 2016

Do góry
Fajną rewolucję wymyśliłaś
Drzewa ma froncie jakie będą?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:26, 07 kwi 2016

Do góry
Tyle stron interesujacej wymiany opinii i zdjęć. Od razu czuć pełnię wiosny
Co z tym ogródeczkiem począć 23:11, 06 kwi 2016

Do góry
Nsdrobiłam tyle stron a magnoli nie znalazłam....

M dyplomata
Co z tym ogródeczkiem począć 23:06, 06 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)

Bedzie ,juz jestem pewna na 100 %
Marzenka pewnie nic nie będzie miała przeciwko,Ona wie ze ja juz jakiś czas się czaje na ten plagiat

Tylko Buchananii muszę nabyć ...i tu mi chyba tylko net pozostaje
Morowii juz mam ,tylko go podzielę

Udzielam licencji do praw autorskich bezterminowo
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:04, 06 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Ale tylko te małe rozplenice takie ? Czy wszystkie ?

Nie eksperymentowałam z nimi, przesadziłam niedawno ale moga tego nie przeżyć.

Siakowa do mnie przemaa teza ,że gdy sie ociepla to na oprysk olejowymi za pózno, dodatkowo szkodliwe jest dla rozwoju lisci. Kazdemu jednka pozostawiam decyzje jak postępować. Ja tgo obelpiajacego środka na młode liscie po prostu nie będe stosowac zwłaszcza ze temepratury wysokie moga uszkodzic liscie. Ale ja sie nie znam , ja tu tylko sprzatam nie zamierzam ryzykowac. Jesli Toszka potwierdzi tezę Walerka to moze sie odważe.

Joannade - w nogach magnoli mam kore , ktora dobrze trzyma wilgoć latem a zimą chroni przed mrozem. Zwłaszcza młodym okazom radze wysypać podłoze korą. Magnolia bardzo płytko sie korzeni i korowanie jest nieZbędne

Łuki ja mam kilka magnoli z marketów. Poszukaj tam teraz kwitnących okazów
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:56, 06 kwi 2016

Do góry
Agnieszko ciszę się że jesteś!

Margarete - już za chwileczkę, już za momencik Twoje magnolie

Mixtoorka jutro moze zrobię zdjęcia, wpadnij na rekonesans

Danusiu SZEFOWO - co nie zrobiły mrozy to dopełniły deszcze

Kasia W - trawy of Finki, do Stefana jadę rekreacyjnie

Kindzia moje też ruszą ale muszą się obudzić uśpione pąki, bo radykalnie je cięłam...

Ewo - chyba nie dotrę do zdjęcia, ilość stron do przeczytania mnie przeraziła

Juzia dajmy czas trawom, osądżmy je w maju

Pszczelarnia

Jolanka jak znajdziesz wypożyczalnie krasnoludków podeślij adres!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:47, 06 kwi 2016

Do góry
Iwonko wszystkie kwadraty mają 2x2 , za wyjatkiem nie kwadratu przy ścieżce z kulkowiskiem

Nawigatorka - green jewel dwie widziałam ze ruszyły a reszta w zacienionym miejscu - jeszcz nie lub w ogole padła. W nastepną sobote nadejdzie czas oceny iLe jezówek przeżyło.

Polinka. - moje silvery nie ciete, nic a nic nie urosły od ubiegłego roku, nie mam co ciac. Poza tym po zimie sa w stanie bez uszczerbku, nawet listków nie musiałam skubać.

Malkul bez obaw - tylko jedna paczkę miałam wielkokowiatowych i środek żółty. reszta to bridal crown i będzie biała, za chwilę zakwitną

Zielona - niestety magnolie są zarłoczne i trzeba je porzadnie nakarmić aby zawiązały paki w sierpniu. Wody tez im nie moze zabraknąć. Ale to juz wiesz teraz tylko sie do tego zastosować

Magdabaj - nigdy nie kupowałam konkretnych odmian bukszpanow. One sa zwykle bezodmianowe . Kolor maja fatalny, są brązowe od strony słońca i tam gdzie mrozy je liznęły. Czyli jednka niedomiar wody zimą? Bukszpany rosna nawet w słabej glebie ale wtedy trzeba je nawozić. Dlatego dobrze jest im dosypać podczas sadzenia dobrej ziemi ogrodniczej a najlepiej kompostu . Pytanie o ładna lawendę to pytanie względne. Ładna zima z lisci to viva, ładna podczas kwitnienia to wg mnie Hidcote ale zima brzydka
Blyxa i elipsa 22:30, 06 kwi 2016

Do góry
O bardzo ciekawie się watek zapowiada!!!

A co do narcyzów.. Mam zła wiadomość, chyba mucha narcyzowa je zaatakowała. Wykop kilka cebul bez kwiatów i zobacz czy nie masz w cebuli takiej wstrętnej larwy. Jeśli tak wywalaj wszystkie
Czasem słońce czasem deszcz 22:21, 06 kwi 2016

Do góry
Właśnie miałam pytać po co dzielić cię dance.... Sama sie podzieli za chwilę...rozlogami

Z trzmielinami i opuchlakami mozesz mieć racje. Wstarczy ze podgryzają troszke . U mnie trzmieliny lubiane sa przez te białe larwy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies