Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 14:50, 01 paź 2012

Do góry
Tyle grzybów dzis nazbierałam.

Grzybki sie suszą.

a to już z ogrodu.

Ogród w Holandii 14:40, 01 paź 2012

Do góry
noemi napisał(a)

zazwyczaj nie przepadam za takimi minimalistycznymi formami, nigdzie, a juz w ogrodach to w szczególności, ale w tym jest coś klasycznego. moim zdaniem wyjątkowo udane

o bardzo mi się podoba , w donicy można zmieniać kompozycje a baza jest śliczna .... ostatnio oglądałam przedogródki w Holandii przez google street View

Agato, jak nic taką fotą dostarczam sobie roboty, minimalistyczna, ale wyjątkowa
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:38, 01 paź 2012

Do góry
W sobotę znalazłam pod brzozą kilka kozaczków, nie zrobiłam zdjęć , bo byłam w lekkiej euforii... Dzisiaj idę pod brzozę i znowu niespodzianka... Poczekam jak urosną

Rododendronowy ogród II. 14:32, 01 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Dziś pod brzozami spotkałam kozaczka. Zrobiłam zdjecia i zostawiłam do podrośniecia.

Jaki śliczny, a pod moją brzózką nic nie wyrosło

ale piękny , a po prawej to kurka czy listek, pozdrawiam moje wysiewane w tym roku cynie w domu były byle jakie z ziemi były ładniejsze, Ania ma rację

Po prawej listek.Fajnie jak piszecie że cynie z siewu do ziemi lepsze - tak zrobię w przyszłym roku.
Postawić trawkę nad i... 14:25, 01 paź 2012

Do góry
...bardzo nieogrodowa sprawa...
...zdjęcia mojego syna i córki z sesji fotograficznej z zeszłego tygodnia...
...jestem tak dumna że nie mogę się powstrzymać...

Ogród Magdalenka 14:07, 01 paź 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Się porobiło .... zamieszanie z jedną wisienką ... ... bardzo Wam dziękuję za pomoc ...

zdjęcia mam, ale nocne, bo niedawno wróciłam...

nocne....ale za to jakie!! idealnie
buziam Madziu!
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 13:52, 01 paź 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Róże są cudowne, bo kwitną całe lato i jesień

i tymi się najbardziej zachwyciłąm, a róże kwitną ci niesamowicie, cuda!!!
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:51, 01 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Marcinkowo - chryzantemowo

Jak się rozlezie Ci po rabacie..to nie wyrzucaj..... zapisuję się w kolejkę.... śliczna jest i takiej nie mam........ a co ....... niech będzie kolorowo.. i u mnie też moi goscie co przychodzą to najbardziej lubią patrzeć co mi znów zakwitło we wsiowym...... wsiowy jak kalejdoskop.. ciągle sie zmienia.... Muszę go uporządkować, ale dalej zostawie ten sam styl......... wiejsko-sielsko-angielski-rustykalny-mój........ Inne rabaty nie sa tak zaskakujące jak bylinowe...... tam jest wszystko przeewidywalne, a na bylinowych.... człek nie zna dnia ni godziny......... za pół godzinki uciekam po przesyłke na dworzec Fajne te nasze mamy

Bardzo mi się spodobało to co napisałaś. Styl... wiejsko-sielsko-angielski-rustykalny-mój... przede wszystkim mój i tego się trzymam
Chryzantemę rozmnożę wiosną dla Ciebie, więc jesienią będzie Ci kwitła.

też chcę
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:50, 01 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Moja rabata pod oknem.
Była już biała, różowa, a teraz jest wielokolorowa, jesienna.

ależ ona energetyczna!! bardzo lubię w jednym miejscu coś takiego, bo zmienia się to przez cały rok
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:43, 01 paź 2012

Do góry
Wczoraj ścięłam ostatnie kwiatki lawendy. Po ususzeniu trafią do szafy...

Róże mają jeszcze dużo pąków, czy zdążą zakwitnąć?

Nigdy nie mów nigdy 13:41, 01 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

M kopał dziury, ja wkładałam koszyczki, zasypywanie cienkiej warstwy, potem cebula i zakopywanie. Na wierzch z powrotem kora i teraz już śladu nie ma, że coś się tam działo

Pięknie kwitną róże, dalie i marcinki. Ale to już jutro...
Jeszcze tylko do Irenki muszę lecieć, do Was też jutro dopiero...

Kasiu, człowiek ciągle się uczy!! dużo posadziłaś i do tego w koszyczkach, ale jak nornice to mus; ale o tym moczeniu dowiedziałam się pierwszy raz, zapewne pomaga, ale u mnie już na to za późno! dzięki za szarpaninę z budleją jesteś wielka!!

Musiałabyś wszystko osobno moczyć, bo się pomieszają. Przy 1000 szt. trochę czasu by Ci to zajęło
U mnie nie było problemu, Zięć z Synem wykopywali i do głowy mi nie przyszło, że muszę im powiedzieć jak mają układać po wykopaniu. Czyli wszystko pomieszane i będzie barrrrrdzo kolorowo wiosną

Żeby tylko się nadawała do sadzenia, sobie życzę
Poletko Pana Boga czyli Początek Ogrodu Marzeń 13:36, 01 paź 2012

Do góry
spróbowałam w poincie.... sorry za nieudolność ale pierwszy raz to robiłam... ale własnie cos takiego chcemy zrobić

acha...zapomniałam, to jest nasz dom
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:34, 01 paź 2012

Do góry
Niedzielne obrazki, większość fotografuje jesień (ja też), ale wczoraj szukałam jeszcze lata. Nie było sukcesów, bo ogród już jesienny... ale te są bardzo letnie...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:17, 01 paź 2012

Do góry
a co chłop też ma prawo do swojego święta a ty ogrodnik, więc coś z tej branży podsyłam

Nigdy nie mów nigdy 13:17, 01 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
M kopał dziury, ja wkładałam koszyczki, zasypywanie cienkiej warstwy, potem cebula i zakopywanie. Na wierzch z powrotem kora i teraz już śladu nie ma, że coś się tam działo

Pięknie kwitną róże, dalie i marcinki. Ale to już jutro...
Jeszcze tylko do Irenki muszę lecieć, do Was też jutro dopiero...

Kasiu, człowiek ciągle się uczy!! dużo posadziłaś i do tego w koszyczkach, ale jak nornice to mus; ale o tym moczeniu dowiedziałam się pierwszy raz, zapewne pomaga, ale u mnie już na to za późno! dzięki za szarpaninę z budleją jesteś wielka!!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:14, 01 paź 2012

Do góry
Beatko dziękuję Ci ślicznie
A to róża dla Ciebie z mojego ogródka, tak mnie miło dzis rano zaskoczyła

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:03, 01 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ależ urokliwie Irenko u Ciebie
Moje roślinki 13:02, 01 paź 2012

Do góry
Nie brakuje też pomarańczowych akcentów.Jesienny kolor Gazanie w towarzystwie begonii kwitną nieprzerwanie przez całe lato i jeszcze nie dają za wygraną

Moje miechunki po raz pierwszy maja owoce

A sumak pięknie zmienia barwę

Moje roślinki 12:59, 01 paź 2012

Do góry
Znowu kilka dni mnie nie było,ciągła bieganina.Dziś od rana też miałam wyjazd do Poznania,miasto mnie męczy,a jazda po mieście...szkoda gadać.Weekend też zapowiada mi się pracowity,mamy rzeźnika umówionego,będzie co robić.Miniony tydzień spędziłam na pracach w ogrodzie.Wykopałam resztę mieczyków,powyrywałam trochę chwastów,ogólne porządki i przygotowania do zimy.Mam kilka nowych pomysłów.Na wiosnę marzy mi się kilka drzewek na pniu,w związku z tym padły bzy,co widać poniżej

Chociaż jeszcze nie ma zimy to ja już czekam na wiosnę,żeby swoje plany ogrodowe wcielić w życie.Pod nóż,a raczej pod piłę pójdzie jeszcze stara dzika śliwka,a na jej miejscu powstanie nowa rabata

Tymczasem zaczynają kwitnąc marcinki.Na razie białe,bo fioletowe coś nieśmiałe w tym roku,wstydzą się zakwitnąć,trzeba jeszcze na nie poczekać

Dolina Tęczy 12:24, 01 paź 2012

Do góry
A dla Was jeszcze słoneczniki na miły początek tygodnia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies