Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

monteverde 23:29, 27 paź 2012

oh jak ja Cię lubię za Twoje komentarze a tu masz stronke o tej magnolii http://www.futuregardens.pl/magnolia-george-henry-kern.html dobranoc ja jeszcze posiedzę, bo kawkę piłam o 19.00 i salatka do krojenia czeka
wiunia 23:30, 27 paź 2012

Piękne wiosenne zdjęcia, aż miło w taką pogodę popatrzeć.
Pozdrawiam Aniu i zyczę miłej, spokojnej niedzieli
Slawko 00:47, 28 paź 2012

Muszę przyznać rację, że usta to Ci się nie zamykają ale to i dobrze... trochę bym chciał od Ciebie tego gadulstwa Co do "HAOSU" to miało być przez "CH"...ja się tu nie wymądrzam lepiej, bo sam robię byki za bykami...do teraz pamiętam jak w szkole podstawowej z dyktand na 2,3 jeździłem bo miałem wadę wymowy (rz,ż,sz,cz sprawiały mi trudność) gdy to opanowałem to tak podskoczyłem do góry, że w gimnazjum jak było dyktando to mało kto mi dorównywał, same 5... młodzież przeważnie zawsze była porządna tylko czasy się zmieniły i ludzie, że tak powiem brzydko "starej daty" nie nadążają... może to gorsze czasy, może lepsze, każdy ma swoje zdanie...na pewno są gorsze dla kościoła, ja przewiduje, że za kilkanaście lat w Polsce będzie tyle wierzących co obecna ilość autostrad trochę to ironicznie brzmi ale taka prawda...co ja tu w ogóle o moich poglądach religijnych piszę wracając do przyjemniejszych rzeczy czyli do tematu, cieszy mnie to, że potrafisz zaakceptować swoje ewentualne wady, kompleksy, każdy je ma, tylko nie każdy potrafi z nimi żyć Widzę, że mi się udzieliło Twoje gadulstwo, już dość późno więc lecę spać pozdrawiam i życzę miłej niedzieli...
mira 00:54, 28 paź 2012

ale kusisz żeby sadzić cebulki - chyba jeszcze w listopadzie można jak się trochę zima oddali

kiedyś sadziłam pod koniec listopada i było ok

pozdrawiam
Mala_Mi 08:58, 28 paź 2012

Ania robi sałatkę po północy..... mnie nawet i w południe by nie zagonił..... Masz kobito zacięcie... ale wszyscy tak co wejdę na forum gadają o jedzeniu..Bogdzia dogadza wnukom, inna Ania szarlotka i sałatka, Konstancja bigos.... a ja szukałam przepisu na marynowana ostrą paprykę... zajadła strasznie..... mówimy na nią "zabójcza"...... ostała się bidulka w szklarni..... I stwierdziłam, że prościej będzie ususzyć... po analizie wypowiedzi na forach czy w piekarniku suszyć, czy w suszarce do grzybów...zdecydowanie polecane jest w suszarce.......... Kupiłam suszarkę.... za 2 dni przyjdzie.... marynowana i tak nie nadawałby się do jedzenia bo za ostra.... chociaż pikantne uwielbiam

Wiunia - u mnie niedziela to czas przygotowań do pracy w poniedziałek..bo sobota to dzień dla domu i ogrodu..... trochę mało, ale więcej na razie się nie da.. ogród i dom musi radzić sobie praktycznie sam... a wczoraj miałam lenia.. i głownie siedziałam na Forum

Mira - ja nie kuszę, bom nie Ewa....... ale tak czekam na wiosnę, że każdy kwiatuszek wiosenny jest na wagę złota... cieszy najbardziej.... żaden inny kwiat tak nie cieszy... nie lubię zimy i nawet narty niewiele w tej materii zmieniają... Jestem typowy ADHD i muszę mieć co oglądać i robić w ogrodzie.. bo inaczej nie będę mieć po co do niego wychodzić... Jak zawsze będzie taki sam... to jak oglądanie po raz setny tego samego filmu.... Nawet Danusia co chwila robi jakieś zmiany.... i wcale nie mówię, że ma ADHD.... Sama sobie robię niespodzianki w ogrodzie... bo sama nie pamiętam co gdzie mam..... i już nie będę wiedzieć..... bo on swoim rytmem żyje.. Ostatnio coś też łopatą zmasakrowałam... i nie pamiętam co tam rośnie..... .. Dlatego robię dużo zdjęć....

Slawko - ha.... i jak widać chaos czy haos .. wiadomo o co chodzi.... Ja bym zlikwidowała wszystkie te pułapki pisownicze... niestety za dyktanda zawsze było 2 (jedynek nie było), a za wypracowania 5 (o ile nie było błędów), wiec średnia jakoś wychodziła.... na maturze (były wtedy trochę inne, trudniejsze moim zdaniem) głowa mi się chciała urwać, bo wypytywałem wszystkich jakie u czy jakie h.... niestety nie do wszystkich słów daje się zastosować reguły .......innych pomocy naukowych nie potrzebowałam.... Za 3 błędy ortograficzne było ocena najgorsza..a 3 błędy interpunkcyjne liczyły się jako jeden ortograficzny...... Za to teraz moja interpunkcja jest okropna..... niepoprawna, niepolonistyczna. Jak mój ogród nie jest zgodnie z zasadami ogrodowymi, tak moje pisanie nie jest zgodne z zasadami polonistycznymi..... ale ten typ tak już ma....
Jest to forum ogrodnicze, wiec reszty zagadnień nie będę poruszać... ogólnie część młodzieży jest OK, a część niestety jest gorsza....... i nie jest to już sprawa konfliktu pokoleń... Jednak ja nie winię młodzieży czy dzieci tylko rodziców. Ale to temat rzeka.... Kiedyś były autorytety...teraz autorytetem jest dziecko od małego, rodzic sprowadza się do roli służącego... takie małe święte krowy.... A potem najczęściej nie ma czasu dla swoich dzieci... daje się im telewizor, komputer.. i niech nie przeszkadzają. Starsi nie są starej daty...... teraz kobieta 50 lat... ma więcej fantazji i energii niż niejedna 20-latka...
Z kościołem niestety się z Tobą zgadzam..... bo tego autorytetu młodzież już też nie ma.... Tyle, że kościół sam traci swój autorytet na swoje żądanie....

Trudny temat poruszyłeś..... może kiedy porozmawiamy na ten temat... ale już nie na forum.....

Oj i zostałam sprowokowana do dyskusji...... Ale proszę o nierozwijanie więcej tego tematu.....

Gadamy o pogodzie i kfiatkach.
kasik778 09:11, 28 paź 2012

aniu piekne zdjęcia krokusów i innych cebulkowych pokazałaś dobrze pooglądać, kiedy na zewnątrz tyle śniegu, czy ja dobrze pamiętam, że masz jakies kilkaset cebul do wsadzenia jeszcze?

mam nadzieję, że będzie poprawa pogody...

widzę, że coś u ciebie ostatnio często temat ortografii się pojawia, wiadomo zmora Polaków, bo kto to widział u i ó, h i ch ja w genach chyba dostałam ortografię, bo jak patrzę na jakiś wyraz z np ż czy rz, to jak jest źle napisany, to po prostu wygląd mi nie pasuje i stąd piszę dobrze
eliza3 09:12, 28 paź 2012

Witaj z rana, poczytałam nocne rozmowy, widzę, że było dużo i o wszystkim, ale i tak najbardziej mi się podobało jak napisałaś, że kobieta 50 letnia ma więcej fantazji i energii niż nie jedna 20 latka. Też tak uważam, podpisuję się obiema rękami.
U nas biało, bielusieńko... nie chcę zimy, ale ładnie się zrobiło... i zdecydowanie cieplej niż wczoraj.
Udanej niedzieli
Mala_Mi 09:21, 28 paź 2012

Wiec jak o pogodzie i kfiatkach... to u nas pada deszcz.... lekko zamarzający.... temperatura o tej godzinie +1...ale w nocy przymrozku nie było.
Ja ciepłolubna jestem, wiec wyrzuciłam M na obfocenie ogrodu...... bo jak się oziębi to to ostania szansa.. na widok liści na drzewach....

Mój klonik nawet nie zaczął się jeszcze przebarwiać, pojedyncze liście łapią dopiero kolor... berberysy też jeszcze bordowe.... musi być jeszcze jesień Rok czekam na taki spektakl... bo klon ma być taki

kasik778 09:23, 28 paź 2012

o rany to u ciebie ani grama śniegu a nas zasypało...
Mala_Mi 09:53, 28 paź 2012

A to widok dla Konstancji Fotki w deszczu wie kiepskie ..

Kasik.... zaczęło sypać... to tak dla pocieszenia Cię

Zamarzające krople deszczu... (foto obrót w prawo 90 stopni )