Na prośbę Dzidki załączam zdjęcie mojej różyczki, która być może też jest "Wkurzonym Beethoven'em" ( ), w każdym razie ma kwiatki bardzo podobne. To różyczka okrywowa wyhodowana z patyczka, o małych kwiatkach, bardzo plenna i zdrowa. No i rozważamy, czy to "Wkurzony... " , czy może Kent...., czyli z której był wzięty patyczek
Kochani, żeby nie pędzić jak struś pędziwiatr, w tym poście dziękuję Wam za wszystkie życzenia z okazji setuchy w nowym wątku, za piękne kwiaty i obrazy, za ciepło i radość, którą tu dostaję, za pochwały i wsparcie i za te różowe kolory, w których mi do twarzy
dziękuję;
Elizie, Joli- fotki z berecikiem będą, Sylwii, Monice, Kasi, Uli - tajniki iskania opisze u ciebie, Kasik778 - piękna sentencja, w moim guście, Robertowi - och, ta zona, nieczuła na urodę traw, Kondziowi, Juli, Ani asc, Gosi/ Malwes, majkeIO326- Maji, Hani, Danusi - dałaś mi bodźca do zmian, tego mi brakowało i lubi mnie w różach, Rysiowi, co uważa mnie za młodzież, Bożence/Bogdzi, Daneczce69, Andziuli, Monitce, Sebkowi - nie wie jak życ, ha..ale to przez testy,
i dla was nie zimowy widok w podziękowaniu, ale jesienny, bo ten śnieg, to niewypał!
I jak zwykle takie tam pismo...... przestał padać śnieg.. zanim spadł stopniał Za to oglądajać fotki zobaczyłam, że jeszcze dwóch doniczek nie schowałam... wiszą widoczne nad stołem
Miłorząbek liściasty z iglastych... jeszcze ma żółte listeczki ... niestety nie takie kurczaczki ja kMarkiken u Danusi... ale też śliczny....
Wstaję dzisiaj rano, lecę szybko na odcinek "Mai w ogrodzie" i tak sobie oglądam i oglądam...ale coś mi nagle zaczęło nie pasować... spoglądam zza okno i widzę jakieś jasne barwy...wstaję patrzę a tu - ŚNIEG...postanowiłem to uwiecznić aparatu nie miałem przy sobie więc zabrałem telefon komórkowy...
Najbardziej mnie urzekł tamaryszek pod naciskiem śniegu
P.S. ale dzisiaj miałem sen... cała społeczność ogrodowiska mnie odwiedziła...i nawet zapomniałem się zapytać czy komuś zrobić kawę, herbatę
Hej
ja też za kancikami, ale chyba najlepiej bedzie z tymi wężami pobiegać.
a może ta ścieżka do zagajnika z ławką, to nie trawa tylko w korze ułożone płyty kamienne.... żeby tak bardziej nastrojowo było, a czy tam by pasował kącik brzozowy z trawami?????
Za ławką świerki serbskie, ławeczka potem ścieżka, a przed nią kilka brzoz pożytecznych i trawy jak w ogrodzie z lustrem.
Teraz Ewelinko nie jeżdżę po kraju, sklepy mi popadały i robię tylko za granicę, więc siedzę na d...., bo mógłbym Ci kupić. Może gdzieś wypatrzysz, polecam ładny zimą ma czerwone gałezie i pąkli, które na wiosnę sa b. czerwone i wielkie, latem i jesienią piękne liście.