Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zielona 20:33, 07 kwi 2016

Wiesz... kiedy pokazałam Mężowi geometryczne rabaty ogrodów z Chelsea, od razu zadał pytanie: "Czy da się tak nasze przerobić?" Zdziwiłam się, bo M. doskonale zdaje sobie sprawę z tego, czym jest ściąganie darni... Na razie jednak zachwyty nad prostymi rabatami zostawiam u Marzeny, a u siebie... spaceruję łagodnymi liniami... Nie da się mieć wszystkiego... ale wszystko można podziwiać na forum
Madzenka 20:54, 07 kwi 2016

Dobry mąż ze sie zlitował
Zielona 21:03, 07 kwi 2016

Madzenka napisał(a)

To nie była litość. On naprawdę szczerze zachwycił się geometrycznymi. Ale pomyśl, Marzena, ile bym musiała zmienić, żeby wprowadzić teraz proste. M. stwierdził, że nawet kostkę brukową by wtedy wyprostował. Chyba mnie kocha, prawda?
Zagajanka 21:42, 07 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Wiesz... kiedy pokazałam Mężowi geometryczne rabaty ogrodów z Chelsea, od razu zadał pytanie: "Czy da się tak nasze przerobić?" Zdziwiłam się, bo M. doskonale zdaje sobie sprawę z tego, czym jest ściąganie darni... Na razie jednak zachwyty nad prostymi rabatami zostawiam u Marzeny, a u siebie... spaceruję łagodnymi liniami... Nie da się mieć wszystkiego... ale wszystko można podziwiać na forum

To prawda, wszystkiego nie da sie miec, czesto musimy tez isc na kompromis. Ale pomarzyc zawsze można. I o tym ze bedzie u nas w ogrodku wlasne Chelsea kiedys tez

Ja tez podziwiam (czasem z ukrycia, a czasem glosno) niektore ogrodowiskowe ogrody za ich precyzje, prostote, porzadek... Ale wiem, ze sama bym w takich ramkach swojego ogrodu nie utrzymala - artystyczny nielad (a moze banalne lenistwo? ) jest chyba u mnie we krwi. Ot chocby moja milosc do roz wcale w tym nie pomaga.

Marzenki ogrod natomiast uwielbiam: chociaż ma duzo prostych linii i krztaltow, to sa one wypelnione takimi "zywymi" kompozycjami, wiec laczy ta moja ulubione symetrie i liryke.
Zagajanka 21:44, 07 kwi 2016

Madzenka napisał(a)

co nie?
blyxa 22:29, 08 kwi 2016

Zagajanka napisał(a)
Mężulek się zlitował i podesłał mi (na telefon co prawda) zdjęcia aktualnego stanu magnolii.
Kwitną!

Ta Lennei Alba jest cudowna. Bałam się, ze będzie żółtawa, ale ufff, chyba nie - bielutka jest.

Potwierdzam - kwitną! Fajnie CI

Ja też nie mogłaby mieć ogrodu idealnie pod kancik. Podobają mi się niesamowicie, ale mnie się porządek nie trzyma
noemi 22:46, 09 kwi 2016

Piękne , tfu tfu , Twoje magnolie , ta biała jest bossska , aaaa i dzięki za herbatkę i kanapeczki ,
p r z e p y s z n e

Do następnego razu
nawigatorka 07:44, 10 kwi 2016

Ale paka od austina.nawet opakowanie maja eleganckie.nadrabiam
Kuba 07:46, 10 kwi 2016

Gdzie zakupy?? nic nie pokazałaś tylko od razu do ziemi nieładnie
Zagajanka 10:00, 10 kwi 2016

Blyxa, Noemi, Nawigatorka - macham i pozdrawiam.

Ewo z Kuby - no pewnie, ze od razu poleciałam do ogrodu, jak nie było mnie przez pięć dni w domu To jest naprawdę rodzaj uzależnienia... Czy to się leczy?

A oto zakupy: