Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:21, 30 wrz 2012

Do góry
reni napisał(a)

Reni czy Ty jeszcze dobrze widzisz? bo cierpliwość to masz bardzo ładna sukienka śliwkowa
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:17, 30 wrz 2012

Do góry

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:17, 30 wrz 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
Dzięki Leżąc w łóżku mogłem tylko plątać koraliki, więc oto efekty.

Była też wcześniej kartka na roczek.

A dziś na szybko coś na różowo (znowu, a nie lubię tego koloru).

Nawet chory, piękne tworzysz rzeczy broszka bardzo ładna, a ile cierpliwości do tego trzeba, precyzyjna robótka
Rajski ogród Ani 10:15, 30 wrz 2012

Do góry
Małgosiu mam taką samą nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie a tak nawiasem to ten twój M potrafi zaliczyć w kilka dni pół Europy
Co się tyczy wrzosów w doniczkach, to wsadzę je do gruntu razem z doniczkami, zobaczymy jak sobie dadzą rade mam wsadzonych kilkanaście sztuk bezpośrednio do ziemi i też jestem ciekawa w jakiej kondycji będą na wiosnę Dziś jet tak zimno przez ten przenikliwy wiatr, że pomimo słonka, nie wybieram się do ogrodu, jestem jak zwykle we wrześniu zaziębiona

U Przemka w ogrodzie. 10:15, 30 wrz 2012

Do góry

Początki w Kruklandii 10:10, 30 wrz 2012

Do góry
Agatko...też się boję zimy!!! U mnie żółte żurawki już się brązowe porobiły....a co będzie zimą?

Drzewko na pniu bardziej bordowe niż fioletowe to klon crimson sentry. Zdjęcia mam kiepskie to może mylić

A wiąza ciąć....nie mam pojęcia jak Narazie dam mu rosnąć bo jest malutki.
Żałuję trochę, że jest tak wysoko szczepiony (95cm). Wolałabym takiego na max 50cm i żeby rósł kolumnowo a nie w kulkę....no ale zobaczymy jak to będzie z moim.

U Przemka w ogrodzie. 10:07, 30 wrz 2012

Do góry
Małgosiu dziękuję

Marku dziękuję za miłe słowa, ale uprawiając kolejny ogród masz możliwość nie walczyć z wczesniej popełnionymi błędami, żurawki to w większości zrobione samodzielnie sadzonki tej wiosny.
Twój średniowieczny ogród nie jest mi obcy, zwłaszcza iż bardzo lubię w ogrodzie inspirację przeszłością.

Ewelinka to nic trudnego ten zakontek zrobiłem w kilka dni końcem maja, a już się rozrosło i nie straszy.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:06, 30 wrz 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 09:54, 30 wrz 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego z okazji 18 rocznicy 22 urodzin. Zdrówka, szczęścia i spełnienia nie tylko ogrodowych marzeń

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:52, 30 wrz 2012

Do góry
Aniu,duchem jesteśmy młode mimo,że metryka nie kłamie.Nasze ogrody nas odmładzają.

Maju,nie wiem czy masz begonie kupowane na rynku z siewu czy ze swoich bulwek,jedne i drugie w pażdzierniku jak już żle wyglądają wykopuję ,osuszam i wkładam do pustej doniczki plastikowej i na półke do garażu przydomowego.One lubią do przechowania temperaturę tak 5-10 stopni.

Aniu,Bożenko,miejmy nadzieję,że za tydzień wypali spotkanie.Nagotowałam cały gar fasolki po bretońsku,nie bardzo mam miejsce w zamrażarniku,M nie ma ,na siłę trzeba bedzie jeść.

Aniu,witaj.Ja jestem cofnięta z forum,była jakaś poważniejsza awaria netu,nie miałam połączenia ładnych kilka dni,a potem jak dali to 2 razy byli znowu naprawiać ,bo ginął.
Fajnie,że są jeszcze właściciele pięknych ogrodów takich jak twój Aniu,że nie elimunują kwiatów ze względu na ich kolor.Dla mnie liczy się bezproblemowość rośliny,jej długie kwitnienie,dekoracyjność,a na końcu kolor i nie przeszkadza mi,że jest 15 kolorów całkowicie różnych obok siebie,to przecież sama natura,piękna natura.

Ogród Sylwii od początku :) 07:42, 30 wrz 2012

Do góry
Sylwia kompletnie mnie rozwaliłaś Tośką i Frankiem - normalnie para jak się patrzy - hahaha
Budowa rośnie a Kuba musi być przeszczęśliwy

Wszystkiego najlepszego - zrówka , pomyślności i nieustającego uśmiechu na codzień

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 06:46, 30 wrz 2012

Do góry
Witajcie,
Dłuuuuuuuuugo mnie nie było- z przyczyn ode mnie nie zależnych- po burzy zostałam bez komputera i jeszcze problemy z netem (radiowy- na linii do nadajnika coś zaczęło zakłócać sygnał i nie mogą dojść do ładu i efekt jest taki że więcej netu nie mam jak mam ..ech….).Zaległości na ogrodowisku mam takie że chyba nie dam rady nadrobić - doba za krótka ...dość narzekania.
Dziękuję że nie zapomnieliście o mnie i zaglądaliście . Na szczęście przez cały czas mojej nieobecności w sieci miałam sprawny aparat i narobiłam sporo fotek które przydadzą się do foto relacjteraz uciekam polatać po zaprzyjaźnionych wątkach
Miłego dnia

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 02:25, 30 wrz 2012

Do góry
vita napisał(a)
Piękny dzień był dzisiaj. Popracowałam sobie. Jak co roku, oczywiscie nie zdążę ze wszystkim, ale pogodziłam się już z tym. Oprócz 'nielubianych' czerwonych róż, różowe też spisały się tej jesieni.
'Segovia' to różyczka, którą kupiłam na wyprzedaży, całkowicie pozbawioną liści i zabiedzoną.
Odwdzięcza się, na fotkę załapał się kosz na chwasty, ale nawet nie wadzi.

Kupioną wczoraj żurawką próbuję przełamać monotonnię bluszczu. To ta w głębi. Słodka herbata.

I na zielono, póki jeszcze czas. Obok trawy dziarsko poczyna sobie dereń pagodowy.
To jego drugie stanowisko, jak dotychczas przemarzał mi niemal do poziomu gruntu.
Za cisowym żywopłotem może będzie mu lepiej?

Ta róża Segovia jest śliczna czy to rabatówka? dostała taką nazwę na cześć wirtuoza gitary klasycznej Andresa Segovii, uwielbiam jak gra a najbardziej ulubionym moim utworem w jego wykonaniu jest Asturias- Issaca Albeniza, posłuchaj jak lubisz gitarę klasyczną http://www.youtube.com/watch?v=9efHwnFAkuA
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 01:51, 30 wrz 2012

Do góry
Piękny dzień był dzisiaj. Popracowałam sobie. Jak co roku, oczywiscie nie zdążę ze wszystkim, ale pogodziłam się już z tym. Oprócz 'nielubianych' czerwonych róż, różowe też spisały się tej jesieni.
'Segovia' to różyczka, którą kupiłam na wyprzedaży, całkowicie pozbawioną liści i zabiedzoną.
Odwdzięcza się, na fotkę załapał się kosz na chwasty, ale nawet nie wadzi.

Kupioną wczoraj żurawką próbuję przełamać monotonnię bluszczu. To ta w głębi. Słodka herbata.

I na zielono, póki jeszcze czas. Obok trawy dziarsko poczyna sobie dereń pagodowy.
To jego drugie stanowisko, jak dotychczas przemarzał mi niemal do poziomu gruntu.
Za cisowym żywopłotem może będzie mu lepiej?

Ogródek na trzy lata 01:43, 30 wrz 2012

Do góry
To zasuszony już kwiatostan bazylii z nasionkami:

Do zobaczenia za dwa tygodnie
Ogród Sylwii od początku :) 01:42, 30 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Sprawdzał również fachowość wykonanych prac ....czy oby się wszystko zgadza ???

Kubusiu, Inspektorze Budowlany buziolki
Ogród Sylwii od początku :) 01:37, 30 wrz 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Pozdrawiam zaglądających wraz z Tośką

I Tośka czadowa....... o Franku nie wspomnę

Sylwia , pierwszy raz widzę tak wspaniałą parkę a Tobie, Jubilatko życzę samych słonecznych dni , szczęścia i zdrówka, niech spełnią się wszystkie skryte marzenia
Kolorowe rabaty 01:05, 30 wrz 2012

Do góry
Chryzantema wita jesień pierwszym kwiatem.Miały być białe,a na razie wyglądają jak lekko morelowe

Zawilec japoński i cynie
Kolorowe rabaty 00:40, 30 wrz 2012

Do góry
Zdjęcie robocze, kulczę mają być w trzech rozmiarach,a konika o wiele smuklejsza.
Pytanie tylko czy ja to dobrze posadziłam ???

Kolorowe rabaty 00:35, 30 wrz 2012

Do góry
Gdyby Bogdzia u mnie była
Piękniej by dzięcioła zdjęła

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies