Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:08, 25 wrz 2012

Do góry
dzisiaj była słoneczna jesień

Ogródek Hanusi po zimie 21:07, 25 wrz 2012

Do góry
Haniu ta awaria kompa to chyba coś poważnego, nie ma ciebie tak długo... pozdrawiam i przesyłam wesołą fotkę Ania
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:04, 25 wrz 2012

Do góry
Stwierdziłem, że tak łyso być nie może i posadziłem 3 rozplenice od Alinki na linii tawuła-modrzew

Oraz 4 sadzonki host w nogach berberysa i hortensji

Pomyślę jeszcze nad tym zimą czy tak zostanie, bo jak rozplenice urosną to chyba będzie tu fajnie....
Co myślicie?
Ogród Ginger 21:03, 25 wrz 2012

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:00, 25 wrz 2012

Do góry

Mam marzenie 20:59, 25 wrz 2012

Do góry
Martwią mnie szkodniki na wiśniach umbra - małe długie, czarne robaczki, które zjadają listki, zostawiając tylko unerwienie liści. Może ktoś się spotkał z takim problemem przy wiśniach:

Jutro za dnia może uda mi się zrobić lepsze zdjęcia.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:59, 25 wrz 2012

Do góry
Została dziura

Taczka kompostu i posadziłem - inaczej niż przewidywałem, ale chyba tak będzie dobrze. Hortensja będzie tłem dla berberysa - miało być odwrotnie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:57, 25 wrz 2012

Do góry
Była walka....Ja vs. Iwa - a raczej jej korzenie, które wylazły tak daleko, że ich nie wyrywałem tylko uciąłem. Ale wygrałem - już jej nie ma

Po wykopaniu wyrzuciłem ją lubieżnie na trawnik

Oberwało się tej hortensji

Rododendronowy ogród II. 20:56, 25 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

[

piękne obrazki, piękne więc cytuję je bo klimat pięknej jesieni jest

pozdrawiam
Mam marzenie 20:55, 25 wrz 2012

Do góry
Załączam zdjęcia posadzonych i przyciętych cisów.

Nie wiem co mnie skłoniło do tego żeby je tak intensywnie poprzycinać. Pewnie przestraszyłam się tej wichury, co się zerwała w sobotę - widziałam jak wyginało te cisy, aż bałam się że wiatr wyrwie je z ziemi.
Tak czy owak są już przycięte. Mam nadzieję, że zima nie przyjdzie zbyt szybko...
Obcięte gałązki powtykałam skosem w ziemię (zdjęcie 4), może któraś puści korzonki... A jak nie to chociaż będą gałęzie do okrycia innych roślin.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:53, 25 wrz 2012

Do góry
Była rewolucja.....Ale będzie chyba ciąg dalszy....jednak to nie to.....Chyba, że pochruścia podrosną i się rabatka zapełni....

Tak było - berberys już czeka

Ostatnie pożegnanie z Iwą

Lecę w kulki... 20:41, 25 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Dzięki za ciepełko które przywiało aż do mnie razem z Twoim postem......
I wiesz co sobie pomyślałąm... że ja Ciebie do siebie w realu nigdy nie zaproszę....... bo chyba bym się musiała splić ze wstydu....jak przyjać godnie kogoś kto tak dba o szczegóły... szczegóły pełne smaku, elegancji i fantazji zarazem......... Ja to sie chyba nawet nie umiałabym zachować jak należy do takiego pięknego wystroju Masz talent........ na drugi raz przygoń do mnie oprócz ciepełka troche tego talentu........ kompleksów to ja za bardzo nie mam...... ale chyba sie ich nabawię...... Idę gdzieś indziej pomasować swoje kompleksy .....

PS. A do sukcesów zaliczam, jak zrobię gościowi kawę i nie zapomnę podać łyżeczki lub cukru
Wiec musisz zrozumieć skrajnie odmienny przypadek od Twojego...

Wiec zapraszam do siebie ale tylko wirtualnie

Aniu.....!!! Nie masz pojęcia jak podobne są do siebie.....Anie
Czy widziałaś na tych zdjęciach......łyżeczkę ???
...albo cukiernię.....??? tego ciągle zapominam....
...ja to nie zdjęcia.....nie jestem perfekcyjną panią domu...
dla mnie ważniejszy jest.......ludź ....od dekoracji...
...a, że mam takie zboczenie...
...kiedyś znajomy zobaczył mnie jak piję kawę z plastikowej filiżanki...
nie mógł uwierzyć.........Ty....?! więc jestem normalna....ale kawę piłam w towarzystwie ludzi , których bardzo cenię....bardziej....

Mam nadzieję...., że jednak Cię poznam.....

Pozdrawiam.....znowu ciepło choć dziś u nas była całkiem przyjemna temperatura....

usmiałam się też tak mam...
Rododendronowy ogród II. 20:39, 25 wrz 2012

Do góry
Floksy

cynie

To chyba wystarczy bo Was zanudze.A jeszcze mam malutkie muchomorki.( i nie tylko).
Rajski ogród Ani 20:37, 25 wrz 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Witaj Aniu po tygodniowej przerwie, wrzosy śliczne. Jesień też jest kolorowa, bardzo mi się podoba
Elizo bardzo lubię kolory jesieni, przebarwiające się liście, kolorowe drzewa, i babie lato To fotka z października 2010

Aniu śliczne zdjęcie, masz rację jesień jest też jest piękna.
Nadchodzący weekend ma być piękny i słoneczny, idealna pogoda na spacery i robienie fotek jesiennych.

Elu aktualnych fotek jesiennych jeszcze nie mam, może więc w ostatnią sobotę września uda mi się coś uchwycić a na razie fotki ubiegłoroczne, spacer nad jeziorem
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 20:36, 25 wrz 2012

Do góry
A jak juz wgrywałam zdjęcia to i moje wrzosy pokaże

to małe coś to źdźbło rozplenicy

Rododendronowy ogród II. 20:34, 25 wrz 2012

Do góry
Róże

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 20:31, 25 wrz 2012

Do góry
Oto lanenda wydaje mi się że warto:

i bukszpany
Rododendronowy ogród II. 20:30, 25 wrz 2012

Do góry
Marcinki

Rajski ogród Ani 20:29, 25 wrz 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Aniu,ta rabata wrzosowa bardzo mi się podoba.Jesień jednak potrafi być piękna Pozdrawiam Cię
Maju mamy jesień ale tego jeszcze nie widać pojechałam dziś do pewnej wioski w głębokim lesie w związku z pracą, musiałam iść około kilometra pieszo leśna drogą do nowo narodzonego dzidziusia i mogłam pooddychać świeżym powietrzem kolorów jesieni nie spotkałam, drzewa i krzewy zielone, ciepły dzień nie wskazywał, że to ostatnie dni września aż nie chciało mi się wracać
Grzybów podobno nie ma, więc pokazuję te, z ubiegłego roku, które spotkałam będąc na spacerze w lesie też pod koniec września

Rododendronowy ogród II. 20:27, 25 wrz 2012

Do góry
Na zdjeciach są ujęcia panoramiczne w większości. Nie widac że jeszcze coś kwitnie , więc nieco kwiatów. Najpierw zimowity.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies